Een tijdje terug ben ik door Charlotte gevraagd om de Mijlpalen tag in te vullen. Een leuke manier om alle hoogtepunten uit het jonge leven van Laurens op een rijtje te zetten, dus ik vul hem graag in, mét foto’s uiteraard! En aangezien ik verwacht dat zijn babyboek nooit meer helemaal gevuld wordt, is dit een mooie back up…(loedermoeder)

Wanneer sliep jouw kindje voor de eerste keer door?

Dat was met 7 weken. We waren bij vrienden geweest en legden Laurens na de fles van 23.00 in bed. Om vervolgens de volgende ochtend om 6.30 wakker te schrikken, totaal gedesoriënteerd en in shock: we hadden 7 uur kunnen slapen! Daarna sliep hij grotendeels door, ik besef me maar al te goed wat een rijkdom dat is. De enkele keer dat hij niet doorslaapt, meestal als hij ziek is, struikel ik ‘s ochtends over mijn wallen en ben ik ontoerekeningsvatbaar…

Wanneer was het eerste echte lachje van jouw kindje?

*start sentimenteel muziekje* Dat was een mooi moment. Laurens was toen 5 weken oud en we waren een middagje thuis uit het ziekenhuis. We lagen met zijn drietjes in het grote bed en na een dutje ontdekten we ineens een stralend lachje. Een mooi moment in die verdrietige tijd! Inmiddels lacht hij heel wat af, de schaterlach van Laurens is het beste medicijn tegen een pesthumeur, zo vrolijk, oprecht en aanstekelijk!

Hartstikke stout: deze foto kreeg het onderschrift: HAPPY! Hij is gemaakt toen we tijdens Laurens zijn ziekenhuisopname een paar uur naar huis mochten en mijn aapje lag hier dus met een enorm infuus in zijn handje. Not such a happy situation. Hij lachte wel voor het eerst die dag!

Wanneer kreeg jouw kindje zijn eerste vaste hapje?

Toen hij bijna 4 maanden was. Als ik nu terugdenk moet ik zo lachen om mezelf. Ik kon namelijk niet wachten om met hapjes te beginnen en was dan ook hevig teleurgesteld toen zoon er eigenlijk heel weinig aan vond en een zuur gezicht trok bij de eerste hap peer. Al gauw volgden wortel, broccoli en banaan en dat ging erin als zoete koek.

Ik herken hem bijna niet meer!
Ik herken hem bijna niet meer!

Wanneer rolde jouw kindje voor de eerste keer om?

Hij deed het één keer toen hij een maand of 3 was, maar volgens mij ging dat per ongeluk. Uiteraard stond ik op dat moment wel te klappen als een hysterische zeehond. Het duurde hierna weer een hele tijd, ik geloof dat hij 5 maanden was toen hij de smaak te pakken had en ik hem steeds onder de bank vandaan kon trekken! Zijn eerste uitgebreide rolsessie werd uiteraard opnieuw onder luid geklap en hysterisch gejuich van beide ouders ontvangen.

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zitten?

Vanaf 6 maanden bleef hij zitten als ik hem neerzette. Echt zelf gaan zitten deed hij pas toen hij bijna een jaar was, ik kan de foto nergens meer terugvinden helaas. Laurens is qua fysieke kunstjes niet de snelste, maar dat vond ik wel prima, ik heb heel erg lang mijn handen vrij gehad, omdat mijn kleine buddha toch nergens naartoe ging, handig toch?

Hij viel nog weleens om, dus moeders nam voorzorgsmaatregelen ;)
Hij viel nog weleens om, dus moeders nam voorzorgsmaatregelen 😉

Wanneer kroop jouw kindje voor de eerste keer?

Laurens stond op de crèche bijna heel lang bekend als “Die baby die altijd zit”. Terwijl alle andere kindjes zich optrokken en zelfs al voorzichtig eerste stapjes zetten, besloot Laurens zich op de leeftijd van 11 maanden eens voort te gaan bewegen. Wij hebben hiervoor de term “bipskruipen” in het leven geroepen, aangezien meneer zich op zijn billen met behulp van zijn handen razendsnel voortbewoog.

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zelf staan?

Ook hiermee was hij “laat” volgens de boekjes en menig andere ouder. Tijdens onze vakantie in Zeeland afgelopen zomer, hij was toen 14 maanden, gebeurde het ineens:

https://youtu.be/OTj1CF8YgNA

Begin november, toen hij bijna anderhalf was, lukte het ook om los te staan. De eerste stapjes kwamen steeds dichterbij…

Wanneer kreeg jouw kindje zijn eerste tandje?

Dat was in oktober 2014, hij was toen 5 maanden. Ik keek toevallig in zijn mondje, keek nog eens, voelde en ja hoor: 2 ondertanden. Daarna kwamen ze grotendeels met twee tegelijk. Op dit moment ontbreken er nog 3 hoektanden en een paar kiezen, het einde is in zicht!

Wanneer zei jouw kindje voor het eerst mama?

Al vrij vroeg klonk er een mamamamamamamamamama door het huis. Het duurde daarna nog heel lang voor hij mama tegen me zij. Tot op de dag van vandaag ben ik nog regelmatig papa en is  Etienne mama. Ik troost me maar met de gedachte dat er een dag komt dat ik terug verlang naar de tijd dat hij nog geen mamaaaaaaaa kon zeggen… 😉

En papa?

In de week na zijn eerste verjaardag in mei 2014 zat ik met Laurens aan tafel en oefende “mama”met hem, waarop hij consequent en vol passie “papa” terugzei. Mijn ego liep een flinke deuk op, maar hij heeft het inmiddels goed gemaakt met me.

Wanneer zette jouw kindje zijn eerste stapje?

Op 2 december 2015! Hij ging tijdens de Sinterklaasviering op mijn werk staan. Ik zei heel trots tegen mijn collega: “Kijk, hij gaat staan, dat kan hij sinds kort zelf!” En toen liep meneer weg, alsof hij nooit anders had gedaan. Stond ik daar weer als de eerdergenoemde hysterische zeehond mijn tranen te bedwingen te midden van mijn collega’s…

Ik vnd het tof om eens terug te blikken op de afgelopen anderhalf jaar. Ik heb regelmatig met een traantje zitten kijken naar de babyfoto’s, waarbij ik uitriep: “Kijk nou hoe leuk en klein en schattig en koetsjiewoetsjie hij was schat!” Overigens heeft het schrijven van dit artikel geen rammelende eierstokken veroorzaakt, mocht je je dat afvragen.. 😉

Voel je vrij om de tag over te nemen en vergeet dan niet om Charlotte te taggen als bedenker!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Blijft bijzonder hè al die momenten! Hele fijne tag om alles te onthouden, hihi!

  2. Wat leuk om die momenten te lezen zeg! En volgens mij zijn jongentjes over t algemeen wat langzamer met alles….

  3. Leuke liefdevolle tag. 🙂 Echt zo een die er voor zorgt dat ik straks met een glimlach op mijn gezicht naar het werk ga.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.