Zo, vandaag ga ik er echt voor zitten. Etienne neemt de zorg voor Laurens op zich, dus mijn grootste excuus kan ik niet meer gebruiken. Dat de zon gaat schijnen is ook jammer, evenals het feit dat het vandaag een vrije dag is.

Ik installeer me op de logeerkamer. De kamer met de minste prikkels in huis. Laptop, boeken, aantekeningen, studiewijzer: ik ga beginnen aan mijn moduleopdracht. Een rapport waarin ik aanbevelingen doe op het gebied van personeelsmanagement. Stap voor stap moet dit een helder verhaal worden. Ik kijk naar het antieke bureautje waar ik aan zit. Een bureautje dat ik al mijn hele leven ken. Mijn gedachten dwalen af naar mijn jeugd. Het Brabantse dorp waar ik ben opgegroeid. Ik had een fijne jeugd. We gingen vaak naar de Efteling. Oh, wat was het Sprookjesbos toch altijd leuk. Favoriet waren de Indische Waterlelies. Grappig, Etienne speelde dat altijd af aan het einde van een avonddienst als de lijnen gesloten waren in het callcenter waar we werkten. met licht schaamrood op mijn kaken denk ik terug aan de manier waarop ik weinig subtiel mijn charmes losliet op mijn nietsvermoedende collega. De voorpret die ik had voor Pinkpop 2011 en hoe ik hem als ervaringsdeskundige om tips ging vragen. Mannen vinden dat fijn hè, als ze de stoere, helpende man kunnen zijn. Pinkpop 2011. Mijn verleidingspogingen werden nog minder subtiel. Na 2 dagen hapte hij toe en was er geen twijfel meer mogelijk: liefde! We deelden onder andere de liefde voor TV series. How I met your Mother. Wie zou nog toch de moeder zijn? Het is bijna Moederdag. Mijn allereerste dit jaar. Wat zouden de mannen voor me aan het bekokstoven zijn? Gelukkig ben ik niet zo nieuwsgierig. Hmm, even een rondje nu.nl/achterklap of er nog nieuwe roddels zijn. En dan rechtsaf naar Facebook. Ik mag toch best even een pauze houden, ben al een hele tijd zo hard aan het werk. Oh, wat een leuke foto van de Royal Baby. Hóe kan het dat Kate er zo uitzag kort naar haar bevalling? Ik was meer een soort trol die nog geen twee stappen achter elkaar kon zetten zonder te huilen. De geboorte van Laurens. Wat was hij klein en lief en schattig. En nu is hij al bijna 1 jaar. Hè, wat druppelt daar nu op mijn schrijfblok? Ach wat een sentimentele draak ben ik toch sinds ik moeder ben. Wat voor taart zal ik voor zijn verjaardag bestellen? En ik moet nog op jacht naar slingers en andere versiering. Hmm, deze week ook even een nieuwe outfit scoren. Morgen hebben we een fotoshoot met zn drietjes…wat moet ik aan? Zo meteen maar eens in mijn kast neuzen als ik weer pauze neem. Goed, tijd om wat te gaan doen. Oh, Etienne roept voor de lunch…nou ja, een mens moet toch eten hè…ik ga straks wel weer verder!

Herkenbaar? Wat zijn jouw gouden studietips? Tell me!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Pingback: Mijmeren over mei | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.