Wolferien gaf de “After Summer tag”aan me door die is bedacht door de toffe jongensmoeder Jess van  In a flow around the world . Nu de dagen rap korter worden, de bladeren binnenkort weer de hele tuin bedekken en ik toch ernstig twijfel over de aanschaf van een sexy regenpak, is het een mooi moment om terug te blikken op de zomer van 2015. Lees je mee?

Omschrijf je zomer in drie woorden…

Snel, druk en fijn. Snel omdat ik het gevoel heb dat Pinkpop gisteren was en dat is voor mij het begin van de zomer. Druk, omdat ik vooral bezig ben geweest met studeren. Fijn omdat ik het, ondanks de stress heel fijn heb gehad met Etienne en Laurens.

Wat was het leukste uitje in de zomervakantie?

Er is niet één specifiek uitje dat zo in me opkomt. We hebben niet veel uitstapjes gemaakt in de zomermaanden. Buiten onze vakantie in Zeeland (waarover later meer) hebben we veel tijd thuis doorgebracht vanwege mijn strakke studieplanning.

Wat was je favoriete zomerse drankje?

Wijn, zowel wit als rosé. En op hele hete dagen ging de panaché van de Lidl er goed in. Met minder dan 1% alcohol kon dat niet zoveel kwaad in de volle zon 😉

Wat was je favoriete zomeroutfit?

Lange rokken en lange jurken, slippertjes eronder en klaarrrr. Oké, bij een lange rok droeg ik ook een shirtje, want alleen in mijn beha over straat leek me nou ook weer wat overdreven. Er zullen ongetwijfeld manspersonen zijn die daar anders over denken, maar ik liet het toch maar achterwege..

Wat was het favoriete speelgoed van je kinderen?

Laurens zat soms uren achter elkaar in zijn blauwe badje. Ik kocht het ding voor 2,99 bij het Kruidvat en het was de beste aankoop ever! Een paar bakjes erbij en meneer was dolgelukkig!! Het grote bad was overigens voor Etienne en mij en ik heb er maarliefst 0 keer ingezeten. Succesverhaal dus 😉

Wat was je favoriete zomerse maaltijd?

We hebben heel veel gebbq’d. Het voordeel van een gasbarbecue is, dat deze zo aangestoken en warm is. Stukje vlees en wat groenten erop en klaar is Etienne! 😉 Verder gingen er nog wat salades naar binnen en aten we links en rechts een hapje buiten de deur.

Wat vond je het leukste zomerliedje?

Nou, ik ben dus enorm slecht in het bijhouden van de Top 40 en de zomerhits, dus ik weet niet hoe al die liedjes heten haha! Een nummer waar we met z’n drietjes lekker op kunnen dansen in de auto is deze:

Wat waren de leukste zomeroutfits van je kinderen?

Laurens kreeg voor zijn verjaardag een aantal hele leuke korte broekjes die hij veel heeft gedragen. Verder had ik ook een stapel rompers-met-pijpjes die favoriet waren, niet te warm, makkelijk met verschonen en meneer kon er heerlijk in rondkruipen.

Wat was het leukste boek dat je deze zomer las?

Ik heb een aantal boeken gelezen van Santa Montefiore, heerlijke romans die zich vaak afspelen op romantische locaties in Italië. Even afdwalen van de werkelijkheid en me laten meeslepen in allerlei romantische avonturen.

Ben je op vakantie geweest? Zo ja, waar ben je heen geweest?

Jazeker! We zijn twee weken naar Zeeland geweest. De start was een beetje onrustig, maar daarna hebben we een hele fijne tijd gehad. Het weer was niet altijd zonnig, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik maakte twee fotoverslagen van deze vakantie: Deel één en deel twee lees je hier.

Droeg je liever een korte broek met een shirtje of een jurkje?

Al mijn korte broekjes zakten linea recta van mijn bipsje af, dus ik droeg vooral rokken en jurken. Volgend jaar ga ik wel weer op jacht naar passende shorts 😉

Ging je liever naar het strand of het zwembad?

We zijn welgeteld één keer naar het strand geweest. De kroonprins vond het zand vreselijk en de zee angstaanjagend, dus de rest van de vakantie hebben we ons niet meer aan de expeditie zandkasteel gewaagd en gingen we andere dingen doen ter vermaak.

Als ik zo terugkijk concludeer ik ten eerste dat de zomer zonder al te veel hoogtepunten door mijn vingers is geglipt. Daarnaast vind ik nauwelijks foto’s waar ik zelf volledig op sta. Twee doelen voor de zomer van 2016: optimaal benutten en meer foto’s maken waar ik zelf op sta! Maar eerst is het tijd voor de herfst waar ik ook dol op ben! Kom maar op met de stoofpotjes, Bockbiertjes en kaarsjes op tafel.

Hoe was jouw zomer als je er nu op terugkijkt?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Kelly Kokenberg Antwoord

    Mag ik hem overnemen zonder kinder vragen? Ik vind hem superleuk namelijk!

  2. Leuke tag! Mijn zomer was heerlijk: ik heb vier weken vakantie genomen, en we zijn ook in Zeeland geweest! Als Belgje kom ik daar graag: zalige vergezichten, ik versta de taal, het weer valt meestal mee, het is er rustig en het is maar een uurtje rijden. Ja, ik ben fan 😉

  3. lodiblogtook Antwoord

    Wat een leuke tag zeg! Wij zijn 3 heerlijke weken in Zuid-Frankrijk geweest. Echt op en top een zomers gevoel gehad ( lees zon, zwembad en wijn). De rest van de zomer veel leuke dingen met de jongens gedaan en vooral veel aan de plassen hier in de buurt gezeten.

  4. Pingback: Salukes, september! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.