Hieperdepieperdepiep hoeraaaaaaaa! Ja dames en heren, het is zo ver! Vandaag ben ik jarig! Zoals je gisteren al kon lezen ben ik 35 jaar geleden geboren om 17.55 uur. Mijn wiegje stond in het Brabantse land en dat verklaart mijn liefde voor het bourgondische leven. Vandaag ben ik een prinses nog meer dan anders en geniet ik van alle aandacht. Wie weet hebben mijn grote en mijn kleine man nog leuke verrassingen voor me in petto en gaan we nog iets leuks doen. En…ik geef weer wat weg vandaag, dus lees gauw verder!

“Wat een rotdag!”

De meest gehoorde reactie op mijn geboortedatum is: “Nou, wat een rotdag om jarig te zijn!” Daar ben ik het dus écht niet mee eens. Als klein meisje heb ik maar één keer pech gehad op mijn verjaardag. Toen ijzelde het in het hele land en werd mensen sterk afgeraden om de weg op te gaan. Dus bleef mijn familie die boven de rivieren woonde thuis. Verder was er altijd wel visite of gingen we naar vrienden of familie toe om oud en nieuw te vieren.

Jaja, ik was supermodieus met mijn geknoopte panty op mijn kop... (1988)
Jaja, ik was super modieus met mijn geknoopte panty op mijn kop en mijn pietenkraag om mijn nek….. (1988)

Op de middelbare school werd het wat lastiger. We gingen op oudejaarsavond namelijk flink stappen en iedereen was de hele dag bezig met kapsels, galajurken en andere voorbereidingen. De dag bracht ik dus vaak thuis door, zonder al te veel aanloop. Eén traditie hou ik al jarenlang in ere, samen met mijn moeder. Om 17.55 proosten we samen op mijn verjaardag. De laatste jaren gebeurt dat meestal telefonisch, maar dat mag de pret niet drukken. We trekken allebei een flesje bubbels open en brengen een toost uit op een nieuw levensjaar. Een dierbare traditie die we hopelijk nog jarenlang kunnen voortzetten….

Zoete inval

Sinds een jaar of 10 vier ik mijn verjaardag weer wat vaker. Meestal in januari, na de feestdagendrukte. Twee jaar geleden vierde ik het op de dag zelf. Ik had tegen iedereen gezegd dat ze konden langskomen wanneer ze wilden, een soort zoete inval. Zolang het maar na 11.00 was. We hadden die ochtend namelijk de 20 weken echo van Laurens. Die echo verliep niet helemaal vlekkeloos, dus ik werd verzocht om een uur later weer terug te komen. Dit had als gevolg dat ik tegen een uur of 1, 2 ’s middags thuis aankwam en de héle woonkamer vol met vrienden zat. Iedereen was tegelijk gekomen en het was een complete chaos haha! Gelukkig was daar mijn buurvrouw to the rescue die er samen met Etienne voor zorgde dat alles een beetje soepel verliep en dat ik een beetje op adem kon komen. Dit was wel de laatste keer dat ik veel mensen uitnodigde met de gedachte “De helft komt toch niet”.  Dit jaar zit de agenda voor januari al weer helemaal vol, dus laat ik het maar even voor wat het is. Volgend jaar beter!

serpentine - bregblogt.nl

Als dit bericht online komt om half 7 lig ik hopelijk nog heerlijk te slapen. Daarna gaan we lekker ontbijten en vanavond wordt er gegeten en gedronken. Wat de dag verder brengt is een verrassing, ik weet wel dat ik er volop van zal genieten en ik met een big smile rondloop.

Traktatie

Gisteren begon ik met mijn online verjaardagsfeest en vertelde ik dat je een supergave poster naar keuze kunt winnen van Designclaud. Heb je de winactie gemist? Je kunt nog meedoen t/m aanstaande dinsdag!

Vandaag geef ik een wat persoonlijker cadeau weg voor de échte fans van mijn blog….

Je kunt namelijk een heuse date met mij winnen, want ik trakteer je op een lekkere brunch/lunch bij FAB in Maastricht! Het lijkt me echt te gek om met één van jullie lekker te genieten van een lazy afternoon met bubbels en lekker eten! Tof toch? En dan komt meteen mijn wens “Minder online en meer offline” uit!

Hoe maak je kans?

Meedoen is echt  heel simpel:

Laat onder dit bericht een reactie achter waarin je aangeeft dat je graag met mij op date wilt en waar je het over wilt hebben tijdens de lunch!

Makkie toch? Nu ga ik heel hard hopen dat er in ieder geval één iemand meedoet hahaha!

