Aan het begin van 2016 heb ik een lijst opgesteld met mijn wensen voor dit jaar: De 16 van 2016. In 2015 heb ik een lijst van 10 wensen opgesteld, waarvan er best veel zijn uitgekomen. Dit inspireerde me om mijn wensen voor 2016 op papier te zetten. Ik heb ze zo concreet mogelijk gemaakt, zodat ik ze ook uit kan laten komen. Je zou het overigens ook doelen kunnen noemen, maar ik vind wensen mooier klinken!;)

Mijn kledingkast opruimen en één goede garderobe overhouden die helemaal bij me past
De selfiestrippenkaart van Yolande Avé zal hierbij mijn hulpmiddel zijn en wie weet kan ik mezelf ook nog een kledingkast check cadeau doen dit jaar.

Het is me gelukt om dit jaar amper miskopen te doen. Daarnaast is het ook gelukt om steeds beter te combineren met de items die ik heb. Maar tevreden ben ik nog niet. Doorsparen voor een kledingkastcheck dus!

Poepiesjiek uit eten
Deze is meegekomen uit 2015. Etienne heeft me met kerst 2015 een symbolisch cadeau gegeven: een tafelkleed en servetten. In januari neemt hij me mee naar een sjiek restaurant, zodat mijn lang gekoesterde wens uitkomt!

Jaaaa, deze wens kwam uit, een paar dagen na moederdag! Etienne nam mij mee op datenight bij Restaurant Vanille!

20 boeken lezen
Sinds ik heb meegedaan aan Boektober heb ik de leesflow weer aardig te pakken. Maar nog niet voldoende. Dus dit jaar ga ik minstens 20 boeken lezen.

GELUKT! En niet zo’n beetje ook! De teller staat op 43 boeken op 14 december 2016. Het bijgestelde doel van 50 haal ik nét niet, maar ik ben trots op het resultaat. Benieuwd welke boeken ik heb gelezen? Je vindt alle reviews hier.

 

vakantie - bregblogt.nl
Een prachtig plaatje van onze zonvakantie in 2015 in Tenerife

Op vakantie naar de zon

Ik ben dol op zonvakanties!! Je maakt me heel gelukkig met een comfortabel ligbedje, een cocktail binnen handbereik en een goed boek. Of dit ook haalbaar wordt met een dreumes die in het voorjaar 2 wordt is een tweede. Momenteel zijn we op zoek naar een fijn hotel om een dag of 10 door te brengen, waar het vooral ook leuk is voor Laurens.

Nou die reis naar een zonnig oord buiten Nederland is niet helemaal gelukt. We zijn wel regelmatig in Zeeland geweest dit jaar en dat was minstens zo fijn! Ook hebben Etienne en ik genoten van een paar dagen in Italië!

Relaxed worden, zijn en blijven
Ik sloot 2015 af met de conclusie dat ik nog nooit zo ontspannen het jaar uit ben gegaan. Ik was niet bezig met andere mensen en wat ze wel of niet aan het doen waren op dat moment. Of met “wat als” en dat soort vermoeiende gedachten. Ik was happy en stapte vol goede moed 2016 in. En dit gevoel wil ik vasthouden! Zoals je van me gewend bent zal ik regelmatig stukjes schrijven over mijn worstelingen en ben ik eerlijk over de mindere dagen des levens. Relaxed door het leven gaan, ook bij tegenslagen, zou een enorm geluk voor me zijn.

Ik mag niet klagen! Ondanks mijn werkloosheid heb ik goede herinneringen aan 2016. Ik heb weer veel over mijzelf geleerd en stap met een goed gevoel over mezelf 2017 in.

Minder online
Een terugkerende – of ongoing – wens. Ik ben me bewust van mijn online gedrag en dat is stap 1. Stap 2 is om dit gedrag te doorbreken. Vaker die telefoon thuis laten en aandacht hebben voor wat ik doe, zie, hoor en lees. Lekker naar buiten met Laurens, een filmpje kijken met Etienne of gewoon even een beetje aanrommelen in huis. Ik ben er tijdens ons midweekje weg al mee begonnen en voel me zoveel rustiger als ik niet continu bereikbaar ben wil zijn.

Ha, nou ja. Uuuhm… het lukt de ene dag beter dan de andere. Met een groeiend blog aan de ene kant en een groeiende peuter aan de andere kant is het weleens jongleren. Toch heb ik amper last van FOMO (fear of missing out), maar is het meer een gewoonte. En gewoontes zijn er om af te leren of te veranderen, dus daar ga ik vrolijk mee verder in 2017.

