Op het blog van Dagmar kwam ik #Boektober tegen: een uitdaging om in oktober meer te lezen. Een uitdaging die me als muziek in de oren klonk. Ik lees ontzettend graag, maar de afgelopen maanden is het er nogal bij ingeschoten. Vorige week heb ik bij wijze van re-integratie in het lezen al een aantal boeken geleend bij de bieb. Voor de maand oktober heb ik mezelf een doel gesteld…

Favoriete boeken

Ik lees het liefst romans. Geen bouquetreeks, maar wel heerlijke romantische verhalen. Schrijfsters als Santa Montefiore, Cathy Kelly en Maeve Binchy zijn favoriet. Hun boeken spelen zich af in verschillende landen zoals Italië, Ierland en Engeland. De omgeving en de karakters worden uitgebreid beschreven, waardoor ik helemaal opga in het verhaal.

Naast liefdesromans lees ik ook graag een goede thriller. Maar dan liever niet voor het slapengaan, want ik ben een held op sokken. De kraamhulp van Esther Verhoef heeft nog weken in mijn hoofd rondgespookt….
Het laatste boek dat ik heb gelezen is “De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje” van Jonas Jonasson. Een absurd verhaal dat links en rechts de wereldgeschiedenis raakt, maar verder vooral fantastisch verzonnen is.

Op papier of digitaal?

Ik heb al een paar jaar een e-reader en daar ben ik heel blij mee. Het allergrootste voordeel? Geen ongemakkelijke houdingen meer als ik wil lezen in ligpositie. Na een tijdje begon ik “gewone” boeken toch te missen en dat heb ik opgelost door lid te worden van de bibliotheek. Geen volle boekenkasten meer, maar wel af en toe een papieren boek in mijn handen, ideaal!

#Boektober

In #Boektober is het de bedoeling dat je (nog) meer leest dan je op dit moment doet. Sinds ik van de uitdaging hoorde ben ik gaan bedenken wat een realistisch doel is voor de maand oktober. Ik heb besloten dat ik drie boeken wil uitlezen. En dan geen dunne pockets van 100 pagina’s met lettergrootte 14, maar lekkere romans van een pagina of 300 met een klein lettertype. Lijkt me voldoende uitdaging met een baan, een huishouden en een dreumes, toch?

Ik heb voor oktober de volgende boeken op mijn leeslijstje gezet:

Het gerecht Toen ik je zagHet geheim van Montague

  1. Het Gerecht – Inge Ipenburg
  2. Toen ik je zag – Isa Hoes
  3. Het geheim van Montague – Santa Montefiore

Doe jij ook mee aan #Boektober? Op de Facebookpagina van Bookazine kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief!

xBreg

Bron uitgelichte afbeelding

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

  1. princessleianl Antwoord

    Leuk! Ik doe ook mee inderdaad en wijdde er vorige week een blogje aan. Ken je good reads ook al? Daar geef ik in het blogje ook meer info over. Veel plezier met de challenge!

  2. Ohhh…leuk, ik las er net ook al ergens over…ik ga meelezen…maar red het niet om een boek uit te krijgen…en laat ik nu net bezig zijn in “De Kraamhulp” 😉

  3. Leuk zeg, Boektober! Ik ben net begonnen in mijn eerste boek sinds laaaange tijd en denk dat ik deze eindelijk eens ga uitlezen. Een oudje alweer maar heb alleen nog maar de film gezien: De Eetclub. En misschien red ik de 2 boeken wel in oktober. Dan lees ik ‘Kom hier dat ik u kus erachteraan’. Kijken of ik m eerder uit heb dan je moeder. 😉

  4. Pingback: Salukes, september! | Breg Blogt

  5. Pingback: Boektober: update | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.