Nu de dagen korter worden en de (gure) herfst binnenkort echt toe zal slaan, vind ik het heerlijk om op de bank te kruipen met een kop thee, een grote bak (chocolade) pepernoten en een fijne TV serie. Aangezien ik een kei ben in multi-tasken (ahum) gebeurt het regelmatig dat ik meerdere series kijk in dezelfde periode. Op dit moment zijn er vijf series die mij bezighouden, ik vertel je graag welke het zijn!

Scandal

scandal

Dit is geen verrassing denk ik. Ik schreef een tijdje geleden al dat ik smoorverliefd was op één van de hoofdrolspelers, Huck. Inmiddels hebben we de bingewatchfase achter de rug en moeten we braaf elke week wachten op een nieuwe aflevering. Het nieuwe seizoen is wat rustiger dan de vorige seizoenen, maar ik verwacht dat er ieder moment weer een reeks shockerende en bizarre gebeurtenissen aankomt. Amerikaanse TV Host Jimmy Kimmel maakte samen met de cast van Scandal trouwens een parodie op Gossip Girl: Scandal High. Als liefhebber van Scandal vind ik dat natuurlijk prachtig! Hieronder staat de eerste aflevering:

Penoza

Penoza

De Amsterdamse onderwereld van Penoza is zo’n ver-van-mijn-bed-show, dat het me juist daarom boeit. Natuurlijk wordt het voor een serie nog wel extra aangedikt, tenminste dat hoop ik, maar het is bizar om je te bedenken dat dit soort taferelen en toestanden daadwerkelijk plaatsvinden in ons oh zo keurige landje…. Het einde van het seizoen nadert en dat zorgt ervoor dat ik baal, maar ik ben ook opgelucht. Echt, het was een behoorlijk bloederig en spannend seizoen! Dat vechten en bloed hoeft voor mij niet zo, toch blijf ik kijken. Het acteerwerk is goed en de verhaallijnen laten je niet gauw los! In d ze serie zit ook een crush van me: Luther…

Overspel

Overspel

Dit is echt één van de beste Nederlandse series ooit als je het mij vraagt! Een stuk minder bloederig dan Penoza, maar minstens zo spannend. Het begon als 1 seizoen over het overspel van een louche advocaat en de vrouw van een officier van justitie. Na het succes van dit seizoen gingen ze door in dezelfde verhaallijn en hoe! Romantiek en intriges wisselen elkaar in rap tempo af en de spanning wordt enorm goed opgebouwd. De psychologische spelletjes die gespeeld worden, dingen die niet uitgesproken of in beeld gebracht worden, maar toch duidelijk zijn en de steengoede acteurs maken het elke week een feest om naar te kijken. Ik vermoed dat dit seizoen ook niet lang meer zal duren helaasch!

Nashville

nashville

Mijn nieuwste verslaving! In het kader van de Hot Mama Challenge was het tijd voor “me-time” en dat besloot ik in te luiden met een nieuwe serie. Etienne keek één aflevering mee en noemde het “nog slechter dan GTST”, wat eigenlijk betekent dat ik ongegeneerd alleen kan bingewatchen als ik daar zin in heb! De wereld van de countrymuziek was mij totaal onbekend, maar ik smul ervan! Wederom een serie vol intriges en romantiek…verrassend hè?

Modern Family

Modern Family

Een vreemde eend in de bijt, want dit is een comedy met afleveringen van ongeveer 20 minuten. Deze serie laat me regelmatig hardop lachen! Je voelt aankomen dat iets helemaal mis gaat en dan duurt het nog 10 minuten en een boel grappige wendingen voor het ook uiteindelijk mis gaat. Een heerlijke serie voor tijdens het koken of badderen!

Nu ben ik benieuwd: volg jij deze series ook? Wat zijn jouw favorieten op dit moment?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Nashville hier ook een favoriet! Scandal vind ik persoonlijk een hele slechte serie. Zij schreeuwt alleen maar en ik vind haar niet echt een persoonlijkheid hebben. Naast een schreeuwlelijkerd zijn dan. Tip van mij: Quantico.

 2. OVERSPEL!!!! <3
  Al vanaf seizoen 1 zit ik aan de buis gekluisterd met deze serie. Hij is zó goed inderdaad. En toch ben ik in mijn omgeving een van de weinige, zo niet de enige (met Martijn) die dit kijkt. Heerlijk te weten dat jij ook kijkt <3

  Fijn lijstje verder ook! Xx

 3. Haha, ik volg ze allemaal niet. Hier staat op dit moment absoluut The Blacklist op nummer 1! 🙂 Overspel ga ik op mijn lijstje zetten, lijkt me erg leuk!

 4. Oh ja, Modern Family was echt mijn favoriet!
  De rest uit het rijtje heb ik nog niet gekeken. Hoewel Scandal mij wel wat lijkt.

 5. Ik kijk ze geen van allen, moet eigenlijk toegeven dat ik sowieso nog maar weinig televisie kijk sinds ik blog haha. Geen tijd meer voor 😉

 6. Echt andere series dan die ik kijk hihi, maar ik ga Nashville nog een kansje geven (ik kwam niet verder dan de eerste aflevering)

 7. Ik volg ze geen van allen. Modern family heb ik weleens naar gekeken, deze is wel lachwekkend. Ik wacht op het volgende seizoen van Orphan Black maar dat komt pas in 2016!

 8. Pingback: Blog party #19 - Save the Mama

 9. Grappig om te zien dat series zo verschillen, ik kijk de bovenstaande allemaal niet. Ik ben meer van de crime series. Fijne Zondag!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.