Trouwen
Ook deze neem ik mee uit 2015. En niet om Etienne te pushen om me te vragen. (Oké een beetje wel maar daar hebben we het niet meer over oké?) Ik droom al van kleins af aan over mijn trouwdag. In de afgelopen jaren heeft deze dag allerlei vormen gehad in mijn fantasie en het lijkt me heerlijk om het daadwerkelijk mee te mogen maken. Samen met mijn twee mannen onze liefde bezegelen en allemaal met dezelfde naam door het leven.

Hier hoef ik niks over te zeggen toch?

Zoiets zie ik wel voor me bij onze bruiloft: landelijk en romantisch...
Zoiets zie ik wel voor me bij onze bruiloft: landelijk en romantisch…

Minder denken en meer doen

Als je Etienne vraagt wat mijn meest gebruikte uitspraak is, is dat “Schat, we moeten eigenlijk ook nog….” en dan kun je invullen: voor een nieuwe keuken gaan kijken, de zolder opruimen, de schuur opruimen en ga zo nog maar even door. Ik ga minder denken over dingen en het daadwerkelijk doen. Er komt een Kluslijst voor 2016 in de keuken te hangen en die gaan we afvinken. Op de blog hou ik je op de hoogte en geef me vooral een stok achter de deur door er af en toe naar te vragen hahaha!

Hier is flink aan gewerkt! We hebben een nieuwe keuken, de zolder is opgeruimd (en weer een bende maar dat terzijde), we hebben de woonkamer opnieuw ingericht en een nieuwe kamer voor Laurens gemaakt. Niet slecht toch? Voor 2017 staat een nieuwe voortuin op het programma en zijn er nog wat mannenklusjes zoals een lelijk en oud afdakje boven de voordeur vervangen.

Elke maand op datenight met Etienne
We hebben voor januari t/m april al allerlei theaterkaartjes, dus het eerste deel van 2016 is al geregeld. Daarna is het een kwestie van volhouden, oppas regelen en gaan. Even samen zijn, niet teveel over Laurens praten en terug naar de basis: wij tweetjes!

Volgens mij mogen we niet klagen over de dates in 2016! We zijn een paar keer naar het theater geweest, genoten op Park City Live, gingen lekker uit eten, midden op de dag naar de film en natuurlijk de Toscaanse Bruiloft!

Minimaal 5 keer per week een artikel plaatsen
Ik heb even met de gedachte gespeeld om elke dag een artikel als wens op te schrijven. Maar dan loop ik het risico dat ik ga schrijven om het publiceren en dat wil ik niet. De artikelen die ik vanuit mijn tenen schrijf zijn vaak de beste. Ik blog als hobby en ik word er echt heel erg gelukkig van. Het moet geen verplicht nummertje worden. Ik ga de komende weken kijken welk blogritme het beste past in mijn dagelijkse planning. Wie weet lukt het me wel om dagelijks te schrijven, zoals in december op één dag na lukte.

Hatsikidee! En of dat is gelukt! Tot nu toe (14 december) zijn er in 2016 maarliefst 363 berichten gepubliceerd! Dat zijn er dus zeker meer dan 5 per week. Sterker nog, meer dan 1 per dag! Ik ben enorm gegroeid als blogger, ik schrijf wat ik leuk vind en laat me minder leiden door de druk van het moeten publiceren. Heerlijk! Het is deze weken een gekkenhuis, omdat veel bedrijven willen samenwerken rondom de feestdagen. Ik doe dan ook mijn best om de balans tussen samenwerkingen en persoonlijke artikelen erin te houden. Maar mij hoor je niet klagen hoor, ik ga 2016 uit met een knaller! In januari zal ik terugblikken op 2016 als blogjaar!

Een uitgebreid diner koken voor vrienden
We kiezen er vaak voor om ergens wat te gaan eten, terwijl het net zo leuk is om samen thuis te eten. Dit jaar wil ik weer een aantal keer écht in de keuken staan en een heerlijk diner klaarmaken om dit vervolgens op te eten in goed gezelschap.

We hebben dit voorjaar heerlijk gegeten met onze eetclub. Samen met mijn vriendin Hennie maakte ik een zalige Ossobucco klaar. Op 1e kerstdag duik ik de keuken in om mijn familie te verwennen met een heerlijke Italiaanse Kerstmaaltijd.

Elke week naar pilates
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak ben ik op donderdag zo moe en uitgeblust, dat een uurtje sporten een enorme Mount Everest is voor me. Het stomme is dat ik me na een uurtje sporten veel beter voel dan daarvoor. Super irritant dus dat ik mezelf vaak laat verleiden door de bank en niet ga. Dit jaar is dat slappe gedoe voorbij: ik ga elke donderdag sporten. Als ik een keer niet kan vanwege werk of andere verplichtingen, zorg ik dat ik op maandagochtend kan gaan. Als ik relaxed in het leven wil staan is het onvermijdelijk om veel  te bewegen.

