Eind november stond een concert van Racoon in de Ziggo Dome op de planning. Omdat terugrijden naar Maastricht na zo’n concert niet relaxed is, ging ik op zoek naar een hotel. Ik zocht op hotels in de buurt van de Ziggo Dome, zodat we niet veel extra reistijd hadden na afloop. Na een tijdje zoeken kwam ik het Jaz hotel tegen en al gauw was ik verkocht…

Overal muziek

Jaz is een gloedjenieuw hotel, dat op 14 november 2015 officieel is geopend. Het hotel ademt muziek, overal waar je kijkt. Zo staan er in de lobby verschillende muziekinstrumenten waar je lekker wat mee kunt jammen. De General Manager wordt Band Manager genoemd. De bar/restaurant is open tot in de late uurtjes en een DJ zorgt ervoor dat je de avond swingend afsluit. Er is ruim voldoende personeel dat je op je wenken bedient. En het belangrijkste: ze zijn allemaal super vriendelijk!

Alles digitaal

We kwamen binnen en troffen een rij bij de incheckbalie. Al snel kwam er een dame met iPad op ons af, die ons meenam naar een tafel om in te checken. Handig, dat scheelde wachttijd en omdat alles digitaal gaat, was het zo gepiept. Als je ingecheckt bent krijg je een mailtje met de mogelijkheid om een app te downloaden. Met deze app kun je via bluetooth je kamer openen. Bij het ontbijt is zelfs een koffieapparaat dat je bedient met een iPad!

Direct toegang tot Ziggo Dome

Eén van de unieke faciliteiten waarmee het hotel adverteert is een directe doorgang van het hotel naar de Ziggo Dome. Je kunt dan je jas op je kamer laten en je hoeft niet buiten in de rij te staan. Reuze handig! Toen wij er waren, was deze deur nog niet in gebruik, dus we hebben toch even buiten in de rij van de regen mogen genieten. Gelukkig is de Ziggo Dome een strak georganiseerde locatie, zodat je eigenlijk nergens echt in de rij staat. Of je nou bier haalt, je jas wegbrengt, munten haalt of naar het toilet gaat. Maargoed, ik wijk af.

Elk detail klopt

Onze kamer was ruim en heel stoer ingericht. Een groot bed, extra zitjes, een strakke badkamer: alles zag er perfect verzorgd uit. De details kloppen ook: er ligt een yoga matje klaar, er zijn aansluitingen voor USB en je kunt Nespresso of thee maken.

Hoe ziet het eruit?

Genoeg gekletst, tijd om je te showen hoe dit toffe hotel er uit ziet:

De lobby
De lobby
Coole lift
Coole lift
Ruime en strakke kamer
Een relaxhoekje bij het raam. We zaten op de 4e verdieping, dus helaas geen spannend uitzicht, maar ik kan me voorstellen dat het op de 8e of 9e verdieping heel gaaf is om vanuit dit hoekje over Amsterdam uit te kijken.
Een relaxhoekje bij het raam. We zaten op de 4e verdieping, dus helaas geen spannend uitzicht, maar ik kan me voorstellen dat het op de 8e of 9e verdieping heel gaaf is om vanuit dit hoekje over Amsterdam uit te kijken.
Wat een hemels bed!
Wat een hemels bed!
Het past nét! ;)
Het past nét! 😉
Totaal niet iets wat ik thuis zou willen, maar wat een gave badkamer. En het toilet zat achter een aparte deur: hoera!
Totaal niet iets wat ik thuis zou willen, maar wat een gave badkamer. En het toilet zat achter een aparte deur: hoera!
De douche met songtekst op de wand
De douche met songtekst op de wand
Uuuh...dit is het bedieningspaneel van de douche. Ik drukte op een knopje en werd verrast door een regendouche op mijn hoofd. Ik had mijn haar nog wel droog willen houden... ;)
Uuuh…dit is het bedieningspaneel van de douche. Ik drukte op een knopje en werd verrast door een regendouche op mijn hoofd. Handig, ik was meteen wakker!
Pakkende quotes op de shampoo en douchegel
Pakkende quotes op de shampoo en douchegel
Zachte handdoeken! Daar word ik zó blij van in een hotel, aangezien je meestal van die stugge exemplaren aantreft!
Zachte handdoeken! Daar word ik zó blij van in een hotel, aangezien je meestal van die stugge exemplaren aantreft!
Standaard een fles water op de ontbijttafel, geen overbodige luxe na een avondje feesten...
Standaard een fles water op de ontbijttafel, geen overbodige luxe na een avondje feesten… Het ontbijtbuffet was uitgebreid, je kon verse koffie, cappucchino etc bestellen. Het enige dat mijn brakke hoofd miste was scrambled eggs met spek… 😉
Hoe gaaf en origineel zijn deze lampen in de ontbijtzaal? En die klok, I love it!
Hoe gaaf en origineel zijn deze lampen in de ontbijtzaal? En die klok, I love it!
Je vindt overal muziek terug, het klinkt niet alleen door de luidsprekers op de gang, je waant je backstage bij een cool concert als je door het hotel loopt.
Je vindt overal muziek terug, het klinkt niet alleen door de luidsprekers op de gang, je waant je backstage bij een cool concert als je door het hotel loopt. Wij gingen in ieder geval dansend door de gang. Nog een pluspunt: de kamers zijn ontzettend goed geïsoleerd én hebben verduisterende rolgordijnen: je kunt dus ongestoord uitslapen!
Klein minpuntje vind ik de spotjes, maar dat komt vooral, omdat ik daardoor geen goede foto's kon maken van mezelf ;)
Klein minpuntje vind ik de spotjes, maar dat komt vooral omdat ik daardoor geen charmante, goed belichte foto’s kon maken van mezelf 😉

Het eindoordeel

Kom ik nog eens terug bij Jaz? JA GRAAG! Het totaalplaatje klopt: goed en vriendelijk personeel, er hangt een relaxte sfeer, de kamers zijn mooi en comfortabel. Wij hebben voor 1 nacht €105,- betaald inclusief ontbijt en dit was het absoluut waard.

Kende jij dit hotel al? Zou jij er een keer gaan slapen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Dat klinkt goed zeg! Ziet er echt heel hip uit! Wij wonen 35 minuten rijden van het Ziggo Dome dus ik ga altijd gewoon naar huis nog 🙂

  2. Wauw, dat ziet er echt goed uit!! Deze kon ik totaal nog niet. Nou zal ik ook niet snel een hotel boeken in Amsterdam, want ik woon in de regio. Als ik eens af zou spreken met mensen die wel verder weg wonen, dan is het wel leuk om eens te doen.

  3. Pingback: 111 x ultiem geluk - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.