Eens in de zoveel tijd gebeurt het weer. Mijn hoofd loopt vol en er lijkt helemaal niks meer bij te kunnen. Tranen zitten hoog, mijn nek verkrampt en ik raak het overzicht op de dagelijkse dingen kwijt. Gelukkig herken ik de symptomen steeds beter en kan ik daardoor ook sneller ingrijpen…

Nu snap ik dat je denkt: “Huh? Gister postte je nog een Happy Day?” Yes, dat klopt, want ook al is de wereld soms een beetje grijs, juist daardoor geniet ik nog meer van wat wél fijn is. Ik kan moeilijk de hele dag in een hoekje gaan zitten, dan komt het nooit meer goed met me! 😉 Ik schreef gister ook al dat we een heftige tijd achter de rug hebben. Als er iets aangrijpends gebeurt met iemand die je zo liefhebt, gaat je dat niet in de koude kleren zitten. Gelukkig kunnen we er als gezin enorm goed over praten en dat heeft geholpen om er doorheen te komen. Toen we laatst met Laurens ook nog onverwachts bij de kinderarts belandden was mijn emmertje even helemaal vol.  Mijn hoofd stroomde over en ik zat even in de put. Ik baal op die momenten enorm van mezelf, omdat ik dan niet attent ben, weinig puf heb en eigenlijk gewoon helemaal niet zo leuk ben. Er zijn een paar pechvogels in mijn omgeving geweest die het moesten ontgelden. Gelukkig hebben ze me inmiddels weer vergeven 😉

Een tijdje terug schreef ik al over het effect dat wandelen heeft op mijn gemoedstoestand. Afgelopen week had ik er amper tijd voor, dus dwong ik mezelf om donderdag in ieder geval naar pilates te gaan. We hadden een nieuwe instructrice en mijn fysiotherapeut vertelde dat iedereen zo lyrisch over haar was. Ik had dus geen keuze en toog donderdag weer naar de sportschool. Het was echt een heerlijke les! Ik kreeg ter plekke al spierpijn en moest hard werken, maar dit zorgde er tegelijkertijd voor dat ik nergens over nadacht en er zowaar weer ruimte in mijn hoofd ontstond! +1 voor het sporten dus! Ik verheug me alweer op donderdag!

wandelen

Verder heeft het me geholpen om zo veel mogelijk tijd voor ontspanning te nemen. Gevolg daarvan is wel dat ik vandaag zeshonderd wassen moet draaien, maar ach, who cares! Ik duik rustig een uur in bad met Netflix  of een boek. Etienne vindt dat overigens ook niet erg, want dan kan hij rustig The Walking Dead kijken zonder dat ik steeds roep hoe smerig ik die zombies vind! Gisteravond was het bad geen succes, iets met een -wederom- zieke dreumes.

Tot slot neem ik iets meer afstand van mijn telefoon en social media. Dat is dus echt niet zo makkelijk voor een junkie als ik! Toch zet ik door, want het geeft me ruimte in mijn hoofd en de tijd om andere dingen te doen. Het gaat nog niet van harte, maar het begin is er. Mijn bloginspiratie was een beetje zoek, ik wist het allemaal niet meer. Door rust in te bouwen merk ik dat het beter wordt.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben weer boven water, het was slechts een kleine overstroming! Ik geniet deze week vooral van een lege agenda en veel quality time met mijn mannen. De kerstboom staat, waardoor ik heel graag thuis ben, ik word zo blij van die lichtjes! De bloginspiratie begint gelukkig weer te borrelen, dus ik schrijf deze week alles van me af tijdens de slaapjes van Laurens, zodat ik in de wakkere uurtjes lekker naar buiten kan met de kroonprins.

Herken jij het gevoel van een vol hoofd? Wat is jouw gouden tip?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Fijn dat het nu weer een beetje over is en je je rust kon pakken. Even flink huilen bij Michiel lucht voor mij altijd al wel op. Lekker even ontspannen, in bad ofzo 😉

 2. Ach meis, denk goed aan jezelf hè! Ik herken het gevoel wel hoor, je wilt er altijd maar voor iedereen zijn en Vergeet daarbij jezelf een beetje… Hele dikke knuffel! X En vanavond verplicht een uur in bad met thee, chocolade en een tijdschrift!

 3. Herken het heel goed. Ik zoek nog heel erg naar wat mij balans geeft. Wandelen ga ik eens proberen en dat bad kan ik nu ook nemen. Zo fijn een nieuw huis al lijkt er geen einde te komen aan het uitpakken.

  • Succes nog even en dan is het helemaal jullie plekje! Vandaag wandelde ik een flink stuk en dat was heel fijn, echt aan te raden dus! X

 4. Respect Bregje 🙂 je doet het goed! Ik herkende me wel een beetje in je verhaal (behalve dat ik geen kind heb haha) en begrijp volledig dat je soms even lekker rust wil!

 5. Ah ja dat zijn vervelende momenten! Ik heb het niet snel, mijn emmer is vrij groot, maar als ik het heb is de enige oplossing om alleen weg te gaan. Al is het maar een middagje alleen even winkelen. Als ik alleen ben kan ik het allerbeste mijn hoofd ordenen.

  • Fijn zo’n grote emmer, waar koop ik die? 😉 En alleen op pad vind ik ook fijn, goede tip idd! X

 6. Die stroomt geregeld over en helaas komt het er hier door te thuissituatie vaak op neer. Kiezen op elkaar en door buffelen. ? Op het werk mis ik daar de ondersteuning en begrip bij.

 7. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Ik herken het ook wel. Af en toe is het even teveel. Een paar goede gesprekken, vaak met mijn vriend, en goed voor mezelf zorgen helpt dan vaak wel. En ook een aantal dingen lagen gaan, zoals bijvoorbeeld de was. Gelukkig is je overstroming inmiddels opgedroogt. Geniet lekker van je boom en je mannen!

 8. Zeker herkenbaar, op dit moment is mijn hoofd ook vol. Jij hebt al goed je rust weten te vinden. Daar ben ik nog mee bezig, maar komt goed. Het komt maar af en toe voor bij mij, gelukkig.

 9. Herkenbaar hoor meid! Volgens mij hebben wij moeders dat allemaal wel eens in de zoveel tijd. Ik had er van het weekend ook last van. Alle sinterklaasdrukte, snel nog even cadeautjes halen, afspraken inplannen, recepten bedenken, druk op het werk, je hele huishouden en dan staat Kerst ook al weer voor de deur. Zondag bewust helemaal NIKS gedaan. Nog steeds een beetje aan het destressen maar op tijd naar bed gaan is een eerste stap! En je telefoon vaker laten liggen vond ik een goede tip van jou! Komt goed hoor!

 10. Aan jezelf denken … Het aller aller belangrijkste wat er is!! We eisen vaak zo veel van onszelf … Goed dat je stappen terug neemt!!! Dikke kus

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.