Goedemorgen!

Vandaag is het 2 januari en de wereld wordt langzaamaan weer een beetje normaal. Alleen brakke hoofden, vuurwerkresten en dozen vol lege flessen herinneren nog aan oud en nieuw. Wij zitten nog steeds in het mooie Twente en dat bevalt prima! De verjaardags-drie-daagse was er eentje met een gouden randje ik heb er ZO van genoten. Kijk je mee?

Woensdag kwamen we einde van de middag aan in het huisje. We waren van plan om er eerder te zijn, maar aangezien we niet voorbereid waren moesten we ‘s ochtends nog alles inpakken en wat boodschappen doen. Ik was dinsdagavond al gaan eten borrelen voor mijn verjaardag met Ellemieke, dus dat inpakken was nog best een uitdaging. We vergaten van alles en moesten onderweg nog een paar keer stoppen om spullen te kopen, maar uiteindelijk kwam alles goed!

koken - bregblogt.nl
Gauw een pasta in elkaar draaien voor de hele bende. Een goede bodem leggen voor de eerste biertjes van dit lange weekend…

Na het eten doken we de bank op voor een potje Party & Co. Dat is altijd wel een succes, aangezien we allemaal over uitstekende teken-, liplees en uitbeeldkwaliteiten beschikken. Tenminste, dat vinden we zelf altijd.. 😉

Lekker biertje erbij op mijn laatste avond als 34-jarige....
Lekker biertje erbij op mijn laatste avond als 34-jarige….

Om middernacht was het zo ver: ik was jarig! Zoals je inmiddels wel weet (of je moet de afgelopen dagen mijn blogs hebben gemist) vind ik dat de leukste dag van het jaar! Ik werd uitgebreid gefeliciteerd door mijn lief en onze vrienden en er waren cadeautjes! En niet zomaar cadeautjes, hele toffe cadeautjes!

Ik kreeg van Etienne kaartjes voor Racoon en van onze vrienden een cadeaubon van Mme Pomm! Met kerst had ik daar ook al een bon van gekregen, dus ik kan weer een mooi sieraad uit gaan kiezen!
Ik kreeg van Etienne kaartjes voor Racoon en van onze vrienden een cadeaubon van Mme Pomm! Met kerst had ik daar ook al een bon van gekregen, dus ik kan weer een mooi sieraad uit gaan kiezen!

Naast deze hele gave cadeaus kreeg ik van mijn mannen een prachtige armband. Ik draag elke dag een aantal sieraden van Pandora en deze armband is daar ook van. Er zit nu 1 bedel aan en het is de bedoeling dat hij de komende jaren gevuld wordt met nieuwe bedels bij speciale gelegenheden.

Hij is prachtig! Met mijn hele dunne polsjes is een passende armband vinden best een uitdaging, maar het is Etienne gelukt!
Oh mensen ik vind hem zo mooi! Met mijn hele dunne polsjes is een passende armband vinden best een uitdaging, maar het is Etienne gelukt. Zo lief!

Na een uurtje feesten was het mooi geweest en doken we ons bed in. De dreumeswekker gaat tenslotte ‘s ochtends gewoon weer af en die kleine man heeft er echt geen boodschap aan dat zijn ouders zich nog even om willen draaien, omdat ze dat laatste biertje beter niet hadden kunnen nemen….

Om 7.30 – dat is al best laat voor Laurens’ doen – werd meneer ontzettend vrolijk wakker. Ik moest in bed blijven liggen, want de mannen hadden nóg een verrassing voor me…

knutsels - bregblogt.nl
Laurens had zich flink uitgeleefd met glitterstickers en stiften. Mijn moederhart ontplofte ongeveer van trots! Ook de kinderen van mijn vriendin Vivian, waar Laurens dinsdag logeerde, hebben een mooi kunstwerk voor me gemaakt.

Vervolgens heb ik me gauw aangekleed  en ben ik met vriendin Anke naar de Appie gegaan, omdat we nog vlees nodig hadden voor de gourmet die avond. En we waren bang dat het binnen no time uitverkocht zou zijn, dus stonden we om half 9 al in de plaatselijke supermarkt gourmetschotels in te laden en kratten bier te stapelen. Terug in het huisje was het tijd voor ontbijt en was de woonkamer mooi versierd! Het is zo fijn dat mijn vrienden zonder morren meegaan in mijn hysterische liefde voor het jarig zijn!

slingers - bregblogt.nl
Neem ook even de tijd om te genieten van de prachtige kunstwerken in onze villa…

Na het ontbijt was het tijd voor een wandeling. Kon ik eindelijk eens goed gebruik maken van onze nieuwe Manduca die we vorige week hebben gekocht bij Baby Danii. Ik vind het zo fijn om Laurens dichtbij me te hebben en baal er soms wel een beetje van dat ik hem niet eerder ben gaan dragen. Maar daar koop ik niks voor, dus ik geniet er nu van dat het alsnog kan. De Manduca is echt heel erg fijn en stevig. Ik merk dat ik wel nog een beetje moet trainen om de 12 kilo te kunnen dragen, dus ik ga vanaf volgende week weer braaf sporten.

wandelen - bregblogt.nl
Ik had in de tussentijd nog niet gedoucht (baaah!) dus de hoed en zonnebril waren noodzakelijk om mijn piekhaar en makeuploze snoet te maskeren. Best overtuigend toch?
Zo'n boswandeling is lekker ontspannend. Ik had mijn telefoon thuisgelaten (en dat op mijn verjaardag!) en kon lekker wat expirimenteren met de spiegelreflexcamera.
Zo’n boswandeling is lekker ontspannend. Ik had mijn telefoon thuisgelaten (en dat op mijn verjaardag!) en kon lekker wat expirimenteren met de spiegelreflexcamera.

