Waan je in Amerikaanse sferen bij FAB. Deze Famous American Bistro aan de Markt in Maastricht is dé plek om in het weekend lekker te chillen. Van ontbijt tot aan het diner: je kunt er de hele dag terecht voor, zoals ze het zelf noemen, California cuisine, European flair. 

FAB Maastricht - muur
foto: Riku Erkkila – FAB

Relaxte sfeer

FAB is een smalle zaak die heel gezellig is ingericht met houten meubels. Aan de linkerkant is een wand beschilderd met krijtbordverf. Hierop staan allemaal toffe quotes. Over de muur hangt een netwerk van koperen buizen waar lampen aan bevestigd zijn. Het ziet er stoer uit, maar geeft de zaak ook enorm veel sfeer. Het doet me denken aan zaakjes waar ik in Londen, Parijs of New York weleens ben geweest voor ontbijt of brunch. Bijna on-Nederlands, maar tegelijkertijd past het perfect in een internationale stad als Maastricht

Op de rechtermuur staat een quote die aangeeft hoe relaxed de sfeer bij FAB is:

FAB Maastricht

Veel keuze in lekkere gerechten!

We begonnen met een heerlijke Mimosa: vruchtensap met bubbeltjeswijn. Dit geeft meteen een gevoel van luxe, precies goed voor de zondag. De menukaart voor het ontbijt en de brunch is uitgebreid. Het paradepaardje zijn de Eggs Benedict: gepocheerde eieren met daarbij naar keuze zalm, bacon of avocado. Verder serveren ze een uitgebreid ontbijtbord met eieren naar keuze, gebakken aardappeltjes, een broodje, ham, kaas, een croissantje en jam.

Zoveel lekkers om uit te kiezen!

Naast de traditionele brunch en ontbijtgerechten kun je ook kiezen uit allerlei wraps en broodjes. ‘s Avonds heb je de mogelijkheid om je eigen hamburgermenu samen te stellen dat ze sliders noemen. Uit vijf verschillende burgers kun je er 2, 3, 4 of 5 kiezen, zodat  je alle smaken kunt proeven. Deze optie ga ik zeker nog een keer uitproberen, aangezien ik dol ben op hamburgers!!

Let’s eat!

Nadat we een tijdje verlekkerd de kaart hadden bestudeerd, bestelden we Eggs Benedict en een Breakfast platter. Normaliter word ik niet zo warm van het idee van gebakken aardappels bij mijn ontbijt, maar in dit geval: hemels! Perfect gebakken, lekker krokant van buiten en smeuïg van binnen. Mijn zoon kreeg overigens een klein bordje, zodat hij mee kon eten van onze borden.

Breakfastplatter FAB Maastricht

Cheesecake als toetje

Bij binnenkomst viel de cheesecake in de vitrine achterin de zaak ons al op. Hij riep onze namen,  zodat we hem niet konden weerstaan.  Na het uitgebreide “hoofdgerecht” kon er nog best een stuk cheesecake in als toetje. Toen bleek dat er twee varianten waren, besloten we om allebei de smaken te proeven: Latte en naturel met frambozencoulis. Oh Lord, wat was dat wederom lekker! Hierna zaten we overigens wel echt he-le-maal vol!

Voor herhaling vatbaar dus?

Absoluut! De sfeer, het eten en zeker ook de bediening maken het een zaak waar ik graag terugkom. Toen mijn zoontje nog kleiner was en in de vensterbank klom om met zijn vette handen het hele raam onder te smeren, reageerde de eigenaar met: “Ach joh, maandag worden de ramen weer gewassen!” Dit typeert de relaxte houding van FAB, waardoor ik me er ook met een kind erg op mijn gemak voel. En dat laatste heb ik zeker niet overal, dus is zeker een groot pluspunt!

Sinds 2018 heeft FAB ook een vestiging in Eindhoven, waar ze hetzelfde concept voeren.

FAB Maastricht
Markt 6
6211 CH Maastricht

FAB Eindhoven
Kerkstraat 16
5611 GJ Eindhoven

Ken jij FAB al? Wat zijn jouw favoriete ontbijt/brunchplekjes? Laat het me weten in de comments, ik ben erg benieuwd!

P.S.: Volg je me al op Facebook en Instagram? Doen hoor, vind ik leuk!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Ga het proberen te onthouden, mocht ik ooit eens in Maastricht komen! 🙂

  2. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

    Klinkt als een aanrader voor als ik weer eens in Maastricht ben, leuk!

  3. Maastricht is een hele leuke stad, als ik er nog eens kom zal ik zeker is kijken voor een lekkere brunch.

  4. Pingback: Weekoverzicht #7: Kerst, jarig & vakantie! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.