Een tijdje geleden had ik een lunchdate met een vriendin en haar zoontje van drie. We zochten een plekje om lekker te lunchen, waar ook aan de kinderen gedacht werd. Ik had eerder al iemand heel enthousiast horen vertellen over een hele fijne hotspot in de buurt: Loods 81.  Daar gingen we, op naar Margraten!

Margraten is een dorp dat op een kleine 10 minuten rijden van Maastricht ligt. Loods 81 is jarenlang in gebruik geweest als aardappelloods en nu heeft de dochter van de familie er een onwijs gezellige plek gecreëerd om te lunchen, borrelen en heel veel lekkernijen te kopen. Ik heb veel foto’s gemaakt, zodat je kunt kijken wat voor fijne plek dit is, om het vervolgens te gaan ervaren als je in de buurt bent!

Loods 81 - bregblogt.nl

Zodra je binnenstapt voelden we de gezelligheid en de gemoedelijke sfeer. We werden hartelijk ontvangen door de bediening. Andere gasten schoven een stoeltje op aan de lange tafel, zodat wij met zijn viertjes konden zitten. Een lange tafel? Ja, er staat een lange tafel in de zaak waaraan zeker 20 plekken zijn. Dit zorgt voor een huiskamergevoel. Naast de lange tafel staan er nog een aantal losse tafels.

sdr

De eigenaars hebben naast deze zaak ook al 20 jaar een slagerij / traiteurswinkel in Wijlre. Ze verkopen verschillende vleeswaren, salades en traiteursgerechten nu ook bij Loods 81. Daarnaast kun je er ook broodjes afhalen, wat handig is als je op weg bent naar het Heuvelland voor een wandeling en een picknick!

Overal in de zaak staan hoge kasten met servies. Voor een liefhebber van gezellige gebloemde serviezen (ikke!) is dit een feest om naar te kijken.

bdr

Servies! - bregblogt.nl

menukaart loods 81 - bregblogt.nl

Op de menukaart vind je verschillende broodjes, soepen en warme gerechten. Ook aan de kindjes is gedacht, daar word ik altijd heel erg blij van!

 

Een lastig te eten, maar oh zo lekker broodje brie!bdr

 

koffie - bregblogt.nl

Als liefhebber van lekker eten keek ik hier echt mijn ogen uit! Zoveel om uit te kiezen! Het was maar goed dat we lekker uitgebreid geluncht hadden, anders had ik de halve winkel nog leeg gekocht…. 😉

dav

nice food - bregblogt.nl
Kijk dan!! Daar loopt je toch het water van in de mond?

Wat een fijne plek is dit! Het enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken, is dat er geen verschoonplek was op het toilet. Met een verschoonmatje ging het prima op de grond, maar met een klein baby’tje kan dat wat onhandig zijn. Hopelijk is/wordt dit opgelost.

De pluspunten op een rijtje:

  • vriendelijke en goede bediening
  • gezellige sfeer
  • HEERLIJK ETEN
  • uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • kinderen hebben bewegingsruimte

We komen hier zeker nog eens terug, dit is de perfecte plek voor een uitgebreide lunch- of borrelsessie met mijn gezin of met vriendinnen.

Kende jij deze leuke plek al? Wat is jouw favoriete lunchplek?

Wil je niks meer missen van Breg Blogt? Like dan mijn Facebookpagina!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Dat broodje brie wil ik ook!! Onze favo lunchspot zit gewoon hier in Lelystad, aan de kust. Mjom mjom!

  2. Ziet er super leuk uit. Alleen beetje uit de richting voor ons, maar mocht ik ooit in de buurt zijn 😉

  3. Ik hou zo van die speciale eettentjes, net even anders zeg maar. De verleden tijd in Hoorn vind ik daarom bv. ook zo leuk. Wel even aan de andere kant van nl in verhouding tot Maastricht.

  4. Het ligt niet bij mij in de bier maar het ziet er wel onwijs leuk en gezellig uit. En het broodje krijg ik trek van haha. Jammer van het verschoonplekje maar als dat het enige is.. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.