Eerder deze week vertelde ik dat ik na een ietwat chaotische en neerslachtige  periode weer boven water was. De bloginspiratie borrelde weer omhoog en ik ging er weer vol tegenaan. Boy, was I wrong. Ik zit hier te staren naar 25 concepten en ik lijk nergens echt wat van te kunnen bakken….

notebook agenda
Het onafscheidelijke duo….dat ik echt zelden bij de hand heb als ik ze nodig heb….

Zodra ik een blogidee heb, schrijf ik het meteen op in mijn notitieboekje. Tenminste, als ik dat bij me heb. Want meestal zit dat, net als mijn oldskool papieren agenda, altijd in die andere tas. Soms heb ik geluk en kan ik mijn idee ter plekke even in WordPress planten, bijvoorbeeld als ik naast Etienne in de auto zit, pauze heb of gewoon thuis op de bank zit en Laurens slaapt. Ik begin dan driftig te typen en plant elke letter op het digitale papier, uit angst dat ik wat vergeet. Na mijn eerste schrijftornado ga ik eens rustig lezen wat ik ervan heb gebakken. En dan vind ik het he-le-maal niks! Hop, opslaan als concept en wachten op een helder moment. Of op meer items voor een lijstje, leuke foto’s of tekst. Soms valt alles op zijn plek en kan ik een concept van de plank pakken, afstoffen en in een mooi jasje hullen. Een andere keer is het moment voorbij en past een onderwerp niet meer in mijn blog. Hoe langer ik blog, hoe meer concepten ik opsla. Voor het geval dat…. Misschien doe ik er nog weleens iets mee…

Wat ik ook zwaar irritant vind is dat als ik een concept nog niet helemaal naar wens heb kunnen maken, iemand anders er toevallig een geweldig artikel over schrijft. Ik geef toe, dan ben ik best weleens een beetje jaloers en baal als een stekker. Dus laat ik mijn concept maar weer langer in de kast liggen, omdat ik geen copycat wil zijn of gevonden wil worden.

Ja, dames en heren, het leven van een blogger gaat niet altijd over rozen hoor. Ik zit hier in mijn pyjama en kerstsokken met een ieniemienie writer’s block en ik denk dat er maar één ding opzit: Ik nestel me lekker op de bank met een kopje thee en een dekentje en geniet ik van deze winterse zaterdag met de kroonprins (die as we typ net uit bed is en me nu plastic hamburgers voert, tijd om af te ronden dus 😉 ) We zetten Sky Radio Christmas aan, dansen en spelen wat en ik ga ouderwetsch draadjesvlees maken. Hee, het zou zomaar eens een Happy Day kunnen worden. Inspiratie zit in een klein hoekje…

Waar zou jij graag eens over willen lezen op Breg blogt? Vertel het me hier of op Facebook, ik ben heel erg benieuwd!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Hahahha ja! Die concepten werkt bij mij niet ben ik al achter. Ik moet de blog al in mijn hoofd geschreven hebben en dan kan ik ‘m zo tikken als ik achter m’n laptop zit. Dat zijn dan ook de beste blogs. Als ik die inspiratie niet heb, dan worden het gewoon mindere blogs.

 2. Haha ja dat is wel heel herkenbaar! Ik heb ook allerlei concepten liggen waar ik niet verder mee kan komen.

 3. Wat vervelend dat het even niet goed lukt! Vind het zelf ook zo vreselijk als een recept heb bedacht maar staat nog in concept en dan komt een bijna identiek recept op een grote foodblog. Arrrggg dan baal ik ook zo haha.

  • Nou, je gelooft t niet! Heb tijdens het slaapje van Laurens zojuist 5 (!) artikelen geschreven! Haha, nu is het tijd om lekker te gaan koken, ik ga eens op jouw site snuffelen! X

 4. Ik ben nog maar twee maandjes aan het bloggen, maar herken absoluut dat je zelf een geweldig idee in je hoofd hebt en vervolgens zie je het bij iemand anders! Helaas… Wat goed dat je tijdens het slaapje van Laurens zoveel artikelen hebt geschreven!

 5. Heel herkenbaar haha! Ik heb ook een kleine 100 concepten staan die nog uitgewerkt moeten worden

 6. Falco Renierkens Antwoord

  Been there, done that!

  Maak je niet zo druk Bregje. Iedere blogger die ik tot nu toe gesproken heb, die heeft exact hetzelfde ervaren.

  Mijn advies: begin simpel. Schrijf over iets waar je gemakkelijk over kunt praten. Over iets leuks dat je hebt meegemaakt bijvoorbeeld. Schrijf dat op alsof je die toffe gebeurtenis aan het vertellen bent, face to face.

  Als je eenmaal dat eerste artikel geschreven hebt dan gaat het allemaal wel weer vanzelf. En mocht je het je afvragen, mijn teller staat op 49…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.