Oh shit! Ik moet opstaan! Ik pak een kussen van mijn voeteneind, zet het achter mijn rug en ga rechtop zitten. Trots dat ik zo goed wakker word en dat nog voor de wekker van Etienne. Hmm, vóór de wekker van Etienne, dat is wel heel vroeg. Ik schuif de lichtafwerende constructie (lees hier maar wat dat is) weg voor de wekker. Het is 3.23. Met een diepe zucht mik ik het kussen weer op mijn voeteneind en nestel me onder de dekens. Dit is een veelbelovende start van de dag…

Om half 7 gaat de wekker dan echt. Ik negeer hem, evenals de oerkreten die uit de babykamer komen. Etienne staat op en gaat ontbijten met Laurens. Terwijl ik nog de gekste dromen droom, stel ik de dag nog even uit. Het is te donker, te nat, te koud. Gelukkig heb ik flexibele werktijden, wat mijn ochtendhumeur en de sfeer in huis vandaag ten goede komt. Als Etienne de deur uit is, besluit Laurens er nog even een auditie voor GTST in te gooien. Gelukkig heb ik alle tijd, dus die neem ik dan ook om hem te troosten, aandacht te geven en vooral niet op te jagen. En dat werkt. Enigszins vrolijk zit hij op de fiets. Aangekomen op de opvang gaat hij lekker spelen met één van zijn vriendjes. Gelukkig, ik kan weer met een gerust hart gaan werken. Zoals altijd. Als ik me omdraai om naar de deur te lopen hoor ik een zielig snikje. Neeeeee, please liefje, niet doen. Ik kijk om en zie mijn allerliefste daar op zijn knietjes zitten, handjes in de lucht, smekend naar mama kijkend. Ik slik een snik weg en zwaai nog een keer. Zelfs na bijna 1,5 jaar vind ik dit het allerstomste wat er is. Het liefst zou ik hem pakken en helemaal platknuffelen.

Als ik weer op de fiets stap, voelt het alsof ik er al een hele werkdag op heb zitten. Ik haal een lekker ontbijtje en ben blij dat ik kan gaan werken, even lekker ontspannen. 😉 In de lift naar boven zie ik dat de mist weinig goeds heeft gedaan voor mijn gloednieuwe kapsel. Lekker dan. Vanavond “mag” ik gelukkig op pad met een vriendinnetje en ik heb zo’n vaag vermoeden dat we geen ranja gaan drinken…..

It's wine o'clock!

En hoe was jouw ochtend? 

 

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

18 Reacties

 1. Oh oh, dat is echt heel naar zo midden in de nacht al het idee hebben dat de dag begint! Hier een prima ochtend met een al heel vroeg moe babymeisje, dus ik heb al heel vroeg vandaag alle tijd om te werken. Beetje gek want ik ben nog niet super scherp, ik ga dus nog even een aantal bakken koffie achterover slaan!

  Heel veel plezier vanavond, ik ga morgen voor het eerst in bijna een jaar even de bloemetjes buitenzetten want om 12u is mijn baby jarig dus mama mag best bier gaan drinken bedacht ik. Fijne dag lieve Breg! <3

 2. Mijn ochtend was wel oké. Eerst gerend, en daarna aan het werk. Alleen kreeg ik onverwachts bezoek waardoor ik nu achter loop op schema : (

 3. Themommydiaries Antwoord

  Hahahaha hillarisch ben je! Nou na een ochtend cb kan ik ook wel een ( dubbele) borrel gebruiken

 4. O nooo, haha! Ik zou dus niet meer kunnen slapen, fijn dat jij dat wel kon.

  Hier was het vannacht rond dezelfde tijd feest. Na het voeden weer terug in bed en ik kon de slaap niet meteen weer vatten. Maar meneertje dus ook niet. Tot 6:45… Dus ik dacht, heerlijk, nog een kwartier slapen tot de wekker van M. Word ik pas om 8:00 uur wakker. Dat zou heerlijk zijn als ik niet had moeten werken vandaag.

  En tot overmaat van ramp staat er op het dak van mijn auto én op mijn voorhoofd: ik heb alle tijd vandaag dus stoor je vooral niet aan mij! Geeft niks dat je met je boot nog even in wil voegen terwijl ik net gas geef. O nee, géén probleem dat je je auto zo dicht op me parkeert dat ik na het tanken mijn auto niet in kan. En nee, verontschuldig je maar niet hoor! Ik ga wel even rustig wachten op de trein die voorbij komt.

  • Oh Lord, echt, zijn we nu ook al op deze wijze telepathisch verbonden? Hopelijk morgen allebei een goede dag hahaha! Zet hem op vandaag, je kunt het…zoals Ellemieke hierboven zegt: adem in, adem uit…

   • Haha like twin sisters… 😉 Ik had gisteren een retegoede dag dus dit zat er aan te komen natuurlijk. Morgen is het weer goed, daar proosten we vanavond op hoor!

 5. princessleianl Antwoord

  Wat zouden wij goede wine vriendinnetjes zijn! Wat een heerlijke blog!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.