Het is ergens begin september. Een simpel gesprek in de keuken:

“Schat, zullen we weer eens een datenight plannen? Lekker even samen een avondje uit. Geen stapels was vouwen, kibbelen over het huishouden of honderd keer “bal” en “beer” herhalen?”

“Ja leuk, ik pak de kalender even.”

En zo zetten we dinsdag 20 oktober met knalrode letters op de kalender….

Datenight is onmisbaar

Datenight is sterk aan te raden als je verkering hebt, maar helemaal als je de liefde hebt bezegeld met een kindje (of meerdere kindjes). Het zorgt ervoor dat je weer even écht met elkaar praat. Dat je niet hoeft te zorgen of met een half oor naar de babyfoon luistert, terwijl manlief vertelt hoe zijn werkdag was. Ik ben dol op datenight. Vaak gaan we naar het theater of een hapje eten. Ik doe wat extra moeite om er leuk uit te zien en kies een leuk restaurant uit.

Datenight moet je plannen

Mijn gouden tip voor een succesvolle datenight is plannen. Daar heb ik een trucje voor: we kopen aan het begin van het theaterseizoen een aantal kaartjes, voor voorstellingen verspreid over het jaar. Zo hebben we regelmatig een stok achter de deur om samen op pad te gaan. Ik vind het overigens wel vervelend om oppas te regelen, ik wil anderen niet “lastigvallen”. Dat ze in de rij staan voor een avondje alleen met hun idooltje zal ik er maar niet bij zeggen. We blijven dus vaak thuis terwijl we op datenight hadden gekund. Snap jij het nog?

Kinderen verboden!

De grootste valkuil bij ons is, dat we ongemerkt de hele avond over de dreumes zitten te praten. Over hoe schattig hij is, wat hij voor grappige dingen heeft gezegd of hoe ondeugend hij die dag was. Daar wakker je de vlinders in de buik nou niet echt mee aan. Dus praat weer eens lekker bij over jullie, over dromen, wensen, herinneringen. Over wat jullie bindt. Eerlijk: ik vind het soms best lastig. Niet om een goed gesprek met mijn lief te voeren, maar om niet steeds weer over de kroonprins te praten. Oefening baart kunst, dus lekker vaak op datenight…

Niet vergeten!

Terug naar 20 oktober. Het is een uur of 7 ‘s avonds. Laurens ligt net in bed en Etienne doet nog even een boodschap. Ik loop, met mijn vers aangetrokken bankhangpak, langs de kalender en ineens zie ik de rode letters. Sjit!! Het is vandaag datenight! We zouden naar de film, uit eten, romantisch doen, kaarsje erbij en oppas regelen. In plaats daarvan eten we diepvriessaté met afbakbroodjes, terwijl we uitpuffen van een drukke werkdag. Nou ja, volgende keer beter…. in mijn mooiste jurk en met wijn en kaarslicht.

xBreg

Niks meer missen? Volg me op Facebook of Twitter!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Hahaha wat flauw!! Ik dacht daar komen de spannende verhalen, nee grapje. Date night is cruciaal voor je relatie en daarnaast gewoon heerlijk!! Veel plezier aankomend weekend wijnzuster! X

 2. ohw ohwwwww dat is dus niet de bedoeling!!! Dus vanaf nu de datenight in je telefoonagenda en flink wat reminders!!!!

 3. Aah ik moest weer zo lachen! Eerst eens een kalender kopen hier, dan gaan we eens een datenight plannen 😉

 4. Oh ja, datenights. Die zijn er ook nog. ? Wij daten regelmatig thuis. Tv uit, hapjes en een wijntje en kletsen. Over onze dochter. *zucht*

 5. Hee Bregje, ja dat ken: niemand durven te vragen om op te passen omdat je ze niet wilt ‘lastigvallen’. Stom is dat he, want de meeste vinden het hartstikke leuk maar toch… Ik denk dan altijd “maar wat als Jaya opeens wakker wordt en uren gaat huilen?” (wat ze gelukkig bijna nooit doet) of “wat als ze niet het bed in wil?” Etc… Er komt een dag dat ik het moet doen en accepteren 😉
  Wij hebben a.s. zaterdag date night! Nu al zin in
  xx

  • Jaa echt zo herkenbaar! En vaak zijn ze bij een ander voorbeeldig en huilen ze nooit 😉 Gezellig datenight! Wij gaan ook op stap, Laurens gaat logeren, zin in! Veel plezier alvast!! xx

 6. Date nights zijn leuk, doen we eigenlijk veel te weinig. Ik vind het ook moeilijk om steeds opa’s en oma’s lastig te vallen met oppassen, zeker op drie kinderen. Misschien moeten we maar eens op zoek naar een goede oppas voor thuis.

  • Oh ja voor drie lijkt me dat nog een tandje lastiger! Wie weet, een studente die wat bij wil verdienen ofzo? We halen vanavond onze datenight van afgelopen week gelukkig in en Laurens wordt verwend door zijn tante, iedereen blij dus! ☺

 7. Wij houden 1 keer per maand een date night. Het liefste gaan we uit eten, daar zijn we dol op en we proberen op deze manier verschillende restaurants uit!

 8. Aahjoh diepvriessate met afbakbroodjes is ook lekker! Maarre idd datenight is erg belangrijk. Bij ons schiet het er ook vaak bij in helaas, but we are working on it!

  • Wij hebben afgelopen zaterdag weer wat schade ingehaald met een avondje feesten, dus het komt goed! 😉

 9. Plannen, als het moet. Maar vaak gaat het bij ons spontaan. Nou ja, dat is ook niet helemaal waar. Wij hebben onze anniversary day. Gewoon een vaste dag in de maand.
  …Telt het ook als je samen afspreekt dat je dit weekend eindelijk weer eens samen een MMO gaat spelen?

 10. Pingback: Hot Mama Challenge: een uniek project van 9 blogsters - Breg Blogt

 11. Pingback: Dezelfde vragen, anderhalf jaar later - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.