Sinds ik blog ontstaan er steeds vaker toffe ideeën in mijn koppie. Een tijdje geleden heb ik de (suiker)tantes en oma’s van Laurens gevraagd of ze voor mijn blog een brief aan Laurens willen schrijven en de reacties waren heel positief en enthousiast. Vanaf vandaag vind je daarom maandelijks een brief aan Laurens terug op mijn blog. De eerste brief is alleen niet van één van de tantes of oma’s, maar van de man zonder wie Laurens er helemaal nooit was geweest…….

Lieve Laurens/Lau/Boevenbast/Kleine mup,

Papa vond het stiekem behoorlijk spannend toen mama vertelde dat je er aan zou komen. Ik was superblij, maar toch was het behoorlijk spannend. Mama en ik hadden net een jaartje geleden een huis gekocht. We waren (en zijn) dolgelukkig samen. We wonen in een kindvriendelijke wijk en we hebben een stationwagon (Rock `n roll!!). Rationeel gezien een perfect moment om jou met open armen te ontvangen. Emotioneel daarentegen nogal een dingetje. Aangezien papa meer van het pragmatische kaliber is, was vooral het emotionele gedeelte even slikken.

Nu ben je bijna 10,5 maandjes oud, hebben we de 853 luieremmers geledigd (papa rondt altijd af omhoog), hebben we de 5e, de 6e en de 7e ziekte inmiddels overwonnen (welk budget marketing bureau verzint dit soort namen en hebben ze nog vacatures?) en weet ik hoe dol je bent op worteltjes (en hoe lastig het is om die oranje smurrie uit een tapijt te krijgen). Kruipen doe je nog niet. Hier zijn we stiekem nog wel even blij mee aangezien papa nog wat traphekjes moet plaatsen.

In die afgelopen 10,5 maanden heb ik mogen ervaren wat onvoorwaardelijke kinderliefde is. Elke keer als je me ziet begin je te lachen en smelt papa een beetje. Elke keer als je me hoort, verrek je je nek nog net niet om te achterhalen waar ik ben. Wederom met die jou typerende brede lach. Ik heb inmiddels meer dan 300 dagen mogen genieten van die ontwapenende ochtendhumeur verpulverende blik in je ogen. Ook al schreeuw je 10 seconden later alles bij elkaar om je fles te krijgen. Meer dan 300 keer heb ik met alle plezier mijn armen voelen verzuren. 11 Kilo lachende liefde in mijn arm te hebben is namelijk nog altijd leuker dan… uhm? Nog altijd leuker dan niet!

Binnenkort word je al 1 jaar en dan ben je écht baby af. Enerzijds een beetje zonde, anderzijds kan ik niet wachten om te zien hoe je je gaat ontwikkelen en welke keuzes je gaat maken. Welke bijnaam ga je bijvoorbeeld verzinnen voor je opa`s en oma`s, hoe ga je je knuffels noemen, wat word je allereerste echte woordje?

Papa heeft nog een filmpje op zijn telefoon staan waarop je vol passie en overgave supertrots PPPPOEPPP zegt. Enorm rock `n roll natuurlijk als eerste woordje! Nog rock `n roller dat papa dit filmpje te pas en te onpas aan de zijn vrienden en collega`s heeft laten zien. Zelf had je overigens geen flauw idee wat je zei, maar vond je het gewoon grappig hoe je lippen aanvoelen als je een P uitspreekt. Dat daar nog een oe tussen zat was alleen maar puur toeval.

Hoe heerlijk de afgelopen maanden ook waren…..ik kan niet wachten om samen met je een balletje te trappen in de achtertuin of samen naar de speeltuin te gaan om aansluitend in een kinderlijke discussie te belanden. “HET WAS ZONDER TERUGTIKS HOOR PAPA!” “DIE ANDERE BOOM WAS BUUT!” Voorpret maakt zich nu al van me meester.

Ik wens dat je een optimistisch liefdevol mannetje mag worden die stevig in zijn schoenen staat en vol enthousiasme goedlachs de toekomst tegemoet gaat.

Ik zal in jouw ogen best nog wel eens stom zijn in die toekomst. Ik zal zelf ook links en rechts wat fouten maken. Maar Lau, één ding is het allerbelangrijkste. Ik hou godsamme veel van je mannetje!

Dikke puun,

 Papa

PS: denk je er wel aan dat je het gras nog moet maaien en de auto nog moet poetsen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Pingback: Adieu April! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.