Het is weer eens tijd voor een receptje. Lekker en snel voor een heerlijke voorjaarsavond zoals vandaag!Toen ik in 2002 een half jaar stage liep in een hotel in Parijs, kregen we daar gemiddeld 5 keer per week couscous voorgeschoteld. Het personeelseten was altijd lekker, maar na een paar weken was ik wel klaar met de couscous. Jarenlang heb ik het niet gegeten. Tot een jaar geleden! Ik ontdekte allerlei lekkere recepten met de fijne korreltjes en probeerde wat dingen uit. Mijn couscous-salade doet het heel goed bij minimaal 1 van mijn vriendinnetjes. (hè Chellie?!) Vandaag aten we couscous met kip en abrikozen en hieronder deel ik het recept.

wpid-wp-1429719269504.jpeg

Ingrediënten

  • 350 gram couscous bijv. van de Honig
  • een zakje gedroogde abrikozen
  • een eetlepel Ras el Hanout (verkrijgbaar bij de Turk)
  • kipfilet in blokjes
  • peper en zout
  • spinazie
  • tomaten
  • pijnboompitten
  • olijfolie

Bereiding

Doe de couscous in een pan en schenk hier kokend water overheen tot het net onder water staat. Doe er naar smaak een lepel ras el hanout bij (dit laatste deel van de zin is mede mogelijk gemaakt door mijn vriendin en keukenprinses Vivian) Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer tien minuutjes staan. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet op middelhoog vuur bruin en gaar. Ondertussen is de couscous klaar en kun je deze los roeren met een vork. Als de couscous nog wat droog is kun je altijd wat extra water toevoegen. Doe de kip bij de couscous in de pan en voeg de stukjes abrikoos toe. Even roeren en klaar is ….(hier je naam invullen)!

On the side heb ik een lekker makkelijke spinaziesalade gemaakt. Meng hiervoor verse spinaziebladeren met stukken tomaat en wat olijfolie door elkaar. Afmaken met peper, zout en een hand pijnboompitjes.

Een makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren!

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete recept met couscous?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.