Ergens in 2005 kreeg ik een mailtje van een vriendin. Ze nodigde me uit voor Hyves. Ik had geen idee wat het was, maar het maakte me nieuwsgierig, dus ik klikte door. Ik belandde op een website, waar ik een profiel kon aanmaken en later vrienden kon toevoegen. Het leek me wel geinig, dus nietsvermoedend ging ik aan de slag..

Binnen no time was ik loeiverslaafd aan Hyves. Ik krabbelde me een ongeluk, de smileys vlogen in het rond en ik deelde elke scheet die ik liet in beeld en woord. Een beetje zoals nu op mijn blog, maar dan dagelijks ;).Wat was het spannend of mijn crush mijn vriendschapsverzoek zou accepteren. En hoe irritant vond ik het dat ik steeds wilde gluren bij mijn ex.

Nu is het 2015, tien jaar later en er zijn nog steeds een aantal dingen die ik mis aan Hyves:

 1. De headbangende banaan
  Hyves dansende banaan
  Bron afbeelding

  Deze was echt legendarisch en ik mis hem nog steeds weleens. Zeker in van die heerlijke whatsapgesprekken die kant nog wal raken en eigenlijk vooral draaien om smileys, zoals hieronder:
  wpid-wp-1445548697386.jpeg

 2. Alle andere smileys
  Hartjes, kusjes, regenbogen, ik weet niet eens meer wat er allemaal was, maar ik vond het prachtig! Ik kende ook van heel veel smileys de code, zoals :hearts: en :rolling: Echt, als ik die smileys hieronder zie (foto even aanklikken) voel ik me meteen weer tien jaar jonger!

  Hyves smileys
  Geweldig toch, dit?! Bron afbeelding
 3. Tikken
  Urenlang de meest debiele tikken uitdelen aan elkaar. Het liefst met zelfverzonnen teksten. “Bregje bouwt een zandkasteel met Etienne” “Bregje gaat op beeldhouwles met Etienne” (ook al kende ik Etienne toen nog niet, you get the point)
 4. Pimpen
  Ik had de grootste pret met het pimpen van mijn profiel. Een knalroze achtergrond met veel hartjes, een “mooie” vakantiefoto op herhaalstand en natuurlijk elke week een andere profielfoto…
 5. Mijn foto’s
  Ik had enórm veel foto’s op Hyves staan. Deze heb ik helaas niet opgeslagen of er vanaf gehaald toen ik ermee stopte. *snik* Aan de andere kant is dat ook wel prima, want de periode 2005 – 2010 was niet mijn meest florissante periode 😉

Had jij “vroeger” ook Hyves?

xBreg

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan vooral op Hyves Facebook!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Hahaha Hyves! Die goede oude tijd! Ik speelde altijd qingo bingo hahahah!!

 2. Jaaaaaa!!!! Ik heb heel kort Hyves gehad, maar het was echt supergaaf. Tikken was het hoogtepunt vond ik. Geweldig was dat! Brings back memories dit!

 3. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Hahahhah ik denk dat wij heel veel lol samen hadden gehad op Hyves!! De dansende banaan is de beste smilie ever!!!

 4. Oh geweldig ja die tikken! ” sharona slaat een stinkende paling in het gezicht van … ” geweldig!! ??

 5. Ik had hyves tot er facebook kwam, haha maar die banaan mis ik ook hoor 😛

 6. Oh ja, wat vond ik hyves ook geweldig. En wat vond ik het vreselijk dat Facebook de grote vervanger werd. Met hyves kon je zulke leuke eigen profielen maken! Haha. Inderdaad, met allemaal kleuren en foto’s! En tikken, ik vond het geweldig en vond het vooral leuk om door middel van die tikken met jongens te sjansen. José kust met …, José kietelt… , jaja. Haha, zo leuk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.