Mijn trouwe lezers weten inmiddels al best veel van me, maar weet je ook hoe ik over kerst denk? Sta ik nu al vol ongeduld om de doos met kerstballen heen te dansen? Of kunnen de kalkoen en die jeukende dennennaalden me gestolen worden? Lees gauw verder…

Tamara van The Mommydiaries heeft een nieuwe tag bedacht, namelijk: “Is het al bijna kerst?”, ze vroeg me om hem in te vullen, net als Charlotte van Aukjeswereld. Aangezien ik dol ben op de feestdagen vul ik hem met alle liefde in!

Hoelang nog tot het kerst is?
Nog 64 dagen! Dat lijkt nu nog héél lang, maar voor je het weet zit je aan de wijn, met een buik alsof je 6 maanden zwanger bent uit te puffen van het eten en roep je dat je NOOIT meer zoveel eet. Om de volgende dag hetzelfde kunstje te herhalen…

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Een 8! Ik vind kerst altijd heel erg leuk. De sfeer roept goede herinneringen op aan mijn jeugd. Gezellig samen met de familie eten en cadeaus uitwisselen en uitpakken. Ik verheug me erop om dit jaar samen te zijn met mijn familie. We hebben nog geen concrete plannen, meestal doen we een lunch, zodat het voor de kindjes ook goed vol te houden is.

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Als het even kan de dag na Sinterklaas. Lekker met warme chocomel erbij die @#$%$%^$ lampjes uit elkaar pielen en een foute kerstplaylist op Spotify afspelen op de achtergrond. Alhoewel, dat pielen valt wel mee, want mijn handyman maakt alles elk jaar met tiewraps aan elkaar vast, slim he! Vorig jaar was Laurens nog te klein om de kerstboom af te tuigen, dit jaar zetten we hem denk ik maar weer op een krukje ter bescherming van grijpgrage dreumesvingertjes… De boom dan hè, niet dat jullie nu de kinderbescherming gaan bellen, dat ik Laurens 4 weken op een krukje ga zetten…

wpid-wp-1445247436538.jpeg

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
We hebben al een paar jaar een boom met witte houten hangers, een paar schele kerstengeltjes en een kerststal met een -eveneens- schele baby Jezus erin. Ik vind hem nog altijd prachtig! We hebben overigens een nepperd van  de Kwantum die nu al voor de 5e keer opgezet wordt en hij is nog altijd even mooi! Ik vind het altijd mooi als er heel veel lichtjes inzitten, dat fonkelt ‘s avonds zo gezellig. Soms hangen we er ook kransjes in, maar die blijven nooit lang hangen.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Welke niet? Zodra Sky Radio weer begint met de kerstliedjes is dat meteen mijn favoriete radiozender. Lekker vals meezingen met Mariah Carey, “Do they know it’s Christmas” of natuurlijk met deze geweldige klassieker…vooral die clip, heerlijk!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Helemaal niks. Het aller-aller  belangrijkste van kerst vind ik dat het ongedwongen en gezellig is, zonder verplichtingen.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Uuuh, 1 gerecht maar? Ik kijk uit naar al het lekkere eten…binnenkort maar weer eens op zoek naar fijne recepten. Meestal maak ik zelf appelmoes en stoofpeertjes, die horen wat mij betreft echt bij de kerst.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Dat hangt er vanaf wat we gaan doen. Vorig jaar aten we op kerstavond met zijn drietjes lekker thuis en trok ik voor de vorm een leuk jurkje aan, dat ik meteen na het eten weer verruilde voor een joggingbroek haha! Als we naar mijn ouders gaan trek ik altijd wel wat moois aan. Dat vindt mama leuk, hè mam?

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Hopelijk zitten we dan aan een grote tafel met Laurens, misschien een broer of zus van hem, en verkering. Met mijn broers en hun gezinnen en met mijn ouders. Die zijn dan in de 90, hoe cool zou het zijn als ze dan gezellig mee aan de kerstdis zitten? Allemaal een gang koken, lekkere wijntjes op tafel en genieten van elkaars gezelschap. De rest van de dagen brengen we Netflixend en in joggingpak door, af en toe onderbroken door een wandelingetje, terwijl we de restjes van het kerstdiner naar binnen schuiven.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Absoluut: All you need is love! Voor ik met Etienne samen was zat ik op kerstavond bij mijn ouders op de bank, met een fles champagne en een doos tissues. We genoten dan echt van de romantische aanzoeken, het weerzien van geliefden en de hele sfeer die het programma met zich meebrengt. Ik koester warme herinneringen aan de kerstavonden dat mijn lieve omaatje ook op de bank zat en haar eigen commentaar gaf op All you need.. Ze kon lekker scherp uit de hoek komen. Kerstavond is de avond van ons gezinnetje, we maken een tafel vol met eten, trekken een fles goede champagne open en ploffen op de bank.

Graag wil ik Nanouk taggen voor de “Is het al bijna kerst?” tag, omdat ik heel benieuwd ben hoe zij de kerstdagen gaat doorbrengen in het zonnige zuiden van Europa!

Wil je de tag ook overnemen? Leuk! Vergeet dan niet om Tamara te vermelden als bedenker.

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Aah, ik heb ook zin in kerst! Wij hadden vorig jaar en dat jaar ervoor een klein boompje (een echte, want die ruikt zo lekker), maar manlief heeft niet zoveel met kerstbomen (vorig jaar heb ik mijn zin doorgedrukt, hihi) dus ik weet niet of hij er dit jaar komt. Ik hoop het natuurlijk wel! Al moeten we dan wel erg opletten met alles-interessant-vindende-(dan)-bijna-dreumes. Ik vind rollade echt bij kerst horen! Verder maken we altijd bij mijn ouders thuis een drie-gangendiner. Mijn ouders doen niks en mijn zus, broertje en ik (plus aanhang) maken elk een gang. Super leuk!

    Leuke tag! En leuk ingevuld!

    • Nee joh, is zo voorbij!! Voor je het weet zit je helemaal volgevreten uit de buiken op de bank 😉

  2. Hahaha hardop gelachen met deze mooie tag! ?? klinkt heerlijk, vooral de ” geen verplichtingen” en ” maar 1 gerecht?!” ☺️ Enne..Robert ten Brink in de sneeuw verveeld idd nooit!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.