De wat? Dit is dé tag waarin ik met de billen bloot ga over al mijn leugens op social media. Ja mensen, jullie allerliefste Breg liegt weleens. De badass burgertrut Stephanie (haar eigen woorden, niet de mijne, ik vind het prachtig!) van Wolferien.com heeft deze kersverse tag bedacht en vroeg aan mij om hem ook in te vullen. Zoals je weet durf ik tegenwoordig best wel eerlijk op social media te gooien dat het niet zo goed gaat, maar dat is  weleens anders geweest ontdekte ik toen ik door mijn Instagram tijdlijn scrolde….

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?

Het was een foto van badschuim en die was in 1 keer goed. Ja mensen, mijn glamoureuze leven… Ik wilde even het memorabele moment delen dat ik op woensdagochtend in bad kon, terwijl Laurens sliep. De laatste keer dat dit voorkwam kon ik me niet meer herinneren. Daarnaast gebruikte ik het moment om te vertellen dat ik een Winprinses ben. Enfin, ik lag net lekker met een latte macchiato erbij, laten we zeggen een minuut of 10, toen de kroonprins wakker werd en het was gedaan met de rust. MAAR IK LAG WEL IN BAD!

Hartstikke stout: deze foto kreeg het onderschrift: HAPPY! Hij is gemaakt toen we tijdens Laurens zijn ziekenhuisopname een paar uur naar huis mochten en mijn aapje lag hier dus met een enorm infuus in zijn handje. Not such a happy situation. Hij lachte wel voor het eerst die dag!

Hartstikke stout: deze foto kreeg het onderschrift: HAPPY!
Hij is gemaakt toen we tijdens Laurens zijn ziekenhuisopname een paar uur naar huis mochten en mijn aapje lag hier dus met een enorm infuus in zijn handje, dat ik vakkundig uit beeld wist te houden. Not such a happy situation. Achter deze vrolijk lachende gezichten ging op dat moment veel verdriet schuil…

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn? 

Niet meer zo vaak. Ik voel me daar dan ook niet fijn bij en stel mezelf de vraag wie ik hiermee wil wijsmaken hoe tof het is wat ik aan het doen ben. Dus deel ik liever niks. Of blog ik later over hoe stom ik iets vond haha!

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is? 

Eerlijk: ik zorg wel dat het geheel er een beetje leuk uitziet. Dat maakt een foto net wat leuker om naar te kijken. Het is hier regelmatig een behoorlijke bende, maar toch weet ik altijd weer een hoekje te vinden creëren dat er keurig uitziet. Dat is ook een kunst toch?

Kijk ik ben aan het studeren! Uuuuhh wat doe je dan op Instragram?

Kijk mensen, ik ben aan het studeren! Uuuhuhh wat doe je dan op Instragram?

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?

Nee, volgens mij niet (zo vaak). Wie het tegendeel beweert mag zich melden! Ik let er altijd wel op dat een foto leuk is voor iedereen en vraag of de ander het goed vindt als ik hem deel. Ik vind t zelf andersom ook niet zo tof als ik met 6 onderkinnen of een ingezakte houding het www op word geslingerd.

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

No way! Daar zie ik echt het nut niet van in. En sowieso, wat moet ik met vies eten?

wpid-wp-1439403355154.jpeg

Jeuj, lekker heppie op de camping! Dat ik die dag jankend was begonnen en er nog een aantal ellendige dagen volgden  zie je niet door het filtertje en dat vertelde ik er ook niet bij op Facebook. Later biechtte ik alsnog de waarheid op…

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?

