We zijn alweer in week 3 van de challenge aanbeland! Voel je je al een beetje hot? Heb je afgelopen week lekker veel me time genomen? Het is reuzegezellig in de Facebookgroep, complimenten voor jullie enthousiasme en toffe selfies! Ben je klaar voor opdracht 3? Lees dan gauw verder!

De opdracht

Nu heb je al 2 weken aan de aandacht voor jezelf kunnen wennen, in deze week ga je extra aandacht aan je haar besteden. Plan een kappersbezoekje, of föhn het even extra in model. Stijl ze een keer of zet er juist de krul in, alles mag, als er maar extra aandacht aan is besteed. Maak hier een selfie van en deel deze op social media met de #vansnotnaarhot

Van lang naar kort

Ik heb in mijn leventje al heel wat kapsels gehad. Zo is de bob met stekeltjespony toen ik een jaar of 8 was me altijd bijgebleven. En die keer dat ik op mijn verjaardag naar de Chinese kapper ging en voor een tientje finaal verknipt naar buiten liep. Mijn vriendin kon het niet aanzien en nam me mee naar haar kapper om de schade te herstellen. Dat was in 2004 en sindsdien mag niemand anders meer aan mijn haren komen. De meest rigoureuze beslissing was toen ik van schouderlang naar helemaal kort ging. Mijn omgeving was in shock en ik vond het prachtig! Hieronder zet ik een paar coupes op een rijtje. Die uit 2013 vind ik nog altijd heel erg gaaf, wie weet komt die ooit nog terug..

collage kapsels

Van coupe ravage naar…..?

Terug naar de opdracht. Een paar weken geleden heb ik de spiegel van de kapper weer eens uitgebreid mogen bestuderen, dus een knipbeurt was niet nodig. Ik verf mijn haar niet, dus ook daar was geen extra aandacht voor nodig. Ja wat dan hè? Ik kocht onlangs een nieuwe föhn, omdat mijn oude soms wel erg vreemde geluiden maakte en de geur van verbrand haar op de lege maag niet zo lekker is….;) Enfin, ik kocht een juweel van een ionische föhn bij de Lidl! Voor 15 euries! Koopje toch? Er zit zo’n diffuser unit op, waarvan ik nooit zo goed zie en snap wat het nou doet. Deze week besloot ik eens extra mijn best te doen voor een nieuwe coupe.

Sinds mijn kappersbezoek is er vooral sprake van een gestylede coupe ravage. Lekker wild föhnen en dan een laag haarlak eroverheen die zorgt dat het geen kant meer op kan. Heel makkelijk voor een perfectionist zoals ik, want het maakt dan niet uit als er een piek uitsteekt naar links of rechts.

Deze week bedacht ik ineens dat ik krullen wilde. Papillotten zag ik niet zitten en een krultang had ik niet. Tamara kwam to the rescue en tipte de krul- en stijltang van de Action. Voor €7,50 ben ik nu de trotse eigenaar van zo’n wonderding. Zaterdagavond ging ik met een vriendin eten en naar een voorstelling, dus dat leek me de uitgelezen kans om eens lekker te tutten. Ware het niet dat ik nauwelijks had geslapen de nacht ervoor en dus weinig puf, dan wel zin had om lang bezig te zijn met mijn haar. Een uur voor ik had afgesproken dook ik onder de douche om te beginnen met een goede wasbeurt van mijn blonde lokken.

Van L’Oréal ontving ik heerlijke haarproducten, speciaal voor deze challenge. Mijn haar blijft er een paar dagen heerlijk van ruiken, daar heb ik echt een zwak voor.

stap voor stap kapsel

Nou, ik vond het maar ingewikkeld om krullen te maken. Föhnen doe ik zeer regelmatig en dat is makkelijk: voorover hangen en drogen maar! Met de krultang liep ik steeds te klooien met welke kant ik op moest draaien, door de spiegel was ik in de war. Ligt dat aan mij?

Het resultaat….

Hot Mama Challenge: kapsel
Ik heb wat lichte krullen gemaakt, waardoor ik meteen veel meer volume had. Klemmetje erin en klaar was deze Hot Mama!

Het was lang geleden dat ik écht aandacht aan mijn kapsel heb gegeven, dus dat was al leuk om te doen. Ik ben zeker van plan om binnenkort eens echt de tijd te nemen om mooie krullies te maken, dan ga ik wel  nog even op youtube spieken voor tips & tricks, lijkt me wel zo handig…

Wat ga jij deze week met je haar doen? Vergeet niet je selfies te delen op social media met de #vansnotnaarhot!

Deze blog is onderdeel van de Hot Mama Challenge. Ben je benieuwd hoe mijn mede-hot-mama’s-in-wording het doen? Je vindt hun blogs hier: Mamaliefde, SuperMammies, Meisje Eigenwijsje, Everyday-Life, Aukjes Wereld, So Mama, The Mommy Diaries en Life’s about!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

  1. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

    Die tang van 7.50 doet z’n werk goed. En ik vind het ook altijd zo fijn als je shampoo etc nog een tijdje lekker blijft ruiken. Hmmm

  2. Mooi gedaan en haha het gedoe met een krultang herken ik? misschien lukt het wel na een aantal keer oefenen.

  3. Hoppa!! Hot mama! Staat je super!! En ik moet gegeven mijn beste vriend is ook de knot of staart. Zou ook de stijltangen is uit het stof halen!

    • Leuk, ben benieuwd! Ja zodra ik een bepaalde lengte krijg is het elastiekje mijn beste vriend…eens kijken of krullen we daarvan gaan weerhouden 😉 xx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.