Begin dit jaar deelde ik mijn wensen voor 2015 met jullie. Een lijstje met tien wensen, waarvan ik hoopte dat ze in 2015 uit zouden komen. Met nog 1,5 maand te gaan tot het nieuwe jaar, vond ik het tijd voor een laatste check. Zijn alle wensen uitgekomen? Moet ik nog aan de slag? Je leest het vandaag!

Het volhouden van goede voornemens is niet mijn sterkste kant. (lees hier mijn routine als het om nieuwe gewoonten gaat). Ik heb het liever over wensen….

Wens nummer 1: Gezondheid

Met mijn gezondheid gaat het goed. Er waren wat vitamine B12 pillen en een paar flinke wandelingen voor nodig, maar as we speak kan ik oprecht zeggen dat ik me goed voel. Klein puntje is mijn nek, waarvoor ik deze week start met behandelingen bij de fysio. Met een paar sessies en wat oefeningen komt dat wel goed, dus kan ik soepel en fit het nieuwe jaar in!

Wens nummer 2: Veel gezellige familietijd

Dit gaat ook zeer goed. We gaan ongeveer 1x per maand naar mijn ouders of mijn moeder komt gezellig een dagje naar Maastricht. Deze dagen zijn altijd ontspannen en draaien om het samenzijn. Geen poeha, verwachtingen of spanning: gewoon een beetje eten, drinken en aanklooien. Laurens gaat deze maand voor het eerst bij zijn nichtje en neefjes logeren en ik vermoed dat dit een groot feest gaat worden.

wpid-wp-1446409849792.jpeg

Wens nummer 3: Poepiesjiek uit eten

Etienne….we hebben nog 1,5 maand om deze wens uit te laten komen. Wordt vast een succes, met onze ervaring met datenight, toch?

Wens nummer 4: Minder online, meer offline

Poeh, deze is lastig hoor. Ik weet dat ik prima zonder telefoon en social media kan, maar zoals bij elke verslaving (ja, ik geef toe: hartstikke verslaafd) kom je er niet 1-2-3 vanaf. Hij zal dus waarschijnlijk meeverhuizen naar 2016….

Wens nummer 5: elke dag minimaal 1 persoon heel hard laten lachen

Hopelijk lachen jullie regelmatig om mijn blogs. En ik blunder er zowel op mijn werk als privé ook flink op los, dus volgens mij zit dit wel snor. Laurens en Etienne lachen trouw elke dag om mijn slechte grappen, als dat geen liefde is!

Wens nummer 6: Trouwen

Met mijn (lichte) drang naar perfectionisme lijkt het me heel sterk dat er in 2015 nog een huwelijk plaatsvindt tussen Etienne en mij. Dus deze wens zal ook wel meegaan naar 2016…of 2017…of 2018…. 😉

Wens nummer 7: 3 dagen intens genieten op Pinkpop

GELUKT! Al liet mijn lijf me enigszins in de steek, ik vond het heerlijk om weer rond te slenteren, muziek te luisteren en samen te zijn met onze vrienden. Dat de Foo Fighters niet kwamen was wel even een enorme domper, maar desondanks hebben we enorm genoten.

Pinkpop 2015!

Wens nummer 8: Een lievere wereld

Tja, wat moet ik hierover zeggen. De wereld wordt er helemaal niet liever op en ik laat er regelmatig een traan of wat om. De vluchtelingen, oorlogen en armoede. En dan afgelopen vrijdag de afschuwelijke aanslagen in mijn geliefde Parijs. Kippenvel, tranen en buikpijn. Het is mooi om te zien hoe er een tegenbeweging ontstaat, doordrenkt van liefde en saamhorigheid. Hopelijk blijft dit gevoel heel lang bestaan.

Heb lief.

