Als ik ik met de trein reis, klooi ik meestal wat op mijn telefoon of ik lees een boek. Regelmatig denk ik terug aan de wekelijkse treinreisjes in mijn studententijd. Dat bracht mij bij de vraag: Wat deden mensen destijds eigenlijk om de verveling tegen te gaan?

 • Roken. Ik zocht serieus altijd een rokerscoupé op en zat dan gezellig wat peukjes weg te paffen. Op een reis van 2 uur bracht dat vaak leuke gesprekken en gezellige situaties met zich mee. Nu moet ik er niet meer aan denken, van het idee alleen al word ik naar. Grappig wel, hoe dat kan veranderen.
 • Urenlang snake spelen op mijn Nokia 3310.
 • Kletsen met wildvreemden. Oké, dat doe ik nu nog weleens, maar feit is dat je tegenwoordig moeilijker contact maakt in de trein, omdat de meeste mensen vastgeplakt zitten aan het scherm van hun telefoon of ze gewoon stoïcijns naar de grond of naar buiten staren.
 • De Rails zoeken in de bagagerekken en van voor tot achter lezen. En dan als eerste de Spoorzoekertjes, de berichtjes over grote liefdes en kleine flirts op en rondom het spoor. Ik ben altijd zo nieuwsgierig of de geliefden elkaar ook echt vinden!
 • Bij gebrek aan Rails: vieze oude tijdschriften of de Metro helemaal uitpluizen. Je moest toch wat.
 • Puzzelen. Ik heb in het pré smartphonetijdperk uren besteed aan het oplossen van Sudoku’s en cryptogrammen. Vooral in die laatste was ik heel goed. Toen ik het onlangs nog eens probeerde zakte de moed me al gauw in de schoenen…
 • Studeren. Jaja, dat heb ik ook nog gedaan!
 • Een boek lezen. De liefde voor lezen is gelukkig helemaal terug en ik lees gemiddeld een boek per week. Met de aanschaf van mijn e-reader zit ik dan wel weer met een schermpje voor me in de trein, maar wel eentje met een boek.
 • Slapen. Vooral als er een leuke avond aan de treinreis vooraf was gegaan…
 • Dagdromen over het gezellige feestje van de avond ervoor… 😉

Wat deed jij vroeger in de trein en wat doe jij nu het liefst als je met de trein reist? Deel het in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock

Liefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Avatar

  Een boek lezen natuurlijk! Doe ik trouwens nog steeds het liefst, die enkele keer dat ik in de trein zit.

 2. Etienne

  Met je koptelefoon op maar met muziek uit je overburen afluisteren of in de knik van de ruit (bovenverdieping dubbeldekker) anderen observeren. Nog maar te zwijgen over het bedenken van complottheorieën waarbij de providers geld geven aan de ns per vertraging. Verdienen ze natuurlijk makkelijk terug door belminuten van gedupeerde reizigers :p

 3. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

 4. Avatar

  Boeken lezen! En alles wat je hierboven schrijft. Soms ging ik gewoon treinreizen om te lezen. 😂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.