Kerstavond. Al jarenlang een avond vol tradities. Een avond die volgens mijn ietwat perfectionistische persoontje tot in detail moet kloppen. Het eten is al besteld (want lui), de champagne staat koud (want eerste levensbehoefte) en de cadeaus liggen al weken onder de boom…..so far so good zou je denken….

 De dreumes is helemaal vrolijk en eet de -klein gemaakte – sushi vol smaak, terwijl hij keurig aan tafel zit. De fles champagne gaat open met een zacht plopje, waarna ik deze rustig inschenk. De al weken geleden zorgvuldig ingepakte cadeaus liggen geduldig te wachten onder de boom…

HO! STOP!

Oh wacht! Ik haal even twee dingen door elkaar, namelijk hoe ik het had gedacht (want naïef) en hoe het daadwerkelijk ging. Laat ik je even vertellen hoe de eerste paar uur van onze kerstavond verliepen…

Ten eerste pakte ik pas ‘s middags gauw de cadeaus in. Vervolgens ben ik Laurens gaan halen en zijn we even gaan spelen bij zijn vriendje. Dit kwam Etienne wel goed uit, want ook hij moest nog iets doen met inpakpapier, plakband en rozetjes. Ja dames en heren, timemanagement is een goed ontwikkelde vaardigheid hier in huis…

img_20151225_084127.jpg

Aan het einde van de middag kwamen Laurens en ik thuis en hebben we wat rondgehangen, borrelhapjes naar binnen geschoven en Bob de Bouwer gekeken. De mannen vertrokken om zes uur  naar de sushiboer en ik maakte het plaatselijk gezellig. Plaatselijk? Jazeker, de salontafel was een plaatje met kaarsjes, glaasjes en leuk servies. Op een luttele 3 meter afstand was (en is) het een ravage, maar hee, die kant hoeven we niet perse op te kijken toch?

Tijd voor sushi!

De mannen kwamen thuis op het moment dat ik me begon af te vragen of ze er niet stiekem vandoor waren gegaan met al die lekkere sushi. Iets met een hoop éénrichtingsverkeer was de oorzaak van de vertraging. Het werd tijd om aan te vallen op het heerlijke eten dat inmiddels uitgestald was op tafel.

img_20151225_084201.jpg

Chaos en explosies

We gaven Laurens een bordje met kleingemaakte sushirolletjes. Hij vindt rijst en vis normaal ook lekker, dus dat kwam wel goed. Eerst speelde hij er wat mee en belandde er al wat plakrijst in zijn haar. Hij nam één hap en ik weet niet wat er gebeurde, maar laten we zeggen dat die ene hap er met een kleine explosie weer uitkwam. Etienne schoot te hulp met doekjes en knuffels. Tegelijkertijd was ik bezig om de champagne te ontkurken. Ik dacht nog bij mezelf “Laat ik maar op de muur richten, straks vliegt die kurk er keihard uit.” De zin was nog niet afgemaakt in mijn hoofd of de kurk schoot met de snelheid van een komeet de kerstboom in. Ik begeleidde dit tafereel zeer poëtisch met een welgemeend en luid “K*T” van mijn kant. Laurens keek me aan grote ogen en begon heel hard te brullen. Dit alles gebeurde binnen 10 seconden overigens. Ik pakte de kleine boef, terwijl ik met mijn vrolijke kerstsokken in een badje van champagne stapte. I love the feeling of soaked socks…..NOT!

Dansen in champagne

Laurens was weer gekalmeerd en er stond inmiddels een potje op te warmen in de magnetron. Hij dartelde weer wat rond en concludeerde dat het vloerkleed nat was. Wat doe je dan? Juist, je gaat erop staan en danst met een stralende lach je allermooiste dans in een badje van champagne. That’s my boy!

Terwijl mijn hart overstroomde van liefde realiseerde ik me dat ik me zoveel fijner voel in deze chaos dan in een strak geregisseerde avond en dat maakte me erg gelukkig.

Eind goed, al goed

We gaven elkaar cadeautjes, ik jankte van blijdschap om alle liefde die Etienne er in had gestoken en Laurens ging naar bed. Tijdens de eerste minuut van All You Need Is Love gingen de sluizen bij mij nog verder open en dat hield in de uren daarna niet meer op. We maakten ondertussen de fles bubbels soldaat en om 22.00 vielen we allebei bijna in slaap op de bank. Het was een avond met een chaotisch mooi gouden randje.

Rest mij niks anders dan jullie fijne dagen te wensen, ik ga nu Netflix aan slingeren zolang de dreumes nog slaapt!

Vertel, heb jij een fijne kerstavond gehad?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Hahaha heb heerlijk kunnen lachen om je stuk!
    Wat een top avond hebben jullie gehad!! Ondanks/door alles 🙂
    Fijne Kerst!!

  2. Wat een heerlijke avond, mooi hoe dat binnen een paar minuten kan veranderen! echt een gouden randje! Grappig hoe wij het dan inkleden als “chaos” terwijl lieve Laurens er meteen een andere draai aan geeft he! Puur genieten is dat!! Mooi!

  3. Hihihihi ik heb hier zo om gelachen. Zelf zijn we bij m’n vader en zijn vrouw gaan eten op kerstavond. Met een heleboel cadeaus! En dat was heel leuk! Ik had geen planning, maar het ging wel ongeveer hoe de verwachting was ;-).

  4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

    En toch vind ik het klinken als een heerlijke avond! Geniet van al de liefde om je heen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.