Eigenlijk had ik vandaag geen blog gepland. Ik had afgelopen week geen Happy Day meegemaakt die leuk genoeg was om over te schrijven. Dus ik liet t maar zo. Toen we zojuist na een lange werkdag in het donker thuiskwamen, vond ik een briefje in de bus: er lag een pakketje voor me bij de buren!

Aandacht voor Breg

Eerder dit jaar heb ik geschreven over de online cursus “Aandacht voor moeders” waar ik aan meedeed. Deze cursus leerde mij onder meer hoe ik rustig kon worden en blijven in hopeloze situaties en hoe ik meer aandacht aan mezelf kon geven. Toen ik hoorde dat er een tweede cursus startte in september, schreef ik me direct in, samen met een vriendin. Alleen….ik ben dit keer hopeloos: ik lig al weken achter met de opdrachten, ben lang niet zo actief in de Facebookgroep als ik zou willen en heb de swap die we hebben gedaan tot het laatste laten liggen. Toch ben ik blij met de cursus en de reminders die ik wekelijks krijg. Hoe ik dan merk dat het helpt? Nou, ik zal je even schetsen hoe mijn ochtend vandaag verliep:

Het is 7.30, ik doe Laurens zijn jas aan om vervolgens te vertrekken naar de crèche. Het regent dat het zeikt. Zodra we buiten komen laat meneer zijn volledige 13 kilo als een zoutzak op mijn heup hangen. Terwijl hij wild om zich heen zwaait om regendruppels weg te jagen waggel ik naar de auto. Had ik al verteld dat ergens aan mijn arm een tas met was (van kantoor) en een handtas bungelden? Goed, ik open het achterportier en zie geen autostoeltje. Kak!  Die staat nog in de gang. Hup, waggelend weer terug, dreumes in de woonkamer gezet, autostoel gepakt, in de auto geplant, dreumes weer opgepakt (die inmiddels dacht dat ik hem verlaten had), in de stoel gezet en toen kon ik vertrekken. Het lijkt me overbodig om te vertellen dat dit tafereel gepaard ging met de nodige vloeksalvo’s. I know, Loedermoeder op haar best. Toen ik Laurens vastzette in zijn stoeltje werd ik me ineens bewust van de situatie. Ik haalde een paar keer diep adem, gaf mijn kleine man een dikke kus, zei sorry voor mijn gestress en werd rustig..

Een pakketje vrolijkheid

Die ademhaling is precies wat mij zo helpt: even in het hier en nu, rustig worden en de controle weer terugkrijgen. Mijn werkdag verliep gelukkig zonder gekke dingen en daardoor stapte ik om half zes lekker relaxed in de auto. Dat ik toen nog even het ijzeren deel van mijn gordel heel ongelukkig op mijn pols liet landen zorgde weer even voor een kleine tirade, maar mijn humeur overleefde het.

Terug naar het pakketje. We doen in de cursus een swap. Hierbij trek je een lootje en maak je een gezellig pakketje voor een ander. Mijn pakketje is nog onderweg, dus daar zal ik niks over verklappen. Ik haalde zojuist een pakketje vrolijkheid op bij de buren. Het uitpakken was een feestje en de inhoud helemaal. Ik bof, want de juf had mijn lootje en die is heel creatief! Zo maakte ze een illustratie met mijn blog en ondertitel, een slinger met een gentle reminder en verwende ze me met allemaal lekkers….

wpid-wp-1447780996938.jpeg

wpid-wp-1447781004467.jpeg

wpid-wp-1447781000857.jpeg

En zo wordt deze dinsdag op de valreep toch gewoon een Happy Day! Ik maak de dag straks compleet met Netflix, lekkere thee en een reep Tony.

x Breg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

  1. Oh zo’n dag, heel herkenbaar! Maar wat een lief pakketje! En die chocolade is heerlijk! Geniet ervan en fijne avond!

  2. Lijkt me een geweldige cursus…. Kan elke moeder wel gebruiken denk ik!
    En wat een fijne dingen heb je gehad!

  3. Klinkt als een interessante cursus! Ga ook eens kijken. En, wat een crea juf zeg. Echt super leuk om zoiets te krijgen!!!

  4. Ow heerlijk hoe zo’n dag dan toch nog kan eindigen he !! Top!! Lekker genieten! Enne mindfulness is ook een goed middel tegen de dagelijkse stress en om het hier en nu vast te houden. Goed bezig! Enjoy??

  5. Leuk hé, dat swappen! Altijd een feestje om het open te maken 🙂 en dan ben je niet eens jarig 😉 Fijn dat je dag toch nog happy is geworden!

  6. Ik heb al zoveel gelezen en gezien op instagram over dat swappen! Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien, misschien toch ook maar eens een keertje meedoen! En super dat het toch weer een happy day is geworden! 😀 Enne die cursus daar ga ik me over inlezen!

  7. Daarom die stress is vaak niet nodig. Keep calm gekkie. Wat een fijne thuiskomer!!! Nog meer snoep ojee… Maar ik ben ook guilty hoor net stukje rijstevlaai op ?

  8. Wauw wat bijzonder dat pakketje vrolijkheid! Ook superknap dat je door de cursus hebt geleerd om weer de controle en rust te pakken die jij en Laurens nodig hebben. Balen van die autogordel maar fijn dat je je vrolijke humeur behield.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.