Een van mijn favoriete bezigheden na een drukke werkdag is dagdromen over wat ik zou doen met een miljoen. De kans dat Etienne en ik de loterij winnen is volgens mij net zo groot als dat ik ooit BN’er word, maar je weet het nooit. En dan kun je maar beter goed voorbereid zijn en weten wat je wilt, nietwaar? In deze nieuwe reeks vertel ik jullie maandelijks wat ik allemaal zou doen als geld geen belemmering zou zijn. Lees je mee?

Voor ons allebei staat vast dat we niet gaan verhuizen. We wonen in een heel fijn huis, in een rustige buurt, met de allerbeste buren die je je maar kunt wensen. Op een enkele hangjongere na gebeurt er hier niet zoveel. Goed, dan gaan we dus het huis flink aanpakken. Van boven naar beneden werken, dan kunnen we op het einde al het stof het huis uit bonjouren. 😉

De zolder

De zolder is al drie jaar een doorn in mijn oog. Op een paar halfslachtige pogingen tot opruimen en herinrichting na, gebeurt er weinig in de torenkamer. Met een bak geld zou ik daar wel verandering in gaan brengen. Om te beginnen de boel goed isoleren. Want ik houd niet zo van kou en tocht. Ten tweede zou ik aan de voorkant een hele grote dakkapel willen. Aan de achterkant zit er al een, dus dat scheelt. Of van die hele grote dakramen zoals op de foto hieronder. Overdag brengt dat veel licht binnen en een mooi uitzicht. De zolderkamer zou dan mooi onze master bedroom kunnen worden.

Slaapkamer Velux

bron afbeelding

Stikdonker

Dat brengt me dan wel meteen op het nadeel van al dat licht. Ik slaap niet echt lekker als een kamer niet stikdonker is. Om aan te geven hoe ver ik daar in ga: ik heb een ouderwetse wekkerradio met van die rode cijfers naast mijn bed. Daar heb ik zo’n kartonnen naambordje van mijn school voor gezet en daar tegenaan een stapel boeken. Zo zie ik het rode licht niet. Logisch? Nee hè? Dus er moet verduisterd worden. Met van die VELUX rolgordijnen, wel goed in zo’n geleider aan de zijkant, want anders piept er nog licht doorheen. In mijn vorige huis hing het rolgordijn ongeveer 25 cm vóór het dakraam , waardoor het nooit helemaal donker was. (Don’t ask, over dat huis kan ik nog wel 100 blogs schrijven) Dat gebeurt me niet nog een keer.

Inrichting

Als de ruimte warm en zowel licht als donker is, kan ik verder met de inrichting. We hebben al een enorm fijne boxspring, dus een nieuw bed hoeft niet. Wel zou ik het allerzachtste en mooiste katoenen dekbedovertrek gaan kopen. Zo eentje waar je onder kruipt waarna je met een gelukzalige glimlach in slaap valt. Heerlijke dikke en zachte vloerbedekking. Aan het voeteneind een stoffen bankje. In een hoek een kaptafel, zo’n klassieke met een spiegel erop. Een fijne stoel in een andere hoek. Een warme kleur verf op de muren. Ja, ik zie het al helemaal voor me, die perfecte slaapkamer van mijn miljonairstoekomst.

Volgende maand gaan we een verdieping naar beneden, want ik moet mijn miljonairsgarderobe toch ergens respectvol uitstallen?

Hoe ziet jouw ideale slaapkamer eruit?

xBreg

Gesponsord artikel

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Wat is het toch fijn om te dromen! Hoe vaak ik niet een lootje koop en hem dan eindeloos in mijn portemonnaie laat zitten zonder de uitslag te kijken. Omdat de voorpret toch het leukst is ?

  • Ja heerlijk hè, eindeloos dromen over de mogelijkheden en wat je allemaal zou willen en kunnen doen. En stiekem gewoon tevreden zijn met hoe het nu is 😉

 2. Themommydiaries Antwoord

  Waaaattt ben jij geen bn-er? Jij bent toch DE Bregje? Leuk om te lezen wat he gaat doen zodra je in een rijke stinkerd veranderd, maar ik mis even het stukje over je dan nieuwe bff Tamara?

  • Hahahahaha gek kind! Nou, het is een reeks dus als je nou lief voor me bent krijg je misschien een keer een gastrol 😉 Oh en deze week werd mijn naam nog genoemd op 3FM dus ben toch wel bekend! Nu die loterij nog winnen 😉

 3. lifesaboutblog Antwoord

  Je kunt nog altijd mij de winter door helpen mocht je er niet uitkomen 😉

 4. Haha ooh als ik een miljoen zou winnen zou er ook veel geld in ons huis gestoken worden, ben echt een interior addict 🙂 Heel leuke rubriek! En als jij beroemd gaat worden dan zal dat duidelijk zijn als Winprinses Bregje!!

 5. Pingback: Is het al wine o’clock? | Breg Blogt

 6. Whaaaa heerlijk he dromen over een miljoen en wat je er allemaal mee wilt doen? Mijn ideale slaapkamer? Wit, heel veel wit, binnenkort gaan we de slaapkamer een makeover geven, maar zonder dat miljoen haha

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.