Het is weer tijd voor een inpakblog! De rugzakken worden van zolder gehaald, net als de tent en slaapzakken: het is weer tijd voor Pinkpop! Elk jaar sjouw ik me een breuk en dit jaar heb ik me voorgenomen om het allemaal anders aan te pakken….

Donderdagavond 20.30:

Wat wil ik eigenlijk meenemen?

 • droogshampoo, lekkere douchegel, haarmousse en veel elastiekjes
 • een Roy Donders-achtige outfit voor op de camping
 • leuk combineerbare setjes die weinig wegen en geen ruimte in beslag nemen én er ook nog eens leuk uit zien
 • mijn NGNG shirt (klik)
 • mijn handige, op maat gemaakte oordopjes….nu ben ik een echte festivalnerd net als Etienne 😉
 • mijn nieuwe lievelings sneakers die ik na afloop toch in de wasmachine kan gooien
 • een tasje, hoedje en zonnebril
 • zonnebrand factor 50
 • mijn tandenborstel die ik altijd braaf in mijn toilettas doe, ‘s ochtends eruit haal om nog 1x mijn tanden te poetsen om hem daarna terug te zetten op zijn plek en er later op PP achter te komen dat ik hem vergeten ben…

En hier blijft de cursor knipperen. Zou ik echt maar zo weinig bij me gaan hebben? Het is woensdagavond als ik dit lijstje bedenk en morgen barst de inpakgekte los. Normaal gesproken gaan we samen rond een uur of 5 ‘s nachts in de rij voor de camping staan. Dit jaar heb ik de luxe dat er toch iemand bij Laurens moet blijven, dus Etienne gaat samen met onze vrienden voor de nachtdienst, terwijl ik nog een nachtje heerlijk in ons zachte bed mag slapen. Vrijdag komen mijn ouders om 3 dagen op Laurens te passen, dus ik kan op mijn gemak nog wat zooi in mijn rugzak mikken.

Vrijdagochtend, 7.30:

Ik hoopte dat Laurens begreep dat 20.30 naar bed ook uitslapen betekende. Meneertje besloot gister echter niet al zijn avondeten op te eten, dus had om half 7 vanochtend honger, logisch! Zo zit ik nu al gezellig een uurtje beneden met de Pinkpop playlist op Spotify op de achtergrond. Laurens is – geheel spontaan uiteraard – fan van de Foo Fighters en begint elke keer als hij ze hoort te dansen met zijn armpje in de lucht. Ondertussen komen de app’jes uit Landgraaf binnen: de tenten staan en de eerste biertjes zitten er al in.  Kan ik mooi verder met inpakken, want ik geloof niet dat ik alles al heb….

Goed, ik zit me dus suf te denken wat er nog mee moet, maar kan niks meer bedenken. De tenten staan al, Etienne heeft het luchtbed, de slaapzakken en alle andere kampeerzooi bij zich, dus deze prinses kan zich straks met een halfvolle rugzak laten afzetten bij Camping A, waarna ze zo haar suite in kan duiken. Nou ja, met een beetje fantasie dan.

Nu het dit jaar zo makkelijk gaat met inpakken vraag ik me af waar ik me in hemelsnaam al die jaren zo druk over heb gemaakt. De oplossing is zo simpel: gewoon Etienne eerst laten gaan met alle zooi, zodat ik er uitgeslapen en licht bepakt achteraan kan!

Er ligt een warm en zonnig weekend voor ons dat zich zal vullen met muziek, biertjes, vrienden en heel veel plezier. Volgende week horen jullie ongetwijfeld van me HOE gaaf het is geweest.

Ga jij ook naar Pinkpop? Bij welke optredens kan ik je tegenkomen?

Fijn weekend allemaal, ik ga mijn zoon nog even plat knuffelen en heel hard huilen omdat ik hem zo lang moet missen en daarna giet ik mijn verdriet weg met heerlijk festivalbier!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Dit is zeker een playback post, omdat ik er een paar dagen geleden inwreef dat ik nog even ging bakken hè? 😉 Haha. Heerlijk!! Ik had in eerste instantie vrij voor Pinkpop, maar ik had geen kaarten. Dus toen heb ik aar een vakantie geboekt. Heerlijk dat je niet midden in de nacht al daar hoefde te zinn. Veel beter om nog even lekker uit te slapen. Geniet ervan!!!

 2. josanjongbloed Antwoord

  Ik moest toch even lachen toen ik je verhaal over je tandenborstel zag. Dit is echt zo herkenbaar 😉

 3. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.