Vorige week las ik op het (hele leuke!) blog van Simone (klik)  een stuk over de “Vandaag even niet- challenge” van Chantal Koster (klik). Een 4-daagse challenge, waarbij je elke dag 1 ding niet mag. Kort en hopelijk effectief, daar hou ik wel van! Wil je weten hoe het me verging?

VEN-challenge

bron afbeelding

Maandagavond kregen we de eerste mail van Chantal. In een filmpje vertelde de vrolijke blondine wat onze challenge voor dinsdag werd: de hele dag geen TV kijken. Dat werd een makkie, aangezien ik in de ochtend zou vertrekken van huis en pas ’s avonds weer terug zou komen. Dinsdagochtend had ik Laurens naar de crèche gebracht en toen bleek ik thuis nog een uurtje “over” te hebben voor ik moest vertrekken. Mijn automatische reactie was om even de TV aan te zetten, toen ik me realiseerde dat ik dat niet mocht. Dus heb ik een lekker ontbijtje gemaakt en ben ik wat blogs gaan lezen. Een ontspannen begin van de dag. Toen ik ’s avonds weer thuis kwam was ik zo moe van de dag die achter me lag, dat ik in bad ben gegaan met een boek, om vervolgens om 22.00 in bed te kruipen en vrijwel meteen in slaap te vallen. Dag 1 van de challenge was succesvol en smaakte naar meer.

Rond een uur of 8 ’s avonds kwam er weer een mail van Chantal binnen. De opdracht voor dag 2: geen social media. Oh jee….ik voelde meteen nattigheid. Voor de rokers onder jullie: Het gevoel dat je bekruipt als je nog 3 sigaretten hebt en het is zondag en de winkels zijn dicht. Ja mensen, toen ik nog rookte waren de winkels op zondag nog dicht! Zoals jullie wel weten ben ik best wel fanatiek op Instagram en Facebook. Chantal vertelde dat Whatsapp ook tot social media behoorde in deze challenge. Oh noooo! Nadat ik van de eerste shock bekomen was, bedacht ik me de voordelen van een dagje zonder social media: rust, weinig prikkels, een batterij die niet snel leeg ging…ja dit beviel me wel! Ik besloot maar meteen van start te gaan toen ik naar boven ging om te badderen. Mijn telefoon bleef beneden achter, met de wifi en het internet uitgeschakeld. Zo zou ik woensdagochtend ook niet in de verleiding komen om berichtjes te checken, slim toch?

Woensdag werd ik om 8.00 wakker terwijl ik riep:”Welke dag is het? Moet ik werken?” Ik had per ongeluk geen wekker gezet en Laurens haalde me met druk gebrabbel uit mijn heerlijke slaap. Ik bedacht me direct na het uitspreken van bovenstaande woorden dat ik naar kantoor zou gaan, dus schoot in de turbomodus om me aan te kleden en te vertrekken. Etienne had vrij, dus ik hoefde alleen voor mezelf te zorgen. Ik besloot om mijn telefoon thuis te laten, zodat ik ook niet in de verleiding kwam op kantoor. Mijn telefoon leidt me eerlijk gezegd nog best vaak af, iets waar ik me aan erger, maar ik heb de gewoonte nog niet kunnen doorbreken. Ik heb een halve dag gewerkt en merkte echt verschil: ik kon me beter concentreren en verzette veel werk in 4 uurtjes tijd. Voldaan ging ik naar huis. ’s Middags kwam een vriendin op bezoek en we hebben heerlijk in de tuin zitten kletsen. Geen stoorzenders, alleen wij, het zonnetje en mijn mannen. Vanavond zat ik op de bank en besloot een telefoontje te plegen dat er al lang bij inschoot. Ik heb ouderwets een uur gebeld met iemand die me dierbaar is, het was fijn om bij te praten.  Ik heb eigenlijk weinig gemist vandaag, al ben ik stiekem wel nieuwsgierig naar de berichtjes op mijn telefoon morgenochtend…Terwijl ik dit schrijf is het half 11 en duik ik zo mijn bedje in. Deze dag beviel me wel en krijgt zeker nog een vervolg, hierover lees je binnenkort meer op mijn blog.

Donderdag staat de challenge in het teken van: “Geen geld uitgeven”. Dat wordt een lastige, aangezien ik ’s avonds met mijn team uit eten ga….ik zal dus een klein beetje foetelen. Verder zal ik niks uitgeven en lekker een zelfgemaakte lunch mee naar kantoor nemen. Vrijdag is de laatste dag van de challenge en daarna zal ik met jullie delen hoe het me de laatste 2 dagen is vergaan…

Lijkt het jou wat, zo’n challenge? Waar zou jij het meeste moeite mee hebben?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Chantal Koster Antwoord

  Bregje, wat een super leuk blog en wat heerlijk te lezen hoeveel ruimte het je geeft en ook hoe je deze benut. Het besteden van tijd en aandacht aan dierbaren.. Foetelen voor het uitje met je team mag, je kunt nu eenmaal afspraken hebben staan. Je lost het meteen prima op door een lekker salade voor jezelf mee te nemen. Ik word echt heel blij van het lezen van je verhaal en ik denk dat je er mooi geheel uithaalt voor jezelf… Ik kijk uit naar het lezen van je vervolg op deze challenge.

  Ik dacht zelf dat ik veel moeite zou hebben met dag 2, geen social media.. het tegenovergestelde is waar. Ik heb er van genoten, zoals je schrijft het hebben van geen prikkels was fijn. En ik ben gezellig met mijn moeder wezen lunchen vandaag. Ik wilde nog een blog schrijven, maar besloot om dit ook te laten voor wat het was. Op dag 3 ga ik je bericht delen in de groep, lijkt me een beter moment dan nu… Ik ga tevreden slapen en ik denk dat jij een heerlijke nacht hebt.. xo Chantal

  • Ik wilde het eerst in 1 post doen, maar dat werd zo’n lange lap dus besloot t maar in twee te delen 😉 Benieuwd naar jouw ervaringen!

 2. Natasja ('t pumpke) Antwoord

  Ik wil best een chalange, zolang niemand me verbiedt om een dag te knuffelen :-).
  Verder blijk ik heel goed zonder te kunnen op dingen waar ik voorheen dagelijks behoefte aan had. Koffie bijvoorbeeld. Of melk. Dat waren dingen waarvan ik dacht dat ik nooit zonder zou kunnen.
  Je hebt het mooi geschreven.

 3. Pingback: Vandaag even niet…#2 | Breg Blogt

 4. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

 5. Wat een grappig idee. Social Media zou ik wel moeite mee hebben, maar tv en geld uitgeven doe ik sowieso niet veel. Ben benieuwd hoe de laatste twee dagen gaan!

  • Oh dit is al een hele tijd geleden haha! Inmiddels geef ik weer geld uit, laat ik vaker mijn telefoon links liggen en kijk ik nog even veel Netflix 😉

 6. Pingback: Vandaag even niet...#2 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.