Toen ik in januari 2015 mijn eerste blog schreef had ik geen idee dat ik nu, bijna 9 maanden later, nog steeds zo enthousiast zou zijn. Ik heb in de afgelopen maanden enorm veel geleerd over bloggen. Elke keer als ik een artikel publiceer is het spannend of jullie het ook zo geweldig vinden als ik. De ene keer gebeurt dat inderdaad, de andere keer niet. In het eerste geval dans ik op tafel, in het tweede geval baal ik een beetje, maar pak ik de draad gauw weer op. Vandaag wil ik jullie vertellen wat voor blogger ik nou eigenlijk ben…

Het begin

Mijn eerste ondertitel was “Boergondische belevenissen met een vleugje baby”. Een hele tijd klopte dat, tot het moment dat het vleugje een leeggekiept pak werd en de baby veranderde in een dreumes. Dankzij kritische lezers werd ik uitgedaagd om eens goed naar mijn blog te kijken. Een paar avonden heb ik zitten stoeien met een nieuwe ondertitel en uiteindelijk was ik tevreden. Het werd “Boergondische belevenissen met een korreltje zout en een flinke scheut diksap”.  Leuk hè?
Mijn blog krijgt steeds meer vorm en ik ben er enorm trots op! Soms raak ik in paniek, omdat ik denk dat ik geen inspiratie meer heb. Gelukkig zit die inspiratie in kleine dingen en komt het op het juiste moment altijd weer naar boven!

Mijn doelgroep

Er wordt vaker gezegd dat je een afgebakende doelgroep moet hebben, als je jouw blog succesvol wilt maken. Ik kies er bewust voor om me niet te richten op één specifieke groep. Ik wil mijn blog toegankelijk houden voor vrouwen die wel of geen moeder zijn. Voor mannen die willen weten hoe zo’n gek vrouwmens als ik nou redeneert en in het leven staat.  Want als je naar de “echte wereld” kijkt: ik zeg toch ook niet dat alleen vrouwen van 18 tot 40 die een kind hebben en van bingo houden mij leuk mogen vinden?

Er is overigens helemaal niks mis met blogs die zich richten op een specifieke doelgroep, integendeel, er staan er genoeg van in mijn favorieten! Ik vind het alleen niet bij mij passen om me op één ding te richten. En zo hou ik voor mezelf alle mogelijkheden open om eens een andere richting te kiezen. Als ik mezelf een stempel zou moeten geven zou dat zijn: “jonge vrouw die ook mama is en die met een eerlijke en humoristische pen blogt over haar leven”   Ofzo. You get the point denk ik?

What’s next?

Binnenkort ga ik jullie mijn gloednieuwe website presenteren. Ik ben er al maanden mee bezig en onlangs heb ik eindelijk het jasje ervoor gevonden dat zo lekker zit, dat ik het niet meer uit wil doen. Fits like a glove zullen we maar zeggen. Nog even wachten tot mijn logo klaar is en dan is het zover! Ik vind het reuze spannend en leuk en ik hoop natuurlijk dat jullie met z’n allen gezellig meeverhuizen!

Wil je me helpen?

Tot slot heb ik jouw hulp nodig! Zonder mijn lezers is het bloggen helemaal niet leuk. Ik ben jullie daarom ook reuze dankbaar dat jullie me elke dag weer komen opzoeken om mijn hersenspinsels te lezen. Wil je me hieronder in een reactie vertellen wat je graag nog eens wilt lezen op mijn site? Niks is te gek, roep wat in je opkomt en dan ga ik ermee aan de slag! Ik ben reuze benieuwd naar jullie ideeën, dus kom maar op! Je mag me natuurlijk ook mailen of je kunt een berichtje achterlaten op Facebook of Twitter!

Klopt mijn eigen beschrijving met hoe jij mij als blogger ziet?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Klopt als een bus ………je schrijft over alles wat in jou gevoel is blijven hangen dat is juist zo leuk , dingen waar veel vrouwen zich in zullen herkennen “oude”en jonge vrouwen . Verhalen ,belevenissen met een vleugje humor , het tovert bij mij altijd een big smile op mijn gezicht en soms zie ik het als een klein filmpje helemaal voor mij ………………Vooral zo doorgaan zou ik zeggen ……deze oude vrouw geniet ervan ! X

 2. O, ja ………de nieuwe titel “Boergondische belevenissen met een korreltje zout en een flinke scheut diksap”klinkt helemaal TOP !

