De loedermoeder tag circuleert al een paar weken rond op verschillende mamablogs. De tag is bedacht door Manon en Bibian van Little Wonder World. Zoals je inmiddels wel weet schroom ik niet om eerlijk te zijn over de minder perfecte kanten van het moederschap en daarom kon ik het niet laten om deze tag in te vullen. Lees je mee?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Sowieso als hij heeft gepoept, want dat stinkt een uur in de wind en kan voor Laurens ook niet echt lekker aanvoelen. Verder voor hij naar bed gaat of voordat we ergens naartoe gaan en ’s ochtends als hij wakker wordt natuurlijk. Ik gok dat er gemiddeld ongeveer 6 luiers per dag doorheen gaan.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Nee, niet elke maaltijd.  De laatste weken heb ik de eettafel ingepikt met mijn studieboeken, dus kunnen we daar niet eten. Lekker makkelijk op de bank of in de tuin is het dus de laatste tijd. In de tuin is aan tafel overigens de enige optie, dus dat houdt de boel in balans. We hebben inmiddels geleerd dat Laurens op tijd, dus meestal als eerste, moet eten, om gehoorbeschadiging bij Etienne en mij te voorkomen. Een volle maag betekent voor Laurens overigens heel weinig, hij gaat rustig verder met bedelen om ons eten als hij klaar is. Ik begrijp nog steeds niet waar het consternatiebureau over zeurt… 😉

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Dit gebeurt (nog) niet elke dag. Laurens kan goed spelen en scharrelt het liefst de hele dag door de woonkamer en de tuin. We zetten weleens Bob de Bouwer op Netflix aan, maar op de telefoon speelt hij niet. Mét de telefoon daarentegen wel, Laurens is dol op bellen en wordt oprecht kwaad als hij de telefoon niet mag vasthouden als  ik aan het bellen ben. Vanmiddag heb ik hem nog afgeleid met speelgoed, zodat ik even rustig met een vriendin kon bellen. En als papa en mama de avond ervoor op stap zijn geweest heeft staat de tv vaak aan, gelukkig heeft mijn dreumes daar geen enkel probleem mee!

Brave jongen!
Brave jongen!

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Als de kinderwagen en de auto hierin niet meetellen: ja. Niet omdat ik er zo’n fel voorstander van ben, maar omdat Laurens alleen maar in zijn eigen bed wil slapen en bijvoorbeeld niet in ons bed of als we lekker samen op de bank liggen. Dat vind ik eigenlijk best weleens jammer! In de kinderwagen en in de auto valt hij  makkelijk in slaap, bij voorkeur als we bijna op onze bestemming zijn. Soms heb ik geluk en kan ik dan bij de auto blijven zitten met een wijntje, maar meestal moet ik hem eruit halen, in bed leggen en wil hij dan niet meer slapen. Ik laat hem dan meestal toch lekker liggen, want “slaapt hij niet, dan rust hij wel!” en wij willen ook weleens even rust.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Toen hij nog een klein baby’tje was kleedde ik hem gerust 5 keer per dag om. Maar dat was vaak ook wel nodig, want hij kon mooie creaties bouwen die de grenzen van de luier ver overschreden. Inmiddels vind ik het wel best. Ongelukjes komen nauwelijks meer voor, maar die verschoon ik wel meteen als het echt een natte boel is. Verder laat ik hem rustig rondscharrelen in vieze kleren, ze worden er in de loop van de dag toch niet schoner op. En de was staat niet in de top 10 van mijn favoriete bezigheden…

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ja! Hier ben ik echt verschrikkelijk in. Ik heb een aantal paren favoriete sokken en hij moet altijd een paar aan dat min of meer matcht met zijn outfit. Hij trekt ze overigens het liefst binnen 5 minuten weer uit, maar dat terzijde…

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Op het moment dat we op pad zijn wil ik weleens een extra rijstwafeltje of doosje rozijnen tevoorschijn toveren om wat tijd te rekken. Of even Bob de Bouwer aanzetten als ik een blogje wil afmaken. Maar het is (nog?!) niet zo vaak nodig.

Oké en soms mag hij ook sterren.nl kijken....
Oké en soms mag hij ook sterren.nl kijken….

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Laten we het een georganiseerde chaos noemen…Volgende vraag please!

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Uuuuuhhhh…als we ze geven is het inderdaad wel op een dag…maandag, donderdag…zondag.. We vergeten ze weleens, maar ik moet zeggen dat we er de laatste tijd weer goed op letten. Mede door het lezen van deze vraag in deze tag haha! En het scheelt als je het flesje gewoon voor je neus op de commode zet.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

 1. Ik ga elke avond bij Laurens kijken voor ik zelf naar bed ga. En als hij dan wakker wordt en maar een beetje piept pak ik hem altijd even om te knuffelen. Dat warme, slaperige lijfje is priceless. Jammer voor hem dan dat hij het even moet ondergaan, ik noem het moederliefde! 😉
 2. Ik maak weleens foto’s van een huilende, boze of poepende Laurens, omdat ik hem dan stiekem zo schattig vind… Ook moet ik regelmatig lachen als hij boos is. Zelf vond ik dit vroeger vreselijk, nu begrijp ik heel goed waarom mijn moeder soms lachte als ik boos was. Het heeft iets komisch en aandoenlijks tegelijk….
 3. Gisteren zat ik de studeren en Laurens lag in bed. Hij was moe, het was bedtijd, maar hij dacht er anders over. Ik vroeg Etienne of de babyfoon wat zachter kon, omdat ik me niet kon concentreren. Om nog maar te zwijgen over de keren dat we op de bank ploffen en na een kwartier tegen elkaar zeggen: “Zo, die is snel stil, die was echt moe!” Om vervolgens te ontdekken dat de babyfoon niet aanstaat….
Aanzetten heeft zo zijn voordelen...
Aanzetten heeft zo zijn voordelen…

Vertel eens, wat zijn jouw loedermoeder-momentjes?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. mwahaaha babyfoon uit is kind uit! geniaal! (wij hebben niet eens een babyfoon…ook lekker rustig. al horen we door onze dunne muurtjes wel als er eentje huilt) en ik maak de kids snachts wakker! (ohoooh) maar gewoon even hoi zeggen, knuffelen, kusjes geven. gelukkig kennen ze het en vallen ze snel weer in slaap!

 2. Hahaha oh die babyfoon die dan niet aanstaat. Dat is ons ook weleens overkomen ’s nachts. Mijn moeder maakte ons wakker met de vraag of we Eon bewust lieten huilen. Oeps.

 3. Pingback: De Winprinses | Breg Blogt

 4. Leuk dat je onze tag hebt ingevuld 😀 Ik trek ‘m ook altijd dezelfde sokken aan, die matchen bij de outfit haha.

 5. Pingback: Je krijgt er zoveel voor terug! | Breg Blogt

 6. Pingback: Doei augustus! | Breg Blogt

 7. Pingback: Een trein, een lift en een roltrap | Breg Blogt

 8. Pingback: Doei augustus! - Breg Blogt

 9. Pingback: Je krijgt er zoveel voor terug! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.