Ook op kleinere schaal is de wereld niet altijd lief: bloggers onderling, vrouwen onderling, die elkaar uit onzekerheid en jaloezie afkraken, ik word er soms een beetje verdrietig van. Het is zó veel leuker om juist samen mooie dingen te maken, waarmee je de wereld weer wat kleur geeft. Om van elkaar te leren en elkaar te helpen.
Met de Hot Mama Challenge hebben we onbedoeld wat mensen voor het hoofd gestoten, wat ik erg jammer vind. Gelukkig hebben we vooral veel mama’s blij gemaakt met een steuntje in de rug om (weer) een hot mama te worden en te blijven. Want begint een betere wereld niet bij jezelf? En ben je geen betere en mooiere versie van jezelf als je je mooi en sterk voelt?

Wens nummer 9: Mijn diploma halen

Op 8 september kreeg ik het verlossende woord: GESLAAGD! Ik was zó blij! De laatste loodjes wogen wel een ton en ik was zo bang dat ik gezakt was! Het papiertje was snel binnen en wat ben ik er trots op! Een baby, huishouden, baan en een studie: het is niet niks!

studerende moeders

Wens nummer 10: Blijven bloggen

Over iets minder dan 2 maanden bestaat mijn blog 1 jaar! Ik ben zo reuze trots op wat ik heb bereikt en dat ik het heb volgehouden! Er zijn dagen dat ik geen inspiratie heb en het niet meer zie zitten. En dan komt er toch weer iets waar ik graag over wil schrijven. Ik doe mijn best om de balans tussen “mama” en “Bregje” artikelen goed te houden. Heb je iets waar je graag eens over wilt lezen op mijn blog? Laat het me dan zeker weten in een reactie of via het contactformulier!

Wat zijn jouw wensen voor 2015? Vertel het me in een reactie, ik ben benieuwd!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Fijne wensen zeg… Vind het vooral jammer dat de ‘lievere wereld’ wens niet uit gaat komen 🙁

 2. Mooie wensen! Ik ga eens nadenken voor 2016. En laten we hopen dat de wereld toch liever wordt. Gewoon klein beginnen, lief zijn tegen elkaar. Als we allemaal meedoen, komt het het helemaal goed, toch?

 3. Er zijn toch al een aantal wensen gelukt! En sommige wensen zijn nu eenmaal lastig haalbaar, zoals de wereld liever maken. Ik denk dat veel mensen dat graag willen, maar er gebeuren nog steeds erg dingen…
  En hopelijk gaat je etentje nog lukken 😉

 4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Mensen zijn mooi maar doen soms vreselijke dingen. Aanslagen zijn aan de orde van de dag en ik word er verdrietig van. Je hoeft en kunt niet iedereen leuk vinden maar probeer alsjeblieft normaal met elkaar om te gaan en elkaar niet een dolk in de rug te steken. Al weet ik dat dit op zowel kleine als grote schaal een (helaas) onmogelijke wens is.

 5. Mooi lijstje! En helemaal mee eens… Laten we allemaal wat liever voor elkaar zijn, ongeacht, kleur,geloof,schoenmaat etc! En dit blijven volhouden! Amen. Ps Bregje in een mooie trouwjurk!? Lijkt me super ik duim met je mee ??

 6. Wat een mooie wensen heb je! En idd, een liever werd zou wel veel fijner zijn 🙁 en die mutsen die niet doorhadden wat de hot mama challenge is, moet je gewoon negeren hoor! Enne, nou je smartphone wegleggen hè! (Ga ik ook doen nu)

 7. Breg wat een mooi stuk! Je hebt me ermee geïnspireerd om ook mijn wensen op een rij te zetten én er echt iets mee te doen. Veel te vaak hebben we veel te mooie wensen die bij wensen blijven. Terwijl je er zoveel moois mee kunt doen. Vooral blijven bloggen! 🙂

 8. Leuk, zo’n update! Voor 2015 had ik geen concrete doelen. Eentje voor 2016 is in ieder geval om af te studeren. Dat gaat hopelijk rond maart gebeuren 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.