We wandelden naar het immer pittoreske Hellendoorn om daar een broodje te eten. Onderweg werden we van alle kanten opgeschrikt door de sfeervolle klanken van het carbidschieten: tot zo ver het rustige Twente, die knallen zijn echt niet normaal hard!
De weinige eetgelegenheden die het dorp rijk is waren bijna allemaal dicht, lekker handig was dat. Dus belandden we bij een bakkerij met lunchroom. De broodjes waren echt superlekker, dus het bleek een prima keuze!

Serranoham met pijnboompitjes, cashewnoten en honing mosterdsaus: YUM!
Serranoham met pijnboompitjes, cashewnoten en honing mosterdsaus: YUM!

Terug in onze villa nam de jongste bewoner even de tijd om te ontspannen met een goed boek. Ik vond het eindelijk tijd om eens te gaan douchen. Het voelde toch wat lekkerder om fris en fruitig, vers geföhnd en in een leuk jurkje het nieuwe jaar in te gaan!

img_20151231_180735.jpg

Van coupe piekhaar naar coupe Vamp...ofzo..
Van coupe piekhaar naar coupe Vamp…ofzo..

En toen was het tijd voor de traditionele eindejaarsgourmet!

img_20151231_200442.jpg

De rest van de avond draaide om bubbels, foute 90’s muziek en de mooiste dans- en playbackshows mét zelfgemaakte microfoons. Er zijn geen actiefoto’s van, omdat we het te druk hadden met dansen, dus jullie moeten het er zelf maar bij verzinnen. Om middernacht keken we naar het grootse vuurwerk dat in de wijde omtrek te zien was. Maar het allermooiste was de sterrenhemel, zo vol en helder: ik bleef er maar naar staren.

kaarsjes - bregblogt.nl
Ook traditie: het oude jaar in waxinelichtjes en deze om middernacht veranderen naar het nieuwe jaar….

Ik kocht vorige week een selfiestick en er moesten natuurlijk even wat debiele “How not to make a picture with a selfie stick” foto’s gemaakt worden. Doe ik graag voor jullie hoor!img_20160101_011756.jpg

Gisteren hebben we vooral veel gehangen. Iedereen deed dutjes, er werd wat ge-xboxt en ‘s avonds sloten we af met frieten en een potje Monopoly. Prima nieuwjaarsdag!

Laurens - bregblogt.nl
Laurens vond de legoversie van Starwars reuze interessant en ik kon even stukjes typen…
Kalverstraat - bregblogt.nl
HA! gekregen in ruil voor het Spui….goede deeeaaaallll!

Tot slot wil ik nog zeggen: heel erg bedankt voor alle lieve verjaardags- en nieuwjaarswensen, ik heb ze allemaal met plezier gelezen! Ik ga er samen met mijn loved ones een mooi nieuw (levens)jaar van maken!

Vergeet de winacties niet!

Deze week geef ik drie – al zeg ik het zelf – toffe prijzen weg. Klik op onderstaande links als je nieuwsgierig bent, meedoen kan t/m dinsdag 5 januari 2016!

 • Een poster naar keuze van Designclaud (op A3 formaat)
 • Een date met mij bij FAB in Maastricht
 • Een HD metal (30x40cm) van een foto naar keuze van Herinneringenoplinnen.nl

Fijne dag!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Wat een leuke traditie zo met vrienden! Wij hebben overigens ook gegourmet op oudejaarsdag en Monopoly gespeeld.. Ik won! Haha..
  Ik zie trouwens een gave winactie ertussen staan waar ik even op ga reageren!! Toedels!

 2. Leuk! Ziet er allemaal heel gezellig uit. Leuke traditie ook! En prachtige armband heb je gehad!

 3. Wat een mooie traditie! Ziet er echt mega gezellig uit. Fijn dat je een mooie verjaardag hebt gehad!

 4. Zo te zien hebben jullie je goed vermaakt en ben je lekker verwent! Leuk om terug te zien in een foto blogje.

 5. Wat een lieve gezellige pretfotos ! Genieten ! En flink verwend! Tof idee Twente, een heuse vakantie aan je verjaardag plakken. Hopppaaaaa Top! ??☺️

 6. Wat leukkk! Klinkt echt als een fantastisch verjaardagsweekend! Ik ben trouwens zelf ook zo’n hysterische doos die haar verjaardag zal en moet vieren 😉

 7. Met hoed en zonnebril ben je alsnog hartstikke mooi hoor! En die armband is heel gaaf, staat ook al een tijdje op mijn lijstje 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.