Om te beginnen wil ik graag kwijt dat ik van mezelf met 100% zekerheid durf te zeggen dat ik dingen zeg met goede bedoelingen. Ik ben er niet op uit om mensen te kwetsen of nep-gedrag te vertonen. Maar het komt weleens voor dat ik iets héél liefs zeg over een kat, cavia, konijn, nieuw huis, kapsel, baby of romantische selfie, dat ik in het echte leven niet zo zou zeggen. Dat betekent niet dat ik er dan niks van meen, maar soms zeg ik online weleens iets dat ik sterker uitdruk dan ik het in real life zou doen. Misschien heeft het er ook mee te maken dat je bij online communicatie de non verbale signalen mist en ik dan de drang krijg om iets EXTRA DUIDELIJK TE MAKEN! En voor je nu denkt dat ik tóch een loeder ben, ga eens na hoe vaak jij jezelf hier schuldig aan maakt. Als we de wereld een stukje mooier kunnen maken door iets liefs tegen elkaar te zeggen en iedereen daar blij mee is: why not, zolang de intentie maar goed is.

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig? 

 • Als ik “goedemorgen!” foto’s post van mij en Laurens moet ik altijd eerst 6 keer mijn haar fatsoeneren en gooi ik er een zwart-wit filter overheen zodat je mijn ochtendhoofd niet zo nauwkeurig kunt bestuderen. Met die foto van ons drietjes hierboven heb ik dezelfde truc uitgehaald overigens…
 • Als ik een foto plaats van mijn knappe man(nen), gebeurt het zelden dat het eerste shot raak is. Dit komt overigens vaak door Etienne die als het om foto’s gaat het volgende motto hanteert: dom kijken of lensontwijkend gedrag als er een camera verschijnt. Verder ben ik niet zo perfectionistisch en zul je mij zelden de foto zien stylen of bewerken. Oh oeps dat was een leugen…

wpid-wp-1439403347740.jpegKijk mij hier stralend wakker worden naast mijn stralende zoon…die waarschijnlijk een uur in de wind stonk, 3 minuten later de boel bij elkaar krijste of bijna van het bed rolde…Maar hij is wel om op te vreten!

Zo, dat is eruit! Dit vind ik echt één van de leukste tags die ik tot nu toe heb ingevuld!

Nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar jullie leugens….durf je er eentje te delen hieronder?

xBreg

p.s. Heel tof als je de tag wilt overnemen, vergeet dan niet om Wolferien.com te vermelden als brein achter dit geniale lijstje.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

  • Misschien heb ik weer gelogen haha! Nee hoor, met een badass burgertrut achter me aan durf ik dat niet 😉

 1. Hahaha zo leuk allemaal! Iedereen maakt zich hier wel schuldig aan vermoed ik. Ik vooral aan het stylen van hoekjes in huis voor een toffe foto. Ook roept mijn moeder altijd na het zien van een foto van Roos iets als: “oh ze lacht altijd” en “wat is ze toch fotogeniek”. Ja misschien wel, maar daar gaan vrijwel altijd hele filmrollen aan vooraf hoor. 😉

  • Haha ja herkenbaar!! En pas de foto delen die jij zelf het beste gelukt vindt, bijsnijden, filtertje erover en klaar! 😉

 2. Wat een geweldige tag. Ik had er nog nooit van gehoord. Die moet ik zeker eens onthouden! En wie de #wokeuplikethis hashtag heeft uitgevonden weet ik ook niet, maar kennelijk worden mensen wakker en zien er direct uit alsof ze naar een feest kunnen… Right! Die dag moet ik nog meemaken. Ik denk dat er maar weinig dagen per jaar zijn dat ik niet met een verkreukeld gezicht en haar dat alle kanten op staat, wakker wordt! ?

  • Hij is ook hartstikke nieuwe, leuk hè! Haha ja die dagen zijn hier ook zeldzaam…meestal als ik brak ben, dan zie ik er stralend uit…voel me dan alleen niet zo! 😉

 3. Ha! Valt best mee toch? Ik ga nu even mijn eigen timeline doorspitten…

 4. Hahah erg om gelachen! Maar vindt t nog best meevallen hoor 😉 ik ben t trouwens met je eens dat de wereld door een beetje positief ‘liegen’ ook een beetje beter wordt 🙂

 5. Pingback: Doei augustus! | Breg Blogt

 6. Pingback: Doei augustus! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.