Wanneer ik ik met de trein reis, klooi ik meestal wat op mijn telefoon of ik lees een boek. Regelmatig denk ik terug aan de wekelijkse treinreisjes in mijn studententijd. Anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Dat bracht mij bij de vraag: Wat deden mensen we in de trein voor er smartphones waren?

Roken

Ik zocht serieus altijd een rokerscoupé op en zat dan gezellig wat peukjes weg te paffen. Op menig reis bracht dat vaak leuke gesprekken en gezellige situaties met zich mee. Nu ik er zo over nadenk vind ik het vooral alleen heel erg goor. Ik word al misselijk bij ‘t idee. Grappig wel, hoe dat kan veranderen.

Snake spelen

Urenlang snake spelen op mijn Nokia 3310. Dat spelletje verveelde nooit. Voor de jongere lezers: dit was een spelletje dat je speelde met de cijfertoetsen van je telefoon, waarbij de slang bolletjes moest eten en daardoor werd hij steeds langer.

Kletsen met wildvreemden

Oké, dat doe ik nu nog weleens, maar feit is dat je tegenwoordig moeilijker contact maakt in de trein, omdat de meeste mensen vastgeplakt zitten aan het scherm van hun telefoon of ze gewoon stoïcijns naar de grond of naar buiten staren.

De Rails lezen

Wat een mazzel als je er eentje vond in de bagagerekken en je deze vervolgens van voor tot achter las. En dan als eerste de Spoorzoekertjes, de berichtjes over grote liefdes en kleine flirts op en rondom het spoor. Ik ben altijd zo nieuwsgierig of de geliefden elkaar ook echt vinden! Lag er geen Rails, dan was de Spits of de Metro een goed alternatief.

Puzzelen

Ik heb in het pré smartphonetijdperk uren besteed aan het oplossen van Sudoku’s en cryptogrammen. Vooral in die laatste was ik heel goed. Toen ik het onlangs nog eens probeerde zakte de moed me al gauw in de schoenen. Misschien moet ik mijn brein weer eens trainen tijdens een volgende treinreis.

Studeren

Jaja, dat heb ik ook nog gedaan! Boek mee, setje markeerstiften en een collegeblok en samenvatten maar. Ik zie nu nog steeds veel mensen studeren, maar dan meestal met een laptop voor hun neus.

Een boek lezen

De liefde voor lezen is gelukkig helemaal terug en ik lees gemiddeld een boek per week. Met de aanschaf van mijn e-reader zit ik dan wel weer met een schermpje voor me in de trein, maar wel eentje met een boek.

Slapen

Vooral als er een leuke avond aan de treinreis vooraf was gegaan… of Dagdromen over dat gezellige feestje van de avond ervoor… 😉

Wat deed jij vroeger in de trein en wat doe jij nu het liefst als je met de trein reist? Deel het in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Een boek lezen natuurlijk! Doe ik trouwens nog steeds het liefst, die enkele keer dat ik in de trein zit.

  2. Met je koptelefoon op maar met muziek uit je overburen afluisteren of in de knik van de ruit (bovenverdieping dubbeldekker) anderen observeren. Nog maar te zwijgen over het bedenken van complottheorieën waarbij de providers geld geven aan de ns per vertraging. Verdienen ze natuurlijk makkelijk terug door belminuten van gedupeerde reizigers :p

  3. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

  4. Boeken lezen! En alles wat je hierboven schrijft. Soms ging ik gewoon treinreizen om te lezen. ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.