Zo, weer een week voorbij! Het werd ineens een stuk kouder, waar ik wel even aan moest wennen. Ik hou namelijk niet  zo van kou. De week was gevuld met werken, een snothoofd, quality time en … Kijk je mee?

Maandagochtend moest ik naar het ziekenhuis voor een kleine ingreep, niks ergs hoor. De napijn viel me alleen een beetje tegen, dus ik bracht de rest van de dag door op de bank. Laurens snapte gelukkig dat ik niet zo actief was en hij heeft de hele dag heel lief gespeeld. Alleen in zijn middagdutje had hij geen zin en juist toen wilde ik even slapen. Helaas pindakaas voor deze luie moeder!

Bumba kijken
Gelukkig was mijn ietwat hysterische vriend Bumba bereid om de tijd tot het avondeten even op te vullen…

Dinsdag was een gewone werkdag. Met een hoofd vol snot, dat wel..Zodra de herfst zijn intrede doet vliegen de bacillen je weer om de oren en ik kreeg de volle laag. Ik was niet ziek genoeg om thuis te blijven, dus nam mijn bacillen gezellig mee naar kantoor. Daar waren mijn collega’s vast ook blij mee. ‘s Avonds dook ik lekker in een warm bad.

Klaar om in bad te gaan!
Ik heb uiteindelijk geen letter gelezen, omdat ik veel te druk was met spelletjes en andere onzin op mijn telefoon. Maar het voornemen was goed 😉

Woensdag gingen we naar mijn ouders. Ze wonen niet om de hoek, dus als we gaan is dat meestal een hele dag. We begonnen met een lunchdate met mijn vriendinnetje Margot van Meer voor Mama’s. We hebben al ongeveer een jaar contact via Whatsapp, mail en social media en nu hadden we eindelijk onze eerste date! Zij woont namelijk vlakbij mijn ouders, dus dit was een uitgelezen kans! Het was heel gezellig en onze kindjes konden het ook goed met elkaar vinden.

wpid-wp-1444934268986.jpeg
Kijken naar oma en papa die een peukie roken 😉
spelen bij oma
Bij oma is het altijd feest, lekker spelen!

‘s Middags ging Laurens bij mijn ouders naar bed en konden we even bijkletsen. Mijn tante kwam ook nog even gezellig buurten. Toen Laurens wakker werd, rook het wat raar in zijn kamer. De bruine vlekken in zijn bed verklaarden een hoop: feestluier! We hadden geen schone kleren bij ons, dus ik ging gauw naar de H&M terwijl Etienne en mama Laurens in bad deden. Beetje een loedermoeder actie eigenlijk hè? 😉

Opa en Laurens <3
Laurens roept elke dag meerdere keren “Opa?” dus als ze elkaar zien is het altijd feest. Samen naar de bus kijken!

We aten nog lekker samen en toen was het weer tijd voor de terugrit. Met samengeknepen billetjes. Mocht je mijn stukje van woensdag gemist hebben, je leest hier over mijn autoangst…

Donderdag moest er weer gewerkt worden. Hop, daar ging ik weer met mijn snothoofd.Nu het kouder wordt heb ik nog meer moeite om op te staan dan anders. Heb ik al weleens de loftrompet afgestoken over Etienne die 9 van de 10 keer opstaat en ontbijt met Laurens? Nee? Bij deze dan!

Toen ik mezelf eindelijk uit bed had gewerkt en ook nog een leuke outfit aanhad, was het bijna tijd om te gaan werken. Maar niet voordat ik dit lieverdje met zijn pamperkontje had vastgelegd op de gevoelige plaat…

Laurens en het lichtknopje
Hij krijgt het licht wel uit, maar niet meer terug aan…

 

De dag vloog voorbij en voor ik het wist liepen we bij de opvang naar buiten met ons grootste geluk. Op momenten als deze realiseer ik me ineens dat we een gezin zijn. Dat ik het geluk heb om met deze twee mannen door het leven te gaan. Ik ben er beretrots op!

wpid-wp-1444926761545.jpeg

‘s Avonds had ik honderd smoesjes klaar om niet te gaan sporten. Ik realiseerde me dat ik maar voor 1 iemand naaar de sportschool hoef en dat ben ik zelf. En ik had geen zin. Dus besloot ik om niet te gaan en me daar ook niet schuldig over te voelen. Achteraf kwam het wel goed uit, want Laurens zat in bad en poepte wederom alles onder. Een paar extra handen was dus wel handig op dat moment 😉

familieportret!
Familieportret vóór de poeptsunami

Vrijdag moest er wederom gewerkt worden. Direct daarna reden we door naar een adresje waar we gingen kijken naar een speelgoedkeukentje voor Laurens. Die dingen vliegen dus echt als zoete broodjes over de Marktplaatstoonbank, niet normaal! Een vriendin tipte me dat er eentje op Facebook stond en ik was gelukkig de eerste. Het keukentje is nauwelijks gebruikt, dus Sinterklaas hoeft het alleen maar even schoon te maken en in te pakken!

