Er hangt een schema in de keuken. Op dat schema staan 42 Vakjes. In sommige vakjes een kruis, in de meesten staat “schrijven”. Ik heb het over mijn studieplanning. Oh wat vervloek ik dit blauwe vel dat op ooghoogte hangt te pronken. Nog 11 dagen, dan is het zover: de deadline van mijn eindopdracht. Ik werk me zes slagen in de rondte en tel ondertussen de dagen af.

media_xl_2729844

De week na de deadline volgt de inleverdatum van mijn herkansing. Daarna ben ik eindelijk klaar met studeren! Voor het gemak ga ik er vanuit dat de herkansing niet voor herhaling vatbaar is en ik dus binnen vier weken na het inleveren twee voldoendes in mijn mailbox krijg. Aan mijn inzet zal het in ieder geval niet liggen.

Het eerste weekend nadat de deadline verstreken is mik ik een tas met wat kleren, luiers en dreumesbenodigdheden in de auto en vertrek ik met mijn twee mannen naar Leuven. Even een weekendje weg met z’n drietjes. Belgische biertjes drinken, lekker eten en de volgende ochtend genieten van een heerlijk hotelontbijtje.

Terwijl mijn lijf stram en stijf is (dit keer niet van het ontzwangeren) bikkel ik nog eventjes door en loopt het water me ondertussen al in de mond bij de gedachte aan Vlaams stoofvlees en een heerlijk speciaal biertje…

Heb jij nog tips voor Leuven? We zijn er nog nooit geweest, dus ik hoor het graag!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Succes met de laatste studielootjes! Je kan het en de beloning zal zoet zijn. Helaas geen tips over Leuven, ben er nooit geweest.

 2. eigenwijsje2014 Antwoord

  Oh bikkel!! Je doet het super en ik ga er gewoon vanuit dat je het allemaal haalt.
  Leuven ben ik ook nog nooit geweest dus hier geen tips. Maar verwacht wel wat tips van jou als je terug bent! 😉

  • Precies, daar richt ik me op, als ik straks terugkijk zal het allemaal wel meevallen en vraag ik me af waar ik me zo over heb opgewonden 😉

 3. Oh succes he met die laatste loodjes, straks papiertje op zak, keep that in mind! Ben nog nooit in Leuven geweest, maar wordt vast een fijn weekend! Veel plezier!

 4. Pingback: Doei augustus! | Breg Blogt

 5. Pingback: Doei augustus! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.