Woensdagavond kon je lezen hoe de eerste twee dagen van de “Vandaag even niet-challenge” zijn verlopen, vandaag doe ik verslag van dag 3 en 4…lees je mee?

VEN-challenge

Bron afbeelding

De opdracht voor donderdag was “geen geld uitgeven”. Ik vertelde je al dat ik daarin een beetje ging valsspelen, aangezien er een etentje met collega’s gepland stond. ’s Ochtends stond er een bezoekje aan de mondhygiëniste op het programma. Ik was nogal moe en duf en realiseerde me in de auto dat ik met mijn slaapkop vergeten was om deo op te doen. Op dat moment was ik al aan de andere kant van de stad, dus even terug naar huis was geen optie. De mondhygiëniste droeg me streng op dat ik echt moest gaan stoken, omdat er anders allemaal enge dingen met mijn mond zouden gebeuren. Ik zag dus geen andere keus dan even naar de drogist om de hoek lopen voor deodorant en tandenstokers. Naast de drogist ligt een Turkse winkel met heerlijk fruit. In gedachten verzonken stapte ik er bijna naar binnen. Net op tijd bedacht ik dat ik geen geld mocht uitgeven en liet al het zalige fruit dus liggen voor andere geluksvogels. De deo en de stokkies heb ik wel gekocht. Liever €3,00 uitgeven dan de hele dag stinken, toch?
Aan het einde van de werkdag ging ik een hapje eten met mijn leidinggevende en collega’s. Heerlijk in het zonnetje op het terras, wijntje erbij, een goede afsluiting van de dag! Slagroom op de spreekwoordelijke taart was dat de baas betaalde.  In totaal heb ik donderdag €6,90 uitgegeven, bij de drogist en de parkeerautomaat. Best netjes toch?

Vrijdag besloot ik het geen geld uitgeven nog even door te trekken. En dat is wel een uitdaging als je opleidingslocatie ongeveer naast de Primark zit! Mijn geluk begon al op de parkeerplaats: de automaat deed het niet en de monteur die ermee bezig was noteerde mijn kenteken. Mocht ik dan een bekeuring krijgen, dan kon ik bezwaar aantekenen. Eenmaal op school bedacht ik me dat ik nog printjes moest maken van mijn opdracht. Commercieel als de locatie is kostte dit €0,25 per pagina, uiteraard werd alles enkelzijdig geprint. €4,- armer begon ik aan mijn lesdag. We waren vroeg klaar en toch liet ik de Primark links liggen. Trots stapte ik in de auto terug naar Maastricht!
Toen ik Laurens ’s middags ging halen nam ik geen portemonnee mee, omdat ik langs allerlei winkels kom en de verleiding dan groot is. Al met al 2 prima dagen die me vooral weer even bewust maakten van mijn uitgavenpatroon. Al jeuken mijn handen wel weer om morgen even een rondje stad te maken voor nieuwe sandaaltjes….gelukkig is het sale!

De challenge van vrijdag was: niets in het huishouden doen. Een makkie! Ten eerste ben ik nou niet bepaald Mien Dobbelsteen, ten tweede kan ik de boel prima een dag laten voor wat het is…of een paar dagen… Onder het huishouden viel ook eten maken voor Etienne en Laurens en boodschappen doen. Normaal doen we op vrijdag de weekboodschappen, die heb ik nu opgeschoven naar zondag. Etienne regelde het ontbijt voor Laurens, dus mij restte nog het aankleden en wegbrengen van mijn kleine vriendje. Toen ik terugkwam uit Eindhoven en Laurens had opgepikt van de crèche zijn we samen in de tuin gaan liggen. Geen telefoon binnen handbereik, alleen mijn lieveling en ik. Een uur hebben we geknuffeld en gespeeld tot Etienne thuiskwam. Toen gingen we weer verder, maar dan met z’n drietjes. Uiteindelijk is Etienne diepvriespizza’s gaan halen en werd ik als een prinses bediend terwijl ik op de bank lag bij te komen van deze toch wel vermoeiende dag. Gotta love that man! <3

Vandaag is er geen challenge, dus dat is even wennen. Als ben ik door deze 4 dagen wel heel bewust geworden van bepaalde gewoontes. Ik heb geleerd dat bewustzijn al een hele grote stap is in het doorbreken hiervan. Ik zal mezelf dus regelmatig blijven uitdagen en de tijd die ik daardoor overhoud optimaal benutten met alleen maar leuke dingen! In het najaar komt er weer een nieuwe challenge, tegen die tijd tip ik je!

Wat lijkt jouw de moeilijkste uitdaging: geen TV, geen social media, geen geld of geen huishouden? Ik ben benieuwd, tell me!

Fijn weekend!!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Anneke Knol de Ridder Antwoord

  Op dit moment zou ik het meest moeite hebben met een dag geen social media, dat heeft ook zijn redenen daar ben ik mij bewust van ……….wordt hard aan gewerkt !!
  Maar als het echt een dag zou moeten , ga ik dat wel redden …..

  Leuk om jouw ervaring te lezen , geniet van een zonnig weekend en tot snel !

 2. Wat een leuk artikel. Heel fijn dat je thuis zo geholpen bent. En knap dat je de ‘Geen geld uitgeven challenge’ 2 dagen volgehouden hebt. Al moet ik zeggen dat ik gisteren ook alleen 1 blikje drinken gekocht heb! 🙂

 3. Natasja ('t pumpke) Antwoord

  Geen huishouden is toch wel een challange hoor. Als de wasmachine niet dagelijks draait dan riskeer ik eigenlijk een achterstand. En er ligt altijd wel iets wat aandacht vraagt. Maar ja. Dat ligt er morgen ook nog :-).

 4. Chantal Koster Antwoord

  Bregje, ook dit verhaal is weer super leuk om te lezen en te zien hoe je het ervaren hebt. En vooral ook om te zien hoe je het ingevuld hebt en je omgeving ook fijn meewerkt. En qua centjes super netjes, het ging vooral om stukje bewustwording. Je hebt bewuste keuzes gemaakt toch! Ikzelf had het idee dat de geen social media dag de lastigste zou zijn, maar het tegendeel is waar, ik vond het helemaal niet lastig en zelfs wel heel lekker.. 😀 Dank je wel voor het meedoen aan de challenge en je leuke blogs die je er over geschreven hebt.. X

  • Dankjewel Chantal! Jij bedankt voor de leuke challenge, de bewustwording is geslaagd en blijven hangen, nu nog vasthouden! 🙂 xx

 5. Hanny Peereboom Antwoord

  Ik vond niets in het huishouden doen heel moeilijk…. wel bewust dingen laten liggen die dag….het is een gewoonte om de hele dag van alles te doen…..

 6. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.