Je staat voor een open kast. Op het bed en de vloer liggen allerlei kledingstukken en je wordt langzaam hartstikke gek. Het ene topje maakt je bleek.  Het andere  zit te strak. Weer een ander is een stomme kleur. En over die jurk waarin je hoogzwanger lijkt – terwijl je helemaal geen buik hebt!-  zullen we het maar niet hebben.  Een hele kast vol met kleding en je vindt er niets waarin je je vandaag goed voelt. Waarin je uitstraalt dat je de hele wereld aankunt. Je wilt niet weten hoe vaak ik me in bovenstaande situatie bevind. Gelukkig heb ik er onlangs een oplossing voor gevonden die me een heel eind op weg heeft geholpen…

Begin mei 2014 kwam ik via Twitter in contact met Yolande Avé. We waren op dat moment allebei hartstikke hoogzwanger en werden zo via via gekoppeld.  Yolande is styliste en personal shopper en ze is ook nog eens een leukerd! Zo bedacht ze de Selfie Strippenkaart. Echt een geniaal idee. Ik deed hem aan mezelf cadeau, omdat ik vond dat ik hem verdiend en nodig had. Zo simpel kan het zijn.

Hoe zo’n strippenkaart werkt? Heel simpel:

 • Je koopt de kaart met 10 strippen  voor €25,- ( je vindt een link onderaan dit blog).
 • Je maakt een selfie van een een outfit waarover je een vraag hebt en die app je naar Yolande.
 • Vervolgens wacht je geduldig op het antwoord. Gelukkig is Yolande een snelle, dus lang wachten hoeft niet, sowieso nooit langer dan 24 uur!
 • Je krijgt een app’je terug met feedback over  je outfit en tips hoe je kunt variëren of verbeteren.

Snel, efficiënt en heel nuttig!

Ik deel vandaag een paar selfies die ik naar Yolande heb gestuurd en vertel welke tips ik kreeg. Ik heb overigens mijn hoofd overal afgeknipt, want dan kan mijn stralende ochtendhoofd jullie niet afleiden! 😉

Outfit 1: De broek met print

Ik heb deze broek al ruim een jaar in de kast liggen en draag hem zelden, ook al vind ik hem heel tof! De strippenkaart gaf dus het laatste zetje om de broek weer uit de kast te trekken! Ik appte deze foto naar Yolande. Haar feedback was:

De twee prints samen zijn top, maar de laarzen leiden af, omdat ze contrasteren met je broek. Dus laarzen uit en lage schoenen aan. Een laars over een broek of legging die contrasteert qua kleur breekt je benen in tweeën, waardoor je optisch kleiner en minder slank lijkt. Andere opties zijn knallen met kleur: alles zwart wit en schoenen met een knalkleur of een knallende sweater op de broek. Of stijl en materialen mixen: draag de broek met een spijkerbloesje en sneakers.

Hele handige tips die ik nu ook regelmatig toepas als ik andere setjes “shop” in mijn kast.

Outfit 2: Wat moet ik aan naar de fotoshoot?

Begin mei hadden we een fotoshoot met Laurens (klik) en ik wist echt niet wat ik aan moest. Na een paar dagen outfits samenstellen in mijn hoofd, dacht ik dat ik de perfecte combi had gevonden. Dus ik appte de volgende foto:

wpid-wp-1431974117813.jpeg

De outfit an sich was goed, maar wel met de kritische vraag of dit dé outfit is die mij op m’n best laat zien op foto’s die nog jaren meegaan. Tja, daar had ze een punt. Deze outfit was prima om een biertje te gaan drinken, maar wat saai voor een fotoshoot. Oh ja en als tip kreeg ik ook dat een hoge hals mijn boobies wat groter laat lijken…voortaan draag ik hetzelfde shirt dus met een sjaal, staat leuker en voelt wat veiliger. 😉

Gesterkt door de feedback dook opnieuw mijn kast in, er vlogen wat jurken, broeken en tops door de lucht en toen stelde ik, met alle tips van de afgelopen weken in mijn hoofd, de volgende outfit samen:

wpid-wp-1431974163691.jpeg

Hoppakee, dit was hem! Zoals Yolande zei:”Leuk contrast, zoete top en stoere gympies!” Dat vind ik wel bij mezelf passen, lief en (soms) stoer door elkaar.  Zo geschiedde dat  ik de volgende dag in deze outfit in een boomgaard stond te “shinen” en ik inmiddels de prachtige foto’s thuis heb, waarop ik ook echt goed uit de verf kom!

Gelukkig heb ik nog wat stripjes over, handig voor het komende festivalseizoen en wellicht nog een feestje links of rechts. Op een dag hoop ik Yolande uit te kunnen nodigen om mijn kast door te lopen, te bedenken wat ik nodig heb en samen ongegeneerd te gaan winkelen….moet nog even doorsparen. Tot die tijd ben ik heel gelukkig met mijn Selfie Strippenkaart, waardoor ik leer shoppen in mijn eigen kast.

Ben je enthousiast en wil je van jouw kledingkast ook je eigen shopparadijs maken? Klik dan hier voor meer informatie over en het bestellen van de Selfie strippenkaart!

xBreg

Heb je mijn Facebookpagina al geliked? Nee? Klik hier en mis geen enkel blog meer!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Pingback: Mijmeren over mei | Breg Blogt

 2. Pingback: Dag Juni! | Breg Blogt

 3. Pingback: Oh happy day #4 | Breg Blogt

 4. Pingback: Yolande Avé. Stijl. Kleding. Persoonlijk. » Altijd de beste versie van je zelf.21 September Hoedjesdag! Doe je mee? - Yolande Avé. Stijl. Kleding. Persoonlijk.

 5. Pingback: Hoedjesdag 2015 | Breg Blogt

 6. Pingback: Shoplog: Primark | Breg Blogt

 7. Wat een leuk initiatief! Soms heb je inderdaad even feedback van iemand anders nodig. Foto’s maken van outfits is sowieso handig. Als je niet weet wat je moet aantrekken, blader je er doorheen en dan vind je vast iets wat je leuk vindt. (Dat plan moet ik ook nog gaan uitvoeren)

  • Oh da’s een nobel plan! Heb al een tijdje geen stripjes meer gebruikt, maar gaat er vast weer van komen…ik vind het echt reuze handig in ieder geval!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.