…danst moeder op tafel? Ligt ze de hele dag in bed te huilen? Gaat ze als een malle schoonmaken?

Uitslapen!

Afgelopen dinsdag was een dag waar ik al HEEL LANG naar uitkeek. Ik had namelijk na onze minivakantie nog een paar dagen extra vrij gepland. Aangezien “de kinderopvang toch al betaald was” vond ik het zonde om Laurens thuis te houden (#loedermoeder), dus die ging lekker spelen. Ik had zomaar het hele huis voor mij alleen!
De dag begon erg goed, ik schrok om half 9 wakker, totaal gedesoriënteerd, ik had uitgeslapen! Etienne was al werken, daar had ik vaag iets van meegekregen. Laurens sliep blijkbaar nog, want er werd nog geen dreigend “ETUH” gescandeerd vanaf de andere kant van de gang. Ik stond op en ging naar beneden. Terwijl ik me installeerde op de wc voor een rondje social media (ja, wanneer moet ik het anders doen? ;)) hoorde ik in stereo (door de babyfoon en boven) “Mama? Mama? MA-MA!” Zucht. Tot zover rustig wakker worden.. 😉

Melktsunami

Ik besloot mijn lieve dreumes nog heel even in bed te laten, zodat ik zijn ontbijtje kon maken. Ik pakte boter en beleg uit de koelkast en zwiepte de deur achteloos dicht. KADENG! Daar vloog een jerrycan melk van 2 liter door de lucht en op de grond. Een melktsunami op de vroege ochtend, wie droomt er niet van? Had ik de boel gejinxt door me zo op mijn vrije dag te verheugen?

KAK! Alles zat onder...
KAK! Alles zat onder…

Nagelschaartje

Ik haalde een vrolijk kereltje uit bed die zich keurig liet aankleden (lees, ik hoefde me niet in allerlei bochten te wringen om een luier en een broek om zijn billen te krijgen) en vervolgens nog braver zijn boterham opat, terwijl ik me gauw aankleedde. Hij sprong nog net niet in de nieuwe draagzak en we vertrokken naar de crèche. Onderweg passeerden we de kapper en aangezien ik nu echt niet meer wegkom met een nagelschaartje liep ik meteen even binnen voor een afspraak. Ja, ik heb mijn zoon tot nu toe geknipt met een nagelschaartje. En zit vervolgens de hele dag zijn pony opzij te schuiven omdat hij zo scheef is als de toren van Pisa…

Het laatste stukje zelluf lopen, terwijl ik uit elkaar klapte van trots!
Ik weet niet wie trotser was: hij of ik!

Verloren

Terug thuis aangekomen was ik nogal verloren. Na een week continu in gezelschap van mijn mannen en onze vrienden was het toch wel erg stil. Ik gooide wat fruit en spinazie in de blender (want het is januari en dan begin ik heel fanatiek met gezond doen. Duurt meestal 4 dagen) en ik startte mijn laptop op. Racoon op vol volume open en aan de slag!

Pinterest perfect plaatje toch?
Pinterest perfect plaatje toch?

Na een paar uurtjes lekker werken aan mijn blog en luisteren naar Justin Bieber (want houdt me jong) en loeihard mee rappen met Blackstreet (want jeugdsentiment) besloot ik dat ik midden op de dag prima in bad kon gaan met Netflix. Er was niemand om me tegen te houden, dus ik dook in het warme sop.

Tot zover de gezonde voornemens.... ;)
Tot zover de gezonde voornemens…. 😉

Verveling

De verveling sloeg toe na een uur badderen. Serieus, ben ik een keer alleen thuis en kan ik doen en laten wat ik wil, is het ook niet goed! Ik heb maar 25 keer gedacht dat ik Laurens hoorde huilen en sprak mezelf in gedachten 3 keer toe dat ik de tablet zachter moest zetten, omdat Laurens anders wakker zou worden. Later zei ik bij alles wat ik deed “Kom maar” of “Mooi hè?”.  Ik maakte een uitgebreide lunch voor mezelf en lakte mijn teennagels. Ook zoiets waar ik nooit aan toekom en aangezien ik donderdag weer ga sporten op blote voetjes ook wel wenselijk. Terwijl de lak droogde zat er niks anders op dan weer even Netflixen….

bregblogt.nl

Eindelijk tijd

Vanaf een uur of 4 begon het te kriebelen en vroeg ik me af of ik Laurens al kon gaan halen. Ik deed nog maar een wasje, ruimde wat op en toen kon ik eindelijk gaan. Terwijl ik naar de opvang liep bedacht ik me hoe grappig het is: als Laurens bij me is wil ik hem weleens achter het behang plakken en als hij niet bij me is mis ik zijn gezellige gekwebbel en getut. Ik was blij toen ik hem weer in de draagzak kon hijsen en we knuffelend en kletsend naar huis wandelden. Want laten we wel wezen: hoe heerlijk zo’n dagje alleen thuis ook is, het is een stuk gezelliger als we weer compleet zijn.

Herken jij het? Dat een dag alleen thuis maar gek aanvoelt?

xBreg

ps 1: dat ik na een week vakantie zoveel tijd had om te niksen is mede mogelijk gemaakt door mijn fantastische ouders, die hier afgelopen week hebben gelogeerd en de hele hut weer fris en fruitig hebben gemaakt! ♥
ps2: Ik vroeg me ongeveer 30 minuten na thuiskomst af waarom ik hem zo graag had willen ophalen. Dit gebeurde toen de sperziebonen door de lucht vlogen en mijn trommelvliezen ernstig op de proef werden gesteld. Ach, je krijgt er zoveel voor terug hè?
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Al heb ik de gastouder al betaald, als ik vrij ben, hou ik Spencer gewoon thuis bij me. Dat zegt genoeg denk ik 😉

 2. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik alleen thuis was. Oké wel toen ik thuis zat met bekkeninstabiliteit en niks kon maar dat vind ik ook verschrikkelijk. Als ik alleen vrij ben vraag ik Mike altijd of hij vrij kan nemen, kunnen er even met zijn tweeën wat doen 🙂

  • Da’s ook gezellig! Etienne neemt meestal een roostervrije dag tegelijk met de mijne, omdat hij dan in plaats daarvan op zaterdag moet werken. Dat voelt dan echt als een bonusdagje samen!

 3. Af en toe tijd voor jezelf is heerlijk toch? “Een moeder, weet pas wat ze mist, als t kindje er niet i-hi-his.”

 4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Toch fijn dat je nagels nu wel droog waren voordat je het huis door moest rennen 😉

 5. wat ontzettend leuk geschreven! lekker dat je in bad ging, maar het voelde wel raar dus zo lezen dat je eens alleen was…

  • Dankjewel! Ja het is zo dubbel, ben ik lekker alleen, voel ik me rusteloos. Het is ook nooit goed hè? 😉

 6. Haha dit herken ik maar al te goed! Leuk geschreven. Ik voel me zelf vaak nog schuldig dat ik hem naar de opvang breng en ik gewoon thuis zit als ik vakantie heb. Hallo moedergevoel!

 7. Wat leuk geschreven. En omg mijn dag zou al helemaal verpest zijn als die melk zou vallen. Jaloers trouwens, ik wil ook kunnen netflixen vanuit bad. Ik wil een bad , zucht.

 8. Ik vind het dan maar stil, maar ook wel eens lekker. Kan je goed doorwerken. Mij overkomt het alleen nog niet echt. Kak, is ook mijn stopwoord, haha!

  • Haha, het is de beste van de slechtste woorden…kwestie van tijd voordat Laurens het ook gaat roepen haha!

 9. Soms ben ik eerder als verwacht thuis omdat het werk af is of ik op een ander moment aan het werk moet. Ik voel me dan een beetje onthand, als ik dan dus alleen thuis ben om wat voor een reden dan ook dan ga ik wat in het huishouden doen… zo heb ik vandaag gestreken, slaapkamer schoongemaakt, was gewisseld en opgehangen, afgewassen en gekookt uit het werk… maar daardoor vanavond de tijd voor rondje op internet!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.