Het spijt me dat ik je gezellige nachtelijke avontuur met je twee matties (heet dat nog zo tegenwoordig?) heb verstoord. Het is natuurlijk ook van de zotte dat ik je om kwart voor een ‘s nachts vraag om ergens anders te gaan staan kletsen, omdat ik wil slapen.

Ik snap je wel hoor, je moet waarschijnlijk al de hele dag naar het gezeik van je docent/baas/moeder luisteren. Komt er om kwart voor 1 ‘s nachts, terwijl je midden op straat lekker muziekjes speelt op je smartphone, zo’n ouwe taart vragen of je weg wilt gaan.

Ja dan word je boos, dat is natuurlijk begrijpelijk. Waarom zou je ook “sorry” zeggen. Je hoeft waarschijnlijk morgen toch niet naar school of naar je werk, dus jij hebt nergens last van.

Met lichte tegenzin ga je toch maar weg. Maar, je moet wel even aan je matties laten zien dat je een echte vent bent. Dus roep je tien meter verderop, op je allerhardst en allerstoerst nog even dat ik mijn raam dicht moet doen. Je sluit af met een krachtig “H**r!!”

Bedankt voor deze lieve woorden. En voor het inkorten van mijn kostbare nachtrust. Wat zullen je matties trots op je zijn. Om over je ouders nog maar te zwijgen.

Welterusten lieve hangjongere!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Hier gebeurd dat dus ook met regelmaat! Helaas! Maar ik woon dan ook in het centrum en dan heb je nu eenmaal meer geluiden. Maar ik ben wat blij dat ik dadelijk in een zeer stil dorpje kom te wonen en ik verwacht daar geen hangjongere voor mijn slaapkamerraam haha

  • Hier ook een rustige woonwijk, daarom valt het meteen op als er iemand op straat rondhangt. Ben benieuwd of ze vanavond binnen blijven! 😉

 2. Wij wonen naast een speelpleintje. Vaak hangjongeren inderdaad… gelukkig slapen we aan de achterkant van t huis, anders zou ik r ook gek van worden!

  • Oh ja aan de achterkant is dan een stuk fijner! Gelukkig is het een uitzondering hier, normaal is het doodstil, heerlijk!

 3. Oh echt typisch dat gedrag… Wel goed dat je er wat van gezegd hebt! Ik weet niet of ik dat zou durven.

 4. Haha sorry lach niet om wat hij zegt, maar wel hoe je het verteld 😉 Snap echt niet hoe dat stoer kan zijn.. maar gelukkig gingen ze weg!

  • Haha ik moest er ook om lachen hoor!;) Was even bang dat ze vannacht terugkwamen, maar dat was gelukkig niet zo! 🙂

 5. Wij wonen in een poortwoning en vaak als het regent komen ze onder de poort staan. Ook met muziek, sigaretten en alles. Gelukkig liggen onze kinderen iets verder weg.

  • hè bah, da’s niks! Oh ja, zelf wakker liggen is één ding, maar de kids mogen er geen last van hebben!

 6. Pingback: Doei augustus! | Breg Blogt

 7. Pingback: 25 questions tag | Breg Blogt

 8. Pingback: Wat ik zou doen met een miljoen…..#1 | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.