In een wachtkamer zit je zelden voor je lol, ik in elk geval niet. De sfeer in de wachtkamer is vaak een mengeling van ongemak, nervositeit en tegelijkerijd saamhorigheid. Toch gebeurt het me regelmatig dat ik moet lachen als ik er zit. In de wachtkamer zie je namelijk verschillende types voorbij komen, ik zet er een paar op een rijtje..

Het gezelligheidsdier
“Hè, leuk! Even bij de dokter langs. In de wachtkamer zitten altijd zoveel verschillende mensen, met hun eigen verhaal, ik ben dól op nieuwe mensen! Oh! Wat een leuk kindje! Hoe oud is zij? Oh, hij? Haha, je ziet het zo lastig soms hè? Kom eens handje geven! Hè, gezellig zeg!”

De klaagzanger(es)
“Oooh het doet zo’n pijn. Pfff wat duurt dat lang. Zucht, ik haat wachten. Poeh, die kwam later binnen dan ik en is nu al aan de beurt. Ik ben veel zieker, dus ik moet voorrang krijgen. Zucht. Nog diepere zucht.”

De schaamteloze
“Oh mijn aambeien zijn zo vervelend, maar ach, we zijn toch allemaal mensen, dus daar hoef je toch niet geheim over te doen? Toen ik laatst zo’n zwerende puist op mijn been had liet ik hem ook aan iedereen zien. Ja, wat kijk je nou ongemakkelijk? We zijn uiteindelijk toch allemaal hetzelfde?”

De grapjas
*bulderende lach* *mislukt mopje over komt een man bij de dokter* *bulderende lach*”

De levensverhaalverteller
“Och kind, sinds John bij me weg is heb ik zoveel problemen. Daarvoor ook al hoor, dat kwam vooral door de cavia van mijn zus haar buurman, die had maar 1 oog en daar kon ik dan niet van slapen, omdat ik het zo zielig vond. En je moet weten, als kind had ik een cavia die ik in de wc heb laten vallen, dus zo’n trauma achtervolgt je een leven lang. En mijn moeder..”

De gluurder
Deze zegt niks, maar kijkt wel mee op je telefoon of leest mee in je tijdschrift.

De luidruchtige
“JA EVEN KIJKEN OF ZE MIJN TABLETTEN BIJ DE APOTHEEK HEBBEN EN OF HET DIT KEER WEL GOED GAAT MET HET RECEPT! WAT KIJK JE NOU RAAR, IK PRAAT HELEMAAL NIET HARD. DAN DOEN DIE MENSEN MAAR HUN OREN DICHT, HET IS HIER OPENBAAR TERREIN!”

Welke wachtkamertypes herken jij? Heb je nog aanvullingen?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Ik beschouw mezelf wel als wachtkamerdeskundige hoor, als receptioniste bij een tandarts :-). Treffend geschreven. Ik vind bijvoorbeeld de angstige patienten heel opvallend. Die herken je vaak aan het feit dat ze niet gaan zitten maar blijven kletsen tegen de receptioniste om de angst en zenuwen niet te hoeven voelen. Ik schreef er ook ooit een blogje over.

  2. Hahahaha Ik herken ze ook allemaal. Bovenstaande van die angstige patiënten trouwens ook! Hilarisch geschreven!

  3. Heel herkenbaar dit! Al zie ik ook heel vaak de smartphone zombie, die totaal in zijn/haar eigen wereld zit.

  4. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

    Hahaha! Je vergeet de autist die op zijn/haar telefoon kijkt en niets met die 7 types van jou te maken wil hebben!! Mij dus 😛

  5. De observeerster. Degene die iedereen van top tot teen bekijkt, in zich opneemt en er vervolgens een blogje over schrijft 😉

  6. Haha, wat een geweldig artikel. Erg herkenbaar ook! Ik ben meestal de gluurder, omdat ik in de wachtkamer meestal geen zin heb om te praten (ik ben dan ook ziek). Ik irriteer me vooral aan luidruchtige mensen of mensen die over hun hele leven vertellen. Niet dat ik asociaal ben, maar ik vind het gewoon niet de ideale plek en moment om er een gezellige boel van te maken.

  7. Hihi hilarisch dit! En heel herkenbaar! Ik was laatst zelf dat gezelligheidsdier. Ik was er met Roan die ziek was, ik dus zelf niet dus genoeg energie om te kletsen en kwam allemaal bekenden tegen (krijg je met klein dorp) dus bla bla bla klets klets klets… Was vast heel irritant voor de andere mensen in de wachtkamer die wel heel ziek waren… Oeps.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.