Afgelopen weekend ging ik met Etienne en Laurens een nachtje naar Leuven. Lekker Belgische biertjes drinken en stoofvlees eten. Ondanks de regen hebben we een heel fijn weekend gehad. Ik heb een plog bijgehouden, kijk je mee?

De enórme koffer is ingepakt, Laurens heeft een dutje gedaan: we kunnen vertrekken. Leuven is een knusse studentenstad in België en het is slechts een uurtje rijden vanaf Maastricht. Ideaal dus!

Het hotel ligt naast het Centraal Station en is makkelijk bereikbaar. En waar kun je nog midden in een stad parkeren voor  €5,- per dag? Eenmaal ingecheckt kan een liftselfie natuurlijk niet ontbreken, al denkt Laurens er het zijne van…

Uiteraard wordt de kamer meteen geïnspecteerd door de heren. Helaas zat er geen bad in, maar dat hebben we thuis dus ik mag niet klagen.  Het grote bed lag echt goddelijk lekker, iets wat je niet van elk hotelbed kunt zeggen. Deze schone slaapster was dus erg tevreden!

Via een overdekte voetgangersbrug loop je zo richting het centrum. Deze blondie had pas na 50 meter door dat het overdekt was, dus ik liep behoorlijk voor joker met mijn paraplu….

Na een korte shopsessie kwamen we De Fiere Margriet tegen. Een biercafé met 400 (!) verschillende bieren. Na lang bladeren door de bierkaart kregen we allebei een lekker Belgisch biertje voor onze neus en we waren helemaal in ons element.

Ondertussen amuseerde Laurens zich onder een stoel….later bleek dat hij zich daar even had teruggetrokken met een reden. Voor iedereen in het café flauw zou vallen goten we gauw ons biertje naar binnen om hem te gaan verschonen bij de Quick. In dit te leuke cafeetje was hier helaas geen ruimte voor…

Leuven heeft een overzichtelijk centrum. We hebben er nog wat rondgewandeld en zijn toen op de Oude Markt neergestreken bij Notre Dame. Ze zijn daar duidelijk gewend aan kleine kinderen, want binnen no time zat Laurens in een kinderstoel met een glas (oké da’s dan weer niet handig) kleurpotloden voor zijn neus. Die ik continu van de grond kon rapen overigens… Na het hoofdgerecht twijfelden we nog over een toetje. De dreumes zette op dat moment een keel op, dus het toetje hebben we laten schieten en we zijn gauw weggegaan.

Dan maar een lekker ijsje onderweg. Laurens kreeg een klein beetje vanilleijs op een hoorntje. Kon geen kwaad dachten we. Wat er een half uur later op de hotelkamer gebeurde leek nog het meeste op Speedy Gonzales op de speed in een vooruitgespoeld filmpje. Toch maar een beetje opletten met suiker dus 😉 Toen de kleine meneer eindelijk sliep, besloot de grote meneer zijn voorbeeld te volgen. Zat ik daar om 21.00 naar twee slaapkoppen te kijken…gezellig!!

Als Laurens zou kunnen zeggen wat hij het leukste vond, was het waarschijnlijk treinen kijken op de loopbrug. En wij voelden onszelf daardoor ook weer een beetje kind 😉

Er gaat wat mij betreft niks boven een uitgebreid hotelontbijt. Tussen een bus Japanners hebben we ons lekker volgevreten. Lau kreeg volop aandacht en er was zelfs een Japans meisje dat met hem op de foto wilde. Volgens Etienne zal hij binnen no time trending topic zijn op de Japanse Twitter, mijn schoonzus noemde hem al Laurens Bieber 😉

“Handig, we hoeven pas om 12.00 uit te checken, dus dan kan Laurens nog even een dutje doen.” Laurens dacht daar anders over…

…en ging lekker met zijn pamperkont op mijn hoofd zitten. Zucht.

Gezien het gebrek aan ochtendslaapje leek het ons geen goed plan om weer de stad in te gaan, dus we reden op ons gemak huiswaarts. In Lanaken maakten we een tussenstopje bij Pietersheim om even een rondje kinderboerderij en speeltuin te maken.

Om het weekend in stijl af te sluiten hebben we heerlijk geluncht bij Brasserie Lido in Lanaken. Een gezellige zaak, met heerlijke gerechten en kindvriendelijke bediening! Ook hier vermaakte Laurens zich een tijdje onder een stoel. Pas tijdens het schrijven van dit blog legde ik de link tussen de twee keer dat hij onder een stoel ging zitten. Wel handig, dan weten we voor de toekomst dat we of snel een verschoonplek moeten zoeken of de rekening moeten vragen en als een gek weg moeten wezen, voor er mensen onwel worden 😉

Wat is het soms heerlijk om 24 uur van huis te zijn. Ook al zijn we nu best moe, tegelijkertijd is de batterij weer opgeladen en zijn we klaar voor een nieuwe week!

Hoe was jouw weekend?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Wat een heerlijk weekend! Moeten wij ook vaker doen, gewoon een nachtje weg!

  2. Wat een zalig weekend!!!! Al is een lekker bed in een hotel wel gevaarlijk, je slaapt zo een gat in de dag, al zorgen onze kinderen wel voor de wekker haha

  3. Super leuk verslag! Haha Laurens Bieber! En dat onder die stoel, goed om te weten ja 😉

  4. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

    Klinkt goed! Gaan we onthouden, Leuven. Al drinken wij allebei geen alcohol 😉

  5. Pingback: Salukes, september! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.