Stel je voor: je verlaat een oorlogsgebied, omdat je geen andere keuze hebt. Weken, misschien wel maanden, ben je onderweg. Een tijd vol eenzame, angstige en onzekere momenten. Je komt uiteindelijk terecht in een sporthal. Niet ideaal, maar het is er warm, droog en veilig. Vooral die veiligheid is waar je zo naar verlangt.

Ineens klinken er knallen en zie je mensen met bivakmutsen voor het gebouw. Ze proberen het gebouw te bestormen. Even ben je in de war…Is het een droom? Een nare nachtmerrie, veroorzaakt door het oorlogstrauma dat je als een zwart monster achtervolgt?

Nee, het is geen droom. Het is de keiharde realiteit. Mensen…beesten eigenlijk..die hun verstand ergens onderweg verloren zijn, als ze het ooit al gehad hebben. Zij vinden dat zij het recht hebben om de opvang te bestormen. Om jullie angst aan te jagen. Beesten zonder een greintje respect, die dingen roepen als “eigen volk eerst”.

Ik schaam me voor dit “volk”. Ik krijg er wederom buikpijn van.

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Afschuwelijk toch ? Dan is ‘beesten’ nog een keurige omschrijving…..

  2. Heb helemaal kippenvel! Heb nog geen nieuws gezien maar kan me helaas wel indenken wat er is gebeurd… 🙁

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.