Vandaag schrijft mijn vriendin Ellemieke een brief aan Laurens. We zijn ongeveer 8 jaar bevriend en hebben allerlei fases samen doorstaan. Onze vriendschap begon als twee vrijgezellen aan de bar, tussendoor raakten we elkaar even kwijt en nu zijn we twee moeders, die nog steeds graag samen vluchten richting bar… 😉 We kunnen uren praten en overal eerlijk over zijn, een gouden vriendschap dus. Lees je mee wat ze aan Laurens wil vertellen?

Lieve Laurens,

En toen kwam de vraag van jou mama om een brief aan jou te schrijven….
Wat een ontzettend leuk idee van je moeder maar jeetje waar moet ik beginnen? Ik, zonder schrijverstalent en ik die van eerlijkheid houdt en met moeite een blad voor haar mond neemt.

Dus….we gaan een poging wagen (de tweede)….

Vandaag moest ik toevallig denken aan hoe je moeder en ik elkaar hebben ontmoet. We zijn weer op en neer aan het appen (zóóó 2015) en de foto’s en hilarische momentjes van deze week vliegen over en weer. Het is allemaal begonnen op een feestje van een gezamenlijke vriendin. Daar stonden we, je moeder, Akke en ik. Volgens mij kenden we alle drie niet zoveel mensen dus vonden we elkaar. Wat hebben we een lol gehad die avond en vele gezamenlijke stapavondjes volgden.

Ik zal je eerlijk vertellen dat jij de reden bent geweest dat we weer zo’n goede vriendinnen zijn. Toen ik al ergens lekker zat te cocoonen met man en kind, ontmoette jouw moeder jouw vader, beide druk met heel iets anders zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren.  En toen waren we allebei zwanger! Samen lunchen, samen shoppen, uren over baby’s praten….!!!

En toen kwam jij, wat heerlijk! En een knapperd!!! Wat was ik ontzettend trots op jouw mama!!!

De kraamvisite was nog niet geweest of jij belande in het ziekenhuis. Een afschuwelijke tijd en dit wens je echt niemand toe. Maar wat was het een mooi en bijzonder moment in die ziekenhuis kamer. Jij, Yves en Sylke….wij….

En wat een fantastisch nieuws toen je eindelijk ontslagen werd!!!
Daarna begon het echte genieten voor jou en zeker ook voor jouw papa en mama!

En nu ben je al anderhalf, je loopt, bent al een echte vent. Samen met vriendjes Sylke en Yves maak je de woonkamer tot een heus speelparadijs.

Ik hoop echt dat er nog veel van deze momenten volgen en dat ik je mag zien opgroeien tot een fantastische vent. Dat ik nog lang alles over jou van je moeder mag blijven horen onder het genot van een hapje en een glaasje (lees flesje) wijn!

Lieve Laurens, blijf dromen, blijf lachen en blijf genieten.

De deur is open….altijd!

Dikke Kus

Ellemieke

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wat een ontzettend gaaf idee! Klein beetje herkenbaar ook. Een klasgenoot van het HBO was drie weken later uitgerekend dan mij. We vonden elkaar vorig jaar in december weer! Tijdens onze studie konden we het met elkaar vinden, maar vriendinnen waren we niet. En nu een jaar later delen we nog steeds lief en leed. Delen tips met elkaar en zien onze kindjes opgroeien! 😀

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.