Ja dames en heren, de kerst nadert en terwijl onze agenda vooral in de weekends gevuld is met gezellige afspraken komt het jaarlijkse Snotfestijn weer roet in het eten gooien. We zijn nog maar amper bekomen van de schrik van twee weken geleden en het volgende virus klopt alweer op de deur…

Zaterdagavond begon zoonlief uit het niks te hoesten als een verstokte roker. Zondagmiddag volgde koorts en zo kwakkelde hij een paar dagen door. Toen hij woensdagmiddag de 40 graden koorts overschreed belde ik de huisarts om te overleggen. Een uurtje later zaten we in de wachtkamer…Na drie kwartier wachten met een sjansende dreumes die koekjes scoorde bij de assistente en die ter plekke besloot te gaan streaken, waren we aan de beurt.

image
Dit pak rolde ik af tot een broek en toen was het 5 minuten later uit.... 😉

De arts controleerde Laurens en vond niks geks. Waarschijnlijk het zoveelste virus. Ik weet dat overigens bijna zeker, aangezien ik sinds dinsdag zelf ook gezegend ben met keelpijn en algehele malaise. Daar heb ik helemaal geen tijd voor, dus ik negeer en onderdruk de boel en ga vrolijk werken. Maf dat mensen me soms eigenwijs vinden, snap ik niks van….

Heel raar is het natuurlijk allemaal niet, dat juist in deze tijd de virussen rondzwermen als wespen rond een goedgevulde prullenbak in de Efteling. Je zit veel binnen, dichtbij elkaar, de verwarming loeit en ventilatie ontbreekt: de bacillen kunnen zich lekker vermenigvuldigen en verspreiden met z’n allen. Daarnaast zorgen lage temperaturen er ook voor dat de boel zich sneller verspreidt.

Dus, de komende tijd liggen de ibuprofen en de zakdoeken bij mij binnen handbereik en ik ben bang dat de thermometer en paracetamol voor Laurens ook goed gebruikt gaan worden. Laten we hopen dat de ergste variant van dit alles lekker buiten de deur blijft: de Man Flu. In dat geval loopt hier namelijk iemand rond met stukken keukenpapier in zijn neus, een hoop gekuch, gepuf en gesteun en een snufje drama. Ik noem verder geen namen, maar hij is 1.85 meter lang en heeft rood haar.

Nog maar 3 maanden tot de lente begint, zingt u met me mee?

♪♪ It’s the most snotterful time of the yearrrr!! ♪♪

Hoe is het bij jou, is het snotseizoen begonnen?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Hou op schei uit! Spencer hoest al weken als een zeehond en steekt mij continu aan. Ik ben ook non-stop verkouden en keelpijn. Gelukkig heb ik bijna vakantie..

  2. Hahah de Man Flu 😉 leuk geschreven! Hier zijn we ook veel aan het snotteren geweest, alhoewel het nu even wat rustiger is geworden. Afkloppen!

  3. Oohhh dat berenpakje, sorry dat moest ik eerst even zeggen, haha! Vreselijk hè, al dat gesnotter, ik ben zelf nog redelijk snotter vrij, maar man en kind zijn al weken aan het snotteren.

  4. zomersproetje Antwoord

    Sneu voor Laurens. Ik heb gelukkig weinig last van maar de man flu is hier helaas wel aanwezig lees man 1.82 die klinkt als een zeeleeuw met sjaal om die om de 5 minuten zegt ik voel me niet zo lekker… Nee die wil je echt niet in huis. De grootste bacterie ever. Hoop dat het snel snotvrij is bij jullie.x

  5. Wat jammer voor je zoontje. Wel heel leuk geschreven. Hier hadden we het enkele wekzn geleden ook voor met onze dochter. Gelukkig nog geen man flu want dat is nog erger dan een peuter die niet kan slapen doir een verstopt neusje. Veel succes!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.