Als baby is het leven nog heel makkelijk. Je slaapt de hele dag, huilt als je honger hebt of een schone luier wil en je wordt de hele dag rondgedragen. Op een dag beginnen je ouders je aan te moedigen als je beweegt, dingen pakt of iets eet. Tijd om het serieus aan te de slag te gaan. Weg met de baby, tijd voor de dreumes. Hoe je dat doet?

Kruipen maarrrrrrr!
Daar gaan we! 
 • Leer zo snel mogelijk “nee” schudden
 • Schattig kijken, vragen om een grote vork en dan heel dramatisch gillen als je die niet krijgt (dit kan overigens met elk voorwerp dat je wilt hebben)
 • Avondeten is superstom. En vies. En totaal niet nodig..
 • Danoontjes zijn wel heel lekker en veel belangrijker dan avondeten, maar dat snappen ouders dus niet..
 • Doen alsof je een hapje neemt en het dan gauw op de grond pleuren. 100 keer achter elkaar..
 • Uitdagend van je vader naar je moeder kijken en dreigend met twee handjes naar je volle bord bewegen. Lachen joh, moet je eens zien hoe snel ze dan ineens zijn!
 • Als je in je ogen wrijft moet je dat héél stiekem doen, anders leggen ze je in bed. En slapen is dus echt voor baby’s hè..
 • Kruip waar je niet gaan mag, zo blijft je moeder fit en heb jij wat te lachen..
 • Zegt iemand nee als je de laptop probeert te pakken? Werp jezelf dramatisch op de grond en doe een luchtalarm na..
 • Als ze echt gek lijken te worden: erop af kruipen en overladen met natte kussen. Heb je weer wat credits en kun je weer opnieuw beginnen.

 

Heb jij nog gouden dreumes-tips? Vraag of je moeder ze even voor je typt!

xLaurens

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Geweldig geschreven !!! Ik snap je helemaal hoor kleine spruit! Alle moeders zijn ook hetzelfde he 😉 vooral dat eten op de grond gooien…. Grrrr blijft favoriet! Om vervolgens stevig te verzetten tegen het ” naar bed gaan”. Leuk item Bregje! 🙂

 2. Anneke Knol de Ridder Antwoord

  Hahaha, ja heel herkenbaar , het spelletje grens verleggen gaat nu beginnen en ze zijn er super goed in ….Wordt allemaal bittere ernst in de peutertijd , dit is pas wat oefenen !! Maar soms allemaal zo aandoenlijk ……dat je wel eens vergeet consequent te zijn ……dus LET OP !!

  Liefs van mij X

  • Haha goede tip! Nu soms al zo moeilijk als ie me aankijkt met zijn grote blauwe ogen, terwijl hij iets ondeugends doet. Dankjewel lieve Anneke! X

 3. Whahaha ik herken precies wat Hummeltje nu ook begint te doen! Hij is nog geen echte dreumes maar een paar kleine dreumestrekjes heeft ie al! 🙂 Leuke blog!!!

  • Er gaat een wereld voor me open nu, soms vermoeiend maar ook zo leuk om te zien hoe baby verandert in een klein meneertje! 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.