Toen ik nog floreerde als (suiker)tante en oppas dacht ik dat ik al héél veel van kinderen wist. Ik kon aardig meepraten met moeders als het ging om slapen, eten en opvoeden….tenminste dat vond ik zelf…

Inmiddels heb ik geleerd dat….

 1. het geen aanstellerij is als een moeder zegt dat ze haar baby mist, terwijl hij boven in bed ligt te slapen. Zo mis Laurens al als hij nog bij me is, voordat ik hem wegbreng voor een logeerpartijtje. De eerste keer dat ik hem wegbracht heb ik na thuiskomst zitten huilen als een baby…
 2. een dag alleen thuis met een kind keihard werken is, waardoor je snakt naar een wijntje met vriendinnen. Als dat dan gebeurt zit je met z’n allen na een half glas gapend aan tafel, omdat jullie zo moe zijn…
 3. een baby/dreumes/peuter bij voorkeur poept in een net verschoonde luier…
 4. dit dan bij voorkeur gebeurt terwijl je met je dikke winterjas aan klaar staat om hem of haar naar de crèche te brengen. Om 7.30 ‘s ochtends.  Vooral gezellig als je geen ochtendmens bent
 5. een baby echt heel erg bang kan zijn voor gras en zand. En dan bedoel ik zo bang als ik voor spinnen ben!
 6. als je baby ontroostbaar huilt je daar zelf ook heel hard van kunt gaan huilen…
 7. de “ouderwetse” 3 R’en: Rust, Reinheid en Regelmaat helemaal niet zo ouderwets zijn. Sterker nog, ‘s avonds gingen we met onze baby de deur niet meer uit. Deden we dat wel dan kon je de klok gelijk zetten op een ontroostbaar mannetje. En dus op punt 6… Gelukkig gaat dat ook allemaal voorbij en wordt het weer makkelijker…
 8. een kater hebben echt de hel op aarde is als je een kindje hebt…

Herkenbaar? En heb je nog aanvullingen? Laat ze achter in een reactie of op mijn Facebookpagina!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Dat Je uren naar haar/hem kan kijken zonder dat het verveelt. Hoe lang kun je naar een slapend kindje kijken????

  Oh ja, bijna alle cliché ‘s zijn waar ?

  • Oooh ja Det, dat is ook 1 van mijn favoriete bezigheden, ik kan niet slapen zonder dat ik even ben gaan kijken. Het mooiste wat er is 🙂

 2. Pingback: Kom maar bij mij… | Breg Blogt

 3. Pingback: Adieu April! | Breg Blogt

 4. Haha, vooral dat laatste dacht ik zondag nog aan toen ik brak wakker werd na een avond met drie roseetjes ?

  • Ik merk wel dat ik er minder aan hecht nu Laurens ouder is. Hij is nu beter te “lezen” dus kan inspelen op zijn gemoedstoestand zeg maar. Als baby had hij er veel baat bij!

 5. Hahaha heel herkenbaar! Roan is dan ook nog nooit een nachtje uit logeren geweest, kan t gewoon niet aan mentaal (ben echt een weekdier geworden) en die RRR zijn hier ook heilig!!!

  • Haha het went hoor! Ik vind het soms wel lekker, even uitslapen, uit eten en niet op de klok hoeven kijken. En hem dam ‘s ochtends als de gesmeerde bliksem weer ophalen! ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.