Het staat nog altijd scherp op mijn netvlies. Ik pakte haar hand en huppelde naast haar. We pakten het pontje naar de overkant van de rivier en ik mocht de kaartjes kopen. Na een hobbelige overtocht liepen we door de oude straatjes van Dordrecht. Op naar het poffertjesrestaurant! We aten poffertjes en dronken Fristi. En kletsten honderduit. Na het eten gingen we naar Museum van Gijn, waar een prachtige zolder is met het mooiste antieke speelgoed. Als we later weer naar de flat teruggingen was ik het gelukkigste meisje op aarde.

Ik koester hele fijne herinneringen aan de logeerpartijtjes bij mijn oma. Zelfs toen ik allang volwassen was, genoot ik nog van onze uitstapjes samen. Onze band was heel goed, ik belde haar regelmatig en tijdens mijn stage in Parijs schreven we elkaar lange brieven. En ze maakte de allerlekkerste groentesoep <3.

In 2007 werden mijn ouders voor het eerst opa en oma. Inmiddels zijn ze volleerd grootouders, ze hebben 5 kleinkinderen. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe ze genieten van het kleine spul! Niet alleen mijn ouders genieten, ook de kindjes zijn er ontzettend graag, zeker de oudste 3. Logisch ook, want bij opa en oma is het altijd gezellig!

  • Je mag een luchtbed als glijbaan gebruiken in de slaapkamer van opa en oma (moesten wij vroeger op jullie slaapkamer eens proberen hè mam! ;))
  • Oma vindt het geen probleem als je haar kast plundert voor een verkleedpartijtje
  • Opa gaat urenlang met je op pad.  Met de fiets, auto, bus, trein, tram en het pontje: niets is te gek! En als ie dan per ongeluk je luiers vergeet, zorg jij er gewoon voor dat je niet in  je broek poept, zo simpel is dat
  • Bij opa en oma mag je lekker midden op de dag een tekenfilmpje kijken in opa’s luie  stoel
  • Als je ziek bent en papa en mama moeten werken, komt oma je beter maken met de allerfijnste knuffels en liedjes, dekentjes op de bank en lekkere hapjes
  • Als je je pyjama, sokken, broek of trui vergeet levert dit 9 van de 10 keer een nieuwe outfit op
  • Als je spontaan besluit te blijven logeren tijdens een gewoon bezoekje, kun je ook een nieuw outfitje scoren 😉
  • Last but not least, oma’s maken de allerlekkerste groentesoep met ballen!

Ik kan niet wachten tot Laurens wat groter is en hij zijn logeerpartijtjes bij zijn opa’s en oma’s (die bofkont heeft 2 gezonde oma’s en 2 gezonde opa’s, dus lekker veel aandacht!) bewust mee gaat maken. Ik hoop dat hij er net als ik mooie herinneringen aan overhoudt voor later.

Op zoek naar een passende afbeelding voor bij dit artikel stuitte ik op dit heerlijk foute nummer van ons aller Corry Konings!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.