Nou, ja, dit lukt dus dus soms wel. In de periode rondom mijn operatie ging ik logischer wijs niet sporten. Verder ben ik dit jaar denk ik zo’n 35 keer geweest, niet slecht, maar kan beter. In januari begin ik weer met frisse moed!

fotografie - bregblogt.nlBeter fotograferen
De foto’s voor mijn blog komen 9 van de 10 keer uit mijn smartphone. Daar is niks mis mee, maar ik zie wel verschil met de foto’s die ik met mijn “grote” camera maak. Enerzijds wil ik beter worden in het fotograferen met mijn smartphone en anderzijds wil ik de digitale camera beter begrijpen. Ik moet me misschien toch maar eens gaan verdiepen in de handleiding 😉

Tja, hierin is nog wel ruimte voor verbetering! Ik heb begin dit jaar hele handige tips gekregen van fotografe Esther. Ik merk dat mijn foto’s al wel beter zijn, maar ik ben nog lang niet tevreden. Nu het crappy light season weer is begonnen worden ze er niet beter op. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe camera en als ik die heb ga ik ook actief aan de slag met het verbeteren van mijn skills.

Liever zijn voor mezelf
Deze hangt wel samen met wens nummer 5. Ik leg de lat voor mezelf vaak hoog. Veel te hoog. Dan moet ik honderd-en-één dingen en wil ik Jan en alleman tevreden houden. Dat is gewoon een onmogelijke opgave. Ik ga eraan werken dat ik niet zoveel moet en dat ik daardoor ook wat liever voor mezelf kan zijn. Bij lief zijn voor mezelf hoort ook het verdelen van mijn energie: ik richt me vooral op de mensen die mij energie geven en aan wie ik energie geef. Da’s best een stap voor een enorme pleaser zoals ik….;)

Soms ben ik nog steeds heel streng voor mezelf of ga ik over mijn grenzen om anderen te behagen. Lijkt me ook wel menselijk. Toch ben ik er veel beter in geworden om mijn energie te verdelen en om voor mezelf te kiezen. Deze vink ik dus vol trots af!

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor No Guts No Glory
Deze stichting
heb ik in mijn hart gesloten en ik doe mijn best om zoveel mogelijk aandacht en donaties te genereren. Dat is niet makkelijk, omdat mensen het in mijn ogen een heftig doel vinden. En dat is het ook. Maar het is zo ontzettend dankbaar om geld in te zamelen, zodat iemand nog langer de tijd krijgt om te genieten van vrienden en familie. Nu we in mijn eigen familie van dichtbij met een ziekte te maken hebben, weet ik hoe de angst en onzekerheid voelen. Het roept een enorme drang op om de tijd die we samen doorbrengen ook fijn te maken. Dat lukt ook goed en ik gun het iedereen om zo veel en lang mogelijk tijd door te brengen met hun dierbaren. Je zult op mijn blog in 2016 dus vaker kunnen lezen over NGNG.

Naast onze eigen maandelijkse donatie van €10,- is het helaas niet gelukt om veel geld in te zamelen. Toch blijf ik deze stichting een warm har toedragen. Etienne gaat in juni de Caveman Run in Valkenburg lopen en ik ben het team al aan het motiveren om zich te laten sponsoren voor NGNG. To be continued dus!

Pearl Jam live zien
Nu er geruchten gaan dat de heren uit Seattle dit jaar weer naar Nederland en misschien zelfs naar Pinkpop komen, durf ik mijn lijst wel af te sluiten met deze wens. Al meer dan 20 jaar heb ik een crush op Eddie Vedder. Dankzij mijn broer, die een fan is van het eerste uur. Ik heb ze in 2012 voor het eerst (en het laatst) live gezien in de Ziggo Dome en dat was zo onwijs gaaf. Het zou geweldig zijn als ze dit jaar op Pinkpop staan. Wat zeg ik? Dat zou echt een droom zijn die uitkomt.

Ja die flapdrollen kwamen dus gewoon niet dit jaar. En volgend jaar ook niet, als ik mr Pinkpop mag geloven. En met de Foo Fighters die ook al niet terugkwamen na het gecancellde optreden op Pinkpop 2015 heb ik er een hard hoofd in of ik nog internationale muzikale helden ga zien dit jaar. Gelukkig is daar in het thuisland wel nog Racoon, die treden gewoon weer op in april met nieuwe nummers!

 

Dit waren ze dan: mijn 16 wensen voor 2016. Ik vind dat het een mooi jaar is geweest, waarin ik veel wensen van mijn lijstje heb kunnen afstrepen. Neem ik nog wensen mee naar 2017? Je leest het hier.

 

Fotocredits unsplash.com
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

De reacties onder dit bericht zijn gesloten.