‘s Avonds zou ik eigenlijk wijntjes gaan drinken met vriendinnen. Helaas voelde ik me nog steeds niet lekker dus bleef ik thuis op de bank. Saai, maar verstandig. Het komt dus wel degelijk met de jaren, dat verstand…

Zaterdag heb ik mijn afspraak ook afgezegd. Ik werd misselijk en met keelpijn wakker. Dus lekker thuis wat aangerommeld en toen Laurens ‘s middags in bed lag kon ik weer even lekker lezen voor Boektober.
wpid-wp-1445086399656.jpeg

Etienne moest overdag werken en ‘s avonds hebben we lekker een paar afleveringen van Modern Family gekeken. Tussendoor had ik nog een verdrietig mannetje op schoot. Vermoedelijk krijgt hij nieuwe tandjes en hij wordt steeds huilend wakker. Zo zielig! Tegelijkertijd vind ik het wel gezellig dat hij lekker komt kroelen, aangezien dat niet meer zo vanzelfsprekend is tegenwoordig 😉

Zondag was ik eindelijk weer opgeknapt en zijn we met vrienden gaan wandelen in Aubel, net over de Belgische grens. Het zoontje van mijn vriendin is 7 en dol op geocachen, dus we hebben heel wat schatten gezocht en gevonden! Ideaal voor de kids, die hebben iets te doen tijdens de wandeling en ideaal voor ons, want we konden lekker bijkletsen!

wpid-wp-1445193000264.jpeg
Uiteraard moesten we beestjes kijken: “Paat! Paat!” 😉
wpid-wp-1445243248889.jpeg
Ik wilde graag een leuk familieportret maken. Helaas sliep Laurens, dus werden het een paar romantische kiekjes van Etienne en mij…

Na de wandeling was het tijd voor een lekker abdijbiertje en wat hapjes..

wpid-wp-1445192982820.jpeg
Ja leuk mam, een selfie! Mijn auto moet er ook op hoor!
wpid-wp-1445192986976.jpeg
Niks zo lekker herfstig als een donker abdijbiertje…

Vervolgens zijn we nog ergens lekker een hapje gaan eten en toen was het echt bedtijd voor de kids. Met name voor Laurens die met rode konen door het restaurant begon te kruipen, terwijl hij zijn stembanden testte…. Toen hij lekker in bedje lag speelde de tandpijn weer op en zijn we wat uurtjes in de weer geweest om hem te kalmeren. Uiteindelijk bood een zetpilletje de verlichting die hij nodig had en heeft hij heerlijk geslapen. Eind goed, al goed.

Het was een fijne week, los van al het snot en de tandjes-ellende. Komende week wordt er weer gewerkt. Laurens gaat logeren bij Tante Rachelle en wij gaan zaterdag naar het Oktoberfest in Sittard. Dus wil je mij in dirndl en Etienne in lederhosen zien? Kom dan zeker volgende week dinsdag terug voor het weekoverzicht! 😉

Hoe was jouw week? Ga je komende week nog iets leuks doen?

xBreg

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Lang leve de tv als je als moeder even in de lappenmand ligt. Nood breekt wet vond ik altijd. En zo’n tv kan dan echt een uitkomst zijn.

 2. Gelukkig kunnen moeders nog aardig actief zijn wanneer we ziek zijn! Hihi… Leuk overzicht!

 3. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Wat leuk dat je via het bloggen zo’n goede vriendin hebt leren kennen! Grappig dat je dan al bevriend bent voor je elkaar eigenlijk hebt gezien.

 4. Leuk overzicht weer! Welk boek ben je aan het lezen? Kon het net niet zien op de foto… Hopelijk voel je je inmiddels weer wat beter. Naar hè die verkoudheid waarbij je je net te goed voelt om in bed te blijven, maar eigenlijk niet fit genoeg bent om te gaan werken 🙁 Ben benieuwd naar je Tiroler outfit hihi

  • Thanks! Ik lees “Het geheim van Montague” van Santa Montefiore.
   Verkoudheid is de deur weer uit gelukkig! Haha, check IG of dinsdag in t weekoverzicht….;)

   • Hahah gecheckt, ja mooi stel zijn jullie hihi
    Maarre aanrader dat boek?

    • Ja heerlijke roman, ze heeft een beeldende schrijfstijl, ik droom altijd helemaal weg! Check trouwens mijn kerstartikel van deze week, heb je getagd! 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.