 3. Ja hoor, je beschrijving klopt als een bus! Ik herken ook heel erg wat je schrijft over soms de energie vinden om door te gaan als je vrijwel 0 reacties krijgt op je blogs. Ik blog al járen en het is gewoon zo dat mensen bijna nooit de moeite nemen om te reageren op wat je schrijft. Jij bent diegene die graag schrijft, maar “ik” als lezer wil lezen en weer door. Dat is hoe het vaak werkt, helaas 🙁

  Wel werd ik vroeger super vaak aangesproken op straat/in de kroeg en door bekenden, dat ze mijn blogs zo leuk vonden. Super weird was dat want ik deelde altijd alles wel en zag ook wel dat er bezoekers kwamen, maar nooit kwamen er echt meer reacties dan die van mijn moeder 😉 Toen kwam ik er dus achter dat ik dus wel veel meer écht gelezen werd dat in dacht, en dat mensen het dus wel leuk vonden! Dat zal dus bij jou ook wel aan de hand zijn lieve Breg, en ik denk dat bijna de meeste bloggers dit ondervinden.

  You go girl, ik ben ontzettend benieuwd naar je nieuwe website. Op eigen benen denk ik? Weg van de .wordpress.com? Heel heel benieuwd!

  Heel veel lieve groetjes en de dikste zoenen.XX

 4. Ik ben toevallig op je blog terecht gekomen en je naam sprak mij echt ontzettend aan: wat origineel en grappig ook hihi. Wat mooi trouwens dit artikel en dat je toch iedereen bedankt: bezoekers kunnen echt het verschil maken, dat heb ik zelf ook wel gemerkt.

 5. Ohjee ben ik één van die kritische lezers? 😉 ik vind je ondertitel helemaal super! Ik lees al je blogs altijd heel graag! Zo graag zelfs dat ik nu ergens in zuid-frankrijk op een bankje bij de receptie vd camping zit, terwijl m’n tenen half bevriezen (heb slippers aan maar t is steenkoud hier ‘s avonds) en mn half uurtje gratis wifi gebruik om jouw blog op te zoeken en hier deze veel te lange reactie te typen 🙂
  En wat Suus hierboven schrijft herken ik ook. Dan vraag je je af wie je lezers zijn en dan kom je ineens iemand tegen die je blog leest en het nog leuk vindt ook!

  Lekker door bloggen, ik ben erg benieuwd naar je logo en nieuwe jasje!

  Xx vanuit la France!

  • Haha superleuk!! Dat is blogliefde, dat je dit voor me over hebt! Dankjewel! Vind het ook altijd leuk om lezers te ontmoeten, beetje gek ook dat mensen dan zoveel van me weten, maar tegelijkertijd heel vleiend dat ze me volgen! En nu gauw warme sokken aan jij! Thanks voor je lieve reactie! X

 6. Via via ben ik hier terecht gekomen en wat heb jij een leuke blog zeg! Weer eentje die op mijn bloglovin’ lijst hoort (waar ga ik die tijd vandaan halen om alle leuke blogs iedere dag te kunnen lezen? xD). En wat een gave ondertitel! Ik ben zelf ook een die geen ‘niche’ en geen ‘doelgroep’ kiest, vooral om inderdaad alle richtingen nog op te kunnen gaan en de ene keer over kids te praten en de andere keer over die ene droom die ik had of de netflix series die ik leuk vind. Ik noem maar wat. Lekker vrij! Daar hou ik van!

  Een goeie trouwens, wat je zegt: “Want als je naar de “echte wereld” kijkt: ik zeg toch ook niet dat alleen vrouwen van 18 tot 40 die een kind hebben en van bingo houden mij leuk mogen vinden?” Haha, touché! 😉

  Ik ga snel de rest van jou blogs lezen! 😉

  • Hoi José! Welkom! wat een leuke reactie zeg! Daar word ik vrolijk van 🙂 Ik ga je ook op Bloglovin toevoegen, leuk! Veel leesplezier!

 7. Wat schrijf je leuk! Ik ‘ken’ je nog niet helemaal, maar ik lees graag blogs die eerlijk en oprecht zijn, met een vleugje humor, en dat vind ik hier in terug!

 8. Pingback: Salukes, september! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.