Het is maandagmiddag, een uur of 2. Ik lees een boek op bed en naast me klinkt de rustige ademhaling van Laurens die zijn middagdutje doet. Helemaal relaxed ben ik toch niet…en dan gaat de telefoon…

Terwijl ik de caravan uit sluip neem ik op. Ik weet al wie het is. “Goedemiddag, met dokter X van het AZM!” Ik kondig aan dat ik haar even op de speaker zet, zodat Etienne ook kan meeluisteren. Als ik heb uitgelegd waarom we een telefonische ipv een standaard afspraak hebben, komt de arts meteen ter zake. Ze bevestigt wat we al vermoedden.  “De echo van Laurens zijn blaas zag er prima uit!” Etienne en ik geven elkaar een high five. (Ja mensen, zo rollen wij!) De arts vertelt dat de urine wat geconcentreerd was, iets dat niet zo gek was, omdat we de ochtend van het onderzoek al 2 plaszakjes weg hadden moeten mikken, omdat Laurens dacht dat er leuk speelgoed in z’n luier zat. Die tien druppels die we hadden opgevangen waren dus ook niet representatief. Geen reden tot zorgen en goed te verklaren.

De arts zegt dat ze ons over een dik half jaar nog eens wil zien voor een bloeddrukmeting en urineonderzoek en wenst ons nog een fijne vakantie.

Opgelucht en blij geven we elkaar een dikke kus. Geen scans meer. Geen echo’s meer. We appen vrienden en familie en proosten ‘s middags met een flesje bubbels op het naderende einde van dit boek. Het hopelijk laatste hoofdstuk start in januari, daarna kan het boek de kast in.

Terwijl ik dit stukje typ realiseer ik me hoe diep het verdriet van de ziekehuisopname nog zit. Het heeft zoveel bepaald voor de daaropvolgende maanden. Ik geef mijn lieve slapende dreumes een kus en proost met Etienne op het leven en op het geluk dat we nu met z’n drietjes hebben. We zijn er bijna.

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

  1. Anneke Knol de Ridder Antwoord

    Wat een fijn bericht ……..en dan nu heerlijk genieten ,X

  2. Wat een heerlijk nieuws! Dat maakt jullie vakantie NOG mooier!! Ik zou zeggen proost alvast. Super nieuws en daarmee meer rust in je moederhart! Xx

    • Ja absoluut!! Een hele opluchting, nu genieten van ons lieve mannetje! Dankjewel voor je lieve berichtje! Xx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.