Nou lieve mensen, rest mij niets anders dan jullie allemaal een hele fijne dag te wensen. Geef de dag een gouden randje en maak je klaar voor een nieuw jaar, dat als een onbeschreven blad voor je ligt. Ik hoop dat jullie allemaal een gezellige / avond nacht hebben! Vergeet trouwens niet om morgen nog even terug te komen voor het derde en laatste deel van deze Birthday Bash!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

27 Reacties

 1. Happy birthday Breg! Maak er een fabulous en sprankelend jaar van! Geniet groots met een zachte G! En mocht je zin hebben in een middag Bourgondië in het kwadraat pur sang? Ik proost graag met je! Twee schrijvende lekkerbekkende Brabo’s: dat wordt één groot feest toch ? Veel plezier vandaag! Liefs Naomi

 2. Lang zal BB leven, lang zal BB leven!!!! Van harte gefeliciteerd lieverd!!!!!

 3. Yvonne Veenma Antwoord

  Hey Breg! Van harte met je jaardag dame! Maak er een fantastische dag van en vooral een prachtig nieuw levensjaar.
  Oh en die lunch… Zou wel lachen zijn he?! Even oude herinneringen uit ons VF tijdperk ophalen… ?
  Groetjes Yvonne

 4. Gefeliciteerd Bregje! En aaw yes ik wil graag met je daten! We kunnen o.a. Stanni aan de Mannie leven in blazen, een beetje erop los roddelen of een plan voor wereldvrede uitstippelen 😉
  Geniet van ervan vandaag!

 5. Lang zal zij leven,
  lang zal zij leven,
  lang zal zij leven in de gloria.
  In de gloria, in de gloria!
  Hieperdepiep, hoera!??
  Van harte gefeliciteerd lieverd, maak er een fijne dag van!
  En ofcourse wil ik met jou op date, lekker bijkletsen. Is alweer veel te lang geleden. Waar we het over gaan hebben; te veel om op te noemen, alles waar we zin in hebben en lautje ofcourse.
  Dikke kus

 6. Lieve lieve Bregje, van harte gefeliciteerd nogmaals! Ik ga graag met je op date, gewoon omdat jij jij bent. Ik ben dankbaar dat onze levenspaden zich gekruist hebben het afgelopen jaar. Laten we proosten op het afgelopen jaar, evalueren en uitvoerig bespreken en dan weer met volle kracht (en waarschijnlijk ook weer af en toe met de rem erop – haha) vooruit! <3

 7. GEFELICIFLAPSTEEEEEEEERD!!!! Ouwe taart!! Lunchen met jou is een dream come true natuurlijk, al prefereer ik liever een borrel hahah! Ik zou lekker willen blog brainstormen en wellicht een leuke vlog maken samen, terwijl we lunchen, of borrelen of whateverrr. Gewoon gezellig doen!

 8. Hieper de piep hoeraaaaa!!!!!!!!!!
  Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
  Ik wens je een hele gezellige en mooie dag toe!!
  Liefs…

 9. Linda van Straten Antwoord

  Hieperdepiep hoera. Gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een gezellige dag en een top jaar van. Via Andrea heb ik kennis gemaakt met je blog. Leuk om te lezen hoe jij het moederschap en alles daarom heen ervaart. Respect.

 10. Marit Sneijder Antwoord

  Super leuk. Alleen is Maastricht echt het andere kant van het land ? Dus ik doe niet mee! Al lijkt het me super leuk jullie te ontmoeten (want ik zou liv uiteraard meenemen!!)

  Gefeliciteerd! En een fijne jaarwisseling ❤️

 11. Ik ga wel meelunchen, ha ha….is dat ook met cava??

  Super blog weer!!!! Dikke kus

 12. Ik doe graag mee hoor! Ik heb nu al een tijd contact met je en Je bent zo heerlijk positief, dat kan ik wel gebruiken haha.. Laat me graag meeslepen daarin ?

 13. Nogmaals gefeliciteerd! Ik vind het een top idee die prijs. Lijkt me leuk gezellig te lunchen en te kwebbelen over de kinderen en alle dikssap wat erbij hoort 😉 xx

 14. Ik kom heerlijk lekker laat aan..maar hiepderpiep hoera-tjes! Een date met jou in het mooie Maastricht…JAAAA! Hoorde je daar nog zuidelijker mijn JA! Het lijkt mij leuk om jouw visie op moederschap/leven/ whatever te horen. En stiekem ook hoe het is om te bloggen.

 15. Wat goed dat je zo’n fijne dagen hebt, het is je meer dan gegund. Ook van je 35e levensjaar gaan we een feestje maken! Hoe we dat doen? Tja, laten we dat samen proostend bespreken onder het genot van een bubbelige lunch. Dat lijkt mij het beste begin van 2016.

  Dikke knuffel,
  Rachelle
  Xxx

 16. Chandra merx Antwoord

  Gefeliciteerd nog!! Hip hip hoorraaaayyyyy!
  Ook ik wil wel met je op date Hihi

  Dikke x

 17. Wat gaaf dat ik dit nog net op tijd lees. Ik doe mee omdat jij zo stoer was helemaal naar Breda te komen. Omdat het tijd is voor aandacht. Omdat je zo’n leuk mens bent. Omdat ik graag Maastricht leer kennen. Omdat ik graag met je wil praten over moeder zijn en al het andere wat we daarnaast ook zijn.
  Maak er een mooi jaar van!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.