Goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar zijn een veelbesproken onderwerp op dit moment. Ik hoop dat je de artikelen over doelen voor 2016 nog niet helemaal beu bent, want ik wil er ook nog wat over vertellen! 😉 Gisteren heb ik een pagina online gezet, waarin je mijn 16 wensen voor 2016 kunt lezen. Naast deze – voornamelijk – persoonlijke wensen, durf ik dit jaar ook een aantal doelen te stellen voor mijn Breg Blogt en die deel ik vandaag met jullie…

Cijfers

Ik blog omdat ik het leuk, wat zeg ik, heel gaaf, vind en dat daar elke maand meer mensen van meegenieten is het grootste compliment dat ik maar kan krijgen! Ik heb mijn bezoekersaantallen in 2015 verDRIEdubbeld, echt: W A U W! Voor dit jaar zou ik het te gek vinden als ik mijn bezoekersaantal van december 2015 met 1,5 keer kan vermenigvuldigen. Ik leg de lat niet te hoog, omdat ik niet wil bloggen voor de bezoekersaantallen. Ik merk dat, als ik ga schrijven “omdat mensen dat leuk vinden om te lezen” of “omdat het weleens een hit op Google of Facebook kan worden” het vaak behoorlijke flops worden. Dat komt omdat ik dan niet schrijf vanuit mijn eigen gevoel en passie, maar iets ga maken. Dus ik blijf lekker al mijn (soms ietwat rare) hersenspinsels op papier gooien zoals ik het ook aan je zou vertellen in de kroeg en hoop ik maar dat er elke dag in ieder geval één iemand op bezoek komt 😉

Social media

Ik maak voor het delen van mijn blog vooral gebruik van Facebook en Twitter. Een groot deel van mijn bezoekers komt dan ook via deze kanalen. Ik ben ook fervent Instagrammer, maar daar zit ik achter een slotje. Bewust, omdat ik daar vaker foto’s van Laurens deel. Nu kan ik ervoor kiezen om een aparte Instagram aan te maken voor mijn blog, maar dat vind ik echt teveel gedoe. Dus ik laat Instagram voorlopig nog even buiten beschouwing voor mijn blog. Goed, verder plaats ik vaker filmpjes op Youtube en kun je mijn blog ook volgen via Bloglovin’ en Google +. Van die laatste begrijp ik overigens echt geen ene bal!

Even de volgers en mijn streven voor 2016 op een rijtje:

 • Facebook: nu 370 volgers – doel:  750 volgers in 2016
 • Twitter: nu 211 volgers – doel: 500 volgers in 2016
 • Youtube: nu 1 abonnee (HAHA) – doel: 100 abonnees in 2016
 • Bloglovin’: nu 63 volgers – doel: 200 volgers in 2016
 • Google +: nu 2 volgers – doel: eerst dat hele ding maar eens begrijpen en dan zou 50 volgers al mooi zijn!

Lay out en archief

Nu mijn blogarchief nog enigszins overzichtelijk is met 200 artikelen, is het tijd om ze allemaal na te lopen. Foto’s aanpassen, de lay out bijwerken en SEO toevoegen. SEO (search engine optimalization) helpt mee in de vindbaarheid van artikelen op Google. Ik ben er nog niet zo in thuis, dus SEO onder de knie krijgen is ook een mooi doel voor dit jaar! Ook wil ik in 2016 eindelijk mijn logo ontwerpen en plaatsen. Hier was ik in 2015 al mee begonnen samen met een vriendin en hopelijk kunnen we dit gauw weer oppakken, nu alle feestdagendrukte voorbij is.

En verder…

Mijn hoofd is een continue brij van ideeën en halve artikelen. Ik wil meer structuur aanbrengen in mijn blog, door vaste rubrieken en een regelmatige blogroutine. Mijn notitieboekje zal niet meer van mijn zijde wijken om ideeën op te schrijven, zodat ik ze niet vergeet. Het lijkt me heel erg fijn om andere bloggers te ontmoeten. Met een aantal heb ik al een hele tijd contact via de whatsapp, maar dat is toch anders dan in het echt. Misschien vechten we elkaar dan wel de tent uit hahaha! Hopelijk komen er ook in 2016 weer mooie samenwerkingen met bedrijven op mijn pad.

Last, but certainly not least hoop ik dat ik nog steeds elke dag wakker word en de conclusie kan trekken dat ik nog heel erg veel plezier heb in het bloggen. Dat ik bruis van de energie en inspiratie en soms gewoon vijf (halve) artikelen achter elkaar op papier kan zetten. Dat ik nog minstens zoveel fijne reacties mag ontvangen en mooie samenwerkingen met andere bloggers mag verzinnen en uitvoeren. Oh, ik vind het gewoon zó leuk om te doen! En je leest het, ik hoef me niet te vervelen dit jaar!

Help jij me mee om mijn social media doelen te behalen?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Ik volg je sowieso op fb en zal straks via de laptop bloglovij en Twitter even opzoeken.

  Goede doelen, hopelijk haal je ze. Maar ze zijn aardig realistisch dus dat zal vast lukken!

 2. Ik ben en blijf je fangirl! En in 2016 wil ik ook meer blogsters ontmoeten.. Hint hint 😉

 3. I got your back girl! ♥

  Ennuh… niet schrijven voor de bezoekersaantallen is het best bewaarde SEO-geheim van 2016 😉

 4. Heel veel succes met al je doelen en wat mooi dat het bezoekersaantal verdriedubbelt is!

 5. Wat een hele mooie doelen! Voor 2016 zou ik ook meer willen bereiken met mijn blog. Leuk dat jij de doelen zo hebt uitgewerkt!

 6. Mooie doelen meid en met jouw natuurlijke schrijfstijl, heel haalbaar!! Succes! En wat betreft een bloggers meet en greet, dat lijkt mij ook heel gaaf en inspirerend 🙂

 7. Suus / babyisthenewblack.nl Antwoord

  Goed bezig Breg, deze fangirl is trots op je.

  De dikste zoenen!! <3

 8. Veel succes ermee! Je hebt best al veel volgers zeg. Ik heb niks met youtube of google+ maar volgens mij volg ik je op facebook en bloglovin. Twitter ga ik even kijken of ik je al volg 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.