De wind raast als een malle door de bomen, menig kind stuitert als een ongeleid projectiel door het huis, ouders kijken reikhalzend uit naar 5 december: november is voorbij! Vandaag neem ik je mee in afgelopen maand.

De maand begon vooral smaakvol met een uitgebreide brunch bij FAB in Maastricht. Samen met mijn vriendinnetje Edmée en Laurens heb ik heerlijk gegeten en bijgekletst. Die avond kwam Etienne terug van een weekendje Berlijn met de mannen en hij was precies op tijd voor de aftrap van de Hot Mama Challenge.

Morgen is het tijd voor opdracht 6 van de challenge en dat betekent dat deze zijn ontknoping nadert. Hieronder zet ik alle eerdere opdrachten voor je op een rijtje:

Week 1: Dress to impress
Week 2: Me Time
Week 3: Als je haar maar goed zit!
Week 4: Shop till you drop!
Week 5: Make-up

Omdat het nou eenmaal best veel tijd kost om van snot naar hot te veranderen, hebben mijn mannen daar een beetje onder te lijden. (Denk aan het korreltje zout mensen!). Laurens krijgt daarom regelmatig een potje en weet je wat? He loves it!

Later die week werd ik een beetje sentimenteel en dacht terug aan de goede oude tijd dat er nog Hyves was. Ik zette een aantal zaken op een rijtje die ik mis aan dit social mediaplatform en uit de reacties maakte ik op dat ik niet  de enige was. Vooral de Headbangende Banaan wordt erg gemist. Daarom zet ik hem hier nog eens voor jullie neer:

a625ddce7e_1383212613_Je-had-de-dansende-banaan-en-vele-andere-mooie-smileys

In het kader van me time deed ik al een tijdje mee aan de cursus Aandacht voor Moeders. In deze cursus doen we ook een swap en op 10 november ontving ik een pakje vol verwennerij! Ik werd daar zo vrolijk van dat ik er een blogje aan wijdde.

In het kader van me time heb ik een nieuwe hobby: Netflix kijken in bad. Er zijn vijf series die ik volg, alhoewel, as we typ zijn er alweer 2 aan hun einde (van het seizoen) gekomen. Het wordt weer tijd voor nieuwe juweeltjes. Anyway, ik zette ze hier alle vijf voor je op een rijtje.

En toen was het vrijdag de dertiende. Elke keer maken mensen er grapjes over en blijkt het toch een prima dag te zijn. Tot dit keer. In Parijs gebeurden dingen die te bizar waren om ooit te kunnen begrijpen. Het leek wel een slechte, surrealistische film. Helaas was het de harde werkelijkheid en hebben veel mensen het leven gelaten, terwijl ze een avond gezellig uit waren. Het verdriet moet onbeschrijflijk groot zijn voor alle nabestaanden en betrokkenen. En ik kreeg er buikpijn van.

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd voor reflectie. Ik zette aan het begin van dit jaar 10 wensen op papier en het werd tijd om te kijken hoe het ervoor stond. Met nog 6 weken op de teller concludeerde ik dat ik een mooi jaar achter de rug had en dat veel wensen waren uitgekomen.

In het weekend van 14 november gingen we een dagje naar mijn ouders. Het werd een hele fijne dag die ik op de foto heb vastgelegd. We gingen lunchen, scharrelden wat in huis, aten frietjes en reden weer terug naar het zuiden. Ik hou van die ongedwongen dagen waarin het vooral draait om samenzijn.

mama en ik

In de loop van de maand schreef ik nog wat specifieke mama-artikelen:

En toen schrokken we ons rot op 25 november! Laurens werd in korte tijd ineens flink ziek en zat onder de uitslag, blaasjes en korstjes. We gingen naar de huisarts die ons meteen doorverwees naar het ziekenhuis. Wat er dinsdag gebeurde en hoe het afliep heb ik gedeeld op mijn blog.

wpid-wp-1448386669634.jpeg

Nu is het december en maak ik me klaar voor de kerst. Als je dit leest is Sinterklaas alweer de deur uit en kunnen we gaan bedenken wat voor lekkers er allemaal op tafel komt met de kerstdagen. Vlak na de kerst staat mijn verjaardag voor de deur en in aanloop daarnaartoe blikte ik terug op de afgelopen 15 jaar.

November was een prima maand met een pittig einde. Gelukkig is alles goed gekomen!

Wat was jouw hoogtepunt van November?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Leuke terugblik!! De Hot Mama Challenge is natuurlijk het hoogte punt :p

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.