De eerste appjes over oud & nieuw zijn verstuurd, er zijn plannen gemaakt voor pakjesavond en het is ‘s ochtends ineens verrekte koud: hallo herfst! In een flits vloog de maand september voorbij en ik fris je geheugen met alle liefde even op aan de hand van een maandoverzicht. Lees je mee?

De maand begon met een lijstje van dingen die mijn lieftallige dreumes zoal uitvreet. En dan bedoel ik niet de schattige natte zoentjes en knuffels, maar meer de zaken waardoor ik wel met een rol behang en een emmer plaksel aan de slag wil. Maar je krijgt er zoveel voor terug!

Begin september werd de hele wereld geraakt door de foto van Aylan. De Syrische peuter die de onmenselijke overtocht naar Griekenland niet mocht overleven. Ik kreeg er buikpijn van en schreef daar een stukje over. Het is verschrikkelijk wat er gaande is met de enorme stroom vluchtelingen. Door ons aan te melden als gastgezin en door draagzakken te doneren hopen we een steentje bij te dragen. Alle beetjes helpen tenslotte, toch?

Door middel van de 25 questions tag leerde je me weer wat beter kennen. Of je ontdekte dingen over me die je nog niet eerder wist. Ik vind dit soort lijstjes altijd wel geinig om in te vullen. Dit keer gaf ik er een extra uitdaging aan: het mocht niet over Laurens gaan. En dat lukte! 😉

Ein-de-lijk was het op 10 september zo ver: ik kreeg de uitslag van mijn laatste opdrachten. De vlag kon uit, de champagne in de koelkast (en later weer eruit natuurlijk): Ik ben geslaagd! Wat een opluchting na die weken van stress en hard werken. Ineens had ik geen druk meer en konden de boeken weer op zolder! Ik schreef later nog een stukje over wat ik naast inhoudelijke kennis heb opgestoken van mijn studie.

Voor een stukje ontspanning en vermaak togen we gedrieën naar het Belgische Leuven. En Leuven is leuk! We scharrelden wat door de stad, dronken een biertje en ik kocht een nieuwe hoed. Toen ik die via whatsapp showde aan Yolande ontstond het idee voor Hoedjesdag. We riepen (en roepen nog steeds hoor) iedereen op om (vaker) een hoed te dragen. Gewoon, omdat een hoed zo mooi is! Er was ook een winactie aan gekoppeld en hier kun je zien wie de gelukkige winnares is van een Selfie Strippenkaart!

Op Hoedjesdag zelf spraken Yolande en ik af in Eindhoven. Gezien mijn rijangst besloot ik met de trein te gaan. Breg zou Breg niet zijn als dat niet geheel zonder slag of stoot ging. Wat er allemaal gebeurde lees je hier. Oh en ik shopte nog even lekker bij de Primark. Mijn eerste shoplog is een feit!

Om de zomer nog met enige wanhoop vast te houden keek ik terug met de After Summer tag. Volgende zomer is er wat werk aan de winkel op het gebied van foto’s maken en herinneringen maken. Komt vast goed, ik begin er gewoon nu al mee.

Op de valreep van de maand stond ik nog even stil bij wat voor blogger ik ben. Aan de reacties te lezen klopt mijn eigen omschrijving goed. Ik sta altijd open voor tips, feedback en ideeën, dus schroom niet om ze met me te delen!

Tot slot kondigde ik aan dat ik in oktober meedoe aan #Boektober. Een uitdaging om (meer) te lezen. Ik heb drie boeken uitgekozen. Ben je benieuwd hoe het me vergaat? Volg me dan op Facebook of Twitter!

Zo, dat was september. Een goede maand met leuke uitstapjes, goed nieuws en steeds meer lezers die mijn blog weten te vinden: ik ben een blij mens!

Hoe was september voor jou?

x Breg

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat is de maand september toch voorbij gevlogen he! Zo te lezen voor jou een hele spannende maand maar ook een mooie maand! Op naar november!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.