Uuuh wat? Ja Miss Chaos hier! Gisteren was het dus de “Dag van de pedagogisch medewerker”. Helaas kwamen we er pas gisterenochtend achter toen we de opvang binnenliepen. Er hingen overal vrolijke briefjes met “Dag van de leidster” erop. Helaas had ik door mijn onwetendheid dus niks mee kunnen brengen voor de -zo noemen wij ze- juffies. Bij wijze van verlaat cadeau zet ik ze vandaag met alle liefde en plezier in het zonnetje…

Wij hebben nooit veel veldwerk gedaan naar de opvangmogelijkheden. Toen Laurens geboren werd had ik geen baan, dus er was ook nog geen haast bij. Toen ik in september een baan vond en heel snel kon beginnen, moesten we aan de bak. We hebben een praktische keuze gemaakt: de opvang zit in hetzelfde gebouw als de basisschool en de BSO en daardoor zal het voor de komende (nu nog) 11 jaar een vertrouwde plek zijn voor Laurens. Vanaf de eerste dag dat ik voet over de drempel zette voelde het goed. Ik wist meteen dat ik onze kleine man hier met een gerust hart kon achterlaten. Gelukkig was er plek en kon ik Laurens een week later al voor het eerst brengen.

Een team van lieve en professionele “juffies” staat drie dagen in de week voor ons klaar. Ik heb enorm veel respect voor de dames. Het lijkt me soms best een hectische boel, al die baby’s, peuters en dreumesen met hun poep, snot en eigen willetjes. Na een dag thuis met 1 dreumes kun je mij vaak al opvegen! Natuurlijk staat er ook een hoop geknuffel en plezier tegenover. Als we willen ruilen is dat nooit een probleem en vakantie- of ziektedagen mogen ingehaald worden, ideaal! Laurens kijkt tegenwoordig nauwelijks meer naar ons om als we hem wegbrengen, want hallo, er moet gespeeld worden! Niet goed voor ons ego, wel een fijn gevoel dat hij daar op zijn plek is.

De lieve juffies van Laurens zorgen er verder ook voor dat…

 • wij relaxed naar kantoor vertrekken, omdat Laurens zich meteen thuis voelt
 • Laurens de hele dag lekker kan spelen en er ook nog iets van opsteekt..woorden als appelllll en autoooooo bijvoorbeeld 😉
 • wij na een lange werkdag een vrolijk en opgewekt mannetje mee naar huis kunnen nemen
 • we altijd een luisterend oor vinden en terecht kunnen met onze vragen over de opvoeding
 • er ‘s ochtends koffie en thee “to go” klaar staat, zodat wij als ouders goed aan de dag kunnen beginnen
 • er met Vader- en Moederdag lekker geknutseld wordt. Handig, want wij zijn daar zelf niet zo goed in 😉
 • er op verzoek altijd een mooie verjaardagsknutsel voor een suikertante wordt gemaakt door onze kleine Picasso
 • we regelmatig verrast worden met leuke filmpjes en foto’s

Dames, we hadden grootse plannen voor een dansfilmpje van Laurens, hij had alleen bij jullie zo hard gespeeld vandaag, dat hij er geen puf meer voor had. Daarom heeft hij mevrouw Turner gevraagd om een liedje voor jullie te zingen. Hij danst er vrijdag graag een keer op met jullie!

http://www.youtube.com/watch?v=mNU3aIJs88g

 

 

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Ha ha ha ha …….wat leuk bedacht Tina Turner met ” Simply the best ” en zelfs nog een dansje erbij van Laurens ………dat gaan de juffies echt super leuk vinden ……..

  • Dankjewel! Ja de dansmoves van Laurens zijn uniek en zorgen altijd voor een grote glimlach, dus ik denk dat het wel goed komt vandaag! 🙂

 2. Hihi mooi verhaal zo! Blij dat t zo goed op de opvang, dat scheelt een hoop zorgen! 🙂

 3. Lief stukje! Echt super dat Laurens al meteen terecht kon en dat ze zo flexibel zijn!

 4. Ik heb nooit opvang gehad voor mijn dochter (mijn moeder deed dat de dagen dat ik werkte), maar nu gaat ze 3 ochtenden naar de voorschool. En haar ‘juffies’ zijn ook zo lief! Belangrijk om je kind ergens achter te kunnen laten zonder zorgen!!

 5. Liehief! Hier trouwens ook een Tina Turner fan, er werd van de week flink op ‘gedanst’.

 6. Pingback: Wat voor blogger ben ik? | Breg Blogt

 7. Pingback: Is het al wine